logoterreinnuGROENRGB

Mededeling van offroad verslaggever Martin Brink.

 

We vertellen geen wereldnieuws als we beweren dat de gedrukte media in de moderne westerse maatschappijen, dus inclusief Nederland en België, dramatisch achteruit holt. Moderne media als smartphones en tablets, met daaraan gekoppeld natuurlijk het internet, hebben die rol overtuigend overgenomen. Na vele jaren als verslaggever voor de gedrukte media gewerkt te hebben, velen zullen mij daarvan kennen, hebben mijn collega/vriend Menno Muller en ondergetekende enige tijd geleden besloten samen de digitale snelweg te gaan bewandelen middels de offroad site www.terrein.nu

In eerste instantie hebben we voorzichtige stappen gezet welke vooral gericht waren op onderzoek naar de mogelijkheden, het belang van de offroad markt maar vooral de interesses van de lezers (en lezeressen!).

Veel snellere informatie buiten beschouwing latend ontdekten we al gauw dat met name een bredere opzet van het begrip offroad veel mensen aansprak, met daarnaast meer echte offroad sporten/evenementen en diepgaander techniek.

Het grote voordeel is dat dit met de digitale media veel makkelijker te realiseren valt! Op onze site www.terrein.nu hebben we, naast een overdonderend aanbod van 4WD auto’s (nieuws, oldtimer verslagen, bijzondere 4WD’s etc) en alles dat daarmee te maken heeft, daarom mede ruimte voor bijvoorbeeld quad’s/ATV’s/side-by-side’s maar ook 6x6 auto’s (denk aan 4wd exoten als de Pinzgauer, TGB, Supacat etc) en wie weet ook nog wel eens een 8x8, want ook dat verzoek werd ons door enkele offroad liefhebbers voorgesteld!

Meer offroad sporten en evenementen kwam als nummer twee uit ons onderzoek naar voren. Dat is niet zo moeilijk. Omdat zowel bij Menno als ik het offroad voortvloeit uit pure passie en we zo ook begonnen zijn, zien we het niet als werk (wat het natuurlijk wel is geworden). Wedstrijden en evenementen zul je op onze site dus meer tegenkomen dan in enig andere gedrukte media. En is het verslag niet van onszelf; we hebben in de loop der jaren een dusdanig grote kennissenkring van collega’s opgebouwd dat je regelmatig ook leuke/spannende wedstrijden of evenementen tegen kunt komen ‘uit den vreemde’. Daarbij spelen de mogelijkheden van het internet ons in de kaart. Verslagen hoeven niet begrensd te worden aan een gelimiteerd aantal pagina’s, dus valt er in de regel meer te lezen. Dat geldt zeker voor foto’s. In de gedrukte media zit je met gemiddeld circa 25 foto’s aan de limiet. Dat is jammer als je als verslaggever ’s avonds met enkele honderden foto’s thuis komt. Op www.terrein.nu zul je dus meer foto’s tegenkomen als ‘decoratie’ van offroad wedstrijden en evenementen.

Meer (offroad) techniek was ook een veelgehoorde opmerking. Wat ons betreft: GRAAG! En het liefst natuurlijk techniek die rechtstreeks met offroad te maken heeft, maar een beetje zijdelings mag ook. We zullen dat niet alleen aanbieden als complete artikelen maar ook trachten dit meer te verwerken in bijvoorbeeld verslagen van nieuwe 4WD’s en in het aanbod van artikelen van onze adverteerders. Dus niet ‘bedrijf A levert een nieuwe lier’, maar ‘bedrijf A levert een lier die opvalt omdat deze een trekvermogen van…… kg heeft op de eerste lijn, is uitgerust met een …… pk motor die zoveel Ampere trekt en een lijnsnelheid heeft van….. meter per minuut etc’.

Mocht dit je allemaal aanspreken; de site bezoeken kost niets en je kunt gerust gaan slapen want er is geen boom als papierleverancier voor gesneuveld! En, suggesties en ideeën zijn natuurlijk altijd welkom!

 

Met modderige offroad groeten,

 

Menno Muller/Martin Brink

 

www.terrein.nu