KopAchtergrond

JeepAcademy

Uitnodiging Jeepweekend Extertal 3 - 6 april 2015

Naamloos1Jeep Club Nederland nodigt jullie uit voor een Jeep Weekend op het terrein van OPE – Offroadpark Extertal te Duitsland op 3 – 6 april a.s.·

Het terrein
De condities van dit terrein zijn wel heel afhankelijk van het weer, de kans op een vochtige en modderige ondergrond is groot in dit jaargetijde. Het terrein is redelijk groot. Het terrein bestaat uit zandgrond, met een hoogte verschil van ca. 40 meter en een aantal moddergaten. In het terrein zullen proeven uitgezet worden. Wij hebben het volledige terrein voor dit weekend gehuurd.

Naamloos2

In de directe omgeving van het offroad terrein zijn diverse benzine stations:

Shell
Goldener Winkel 1
32699 Extertal/Bremke

Raifeisen (met LPG)
Extertal 10c
31737 Rinteln

JeepAcademy·(zaterdag en zondag)
De Academy zal wederom bestaan uit blauwe, rode en zwarte proeven, die op het terrein zullen worden uitgestoken. De blauwe proeven zullen bij nat weer moeilijk te realiseren en te overwinnen zijn..
Op verschillende plaatsen wordt hiervoor gebruik gemaakt van de (steile- ) hellingen, de aanwezige waterpoelen en vooral bij nat weer de zeer zachte ondergrond.
Zoals gebruikelijk worden de deelnemers in groepen van verschillend klasse ingedeeld, waarna zij als team met hun marshal de proeven zullen rijden.·Het risico bij dit terrein zit hem in de diverse vooral steile afdalingen. Zaterdag wordt een lierproef georganiseerd.
Voor de zwarte proeven welke risicovol zijn vanwege de hoogte verschillen adviseren wij een helm te dragen, de Jeep moet verzekerd zijn, de bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Op het OPE – terrein is het dragen van de veiligheidsriem verplicht. Het verlaten van het terrein met vervuilde banden en koplampen is niet toegestaan, deze moeten voor het verlaten van het terrein worden gereinigd. Er is geen water aanwezig op het terrein om de Jeeps te reinigen. Neem dat dus zelf mee.

Naamloos3

Voor de lunch op zaterdag is een cateraar met zijn wagen op het offroad terrein aanwezig. Hier kan men per persoon brood, steak en een salade krijgen welke voor 2 personen zijn inbegrepen in het inschrijfgeld. Frisdrank is op eigen kosten te verkrijgen bij JCN.

De lunch op zondag op het terrein is anders geregeld. Er is dan geen snackwagen aanwezig op het terrein maar OPE zorgt voor de BBQ. Een ieder is dan vrij om te kiezen voor het braden van een worstje o.i.d. die hij/zij zelf mee heeft genomen. Neem voor de zekerheid ook zelf borden en bestek mee.

Frisdrank is op eigen kosten te verkrijgen bij JCN.

De academy zal voor alle deelnemers plaatsvinden op zaterdag, ook op zondag kan er op het terrein gereden worden. Zie ook de onderstaande agenda.

 

JeepTour (zondag en maandag)

De omgeving van Extertal, Niedersachsen is een zeer mooi gebied. Hier hebben wij in samenwerking met OPE een tweetal mooie routes gemaakt. Deze routes gaan o.a. langs safari parken en musea. Het gebied waar men door heen rijd is zeer afwisselend, pittoresk en met een hoogte verschil van ca. 110 meter in de route. Het enige nadeel is dat hier nagenoeg geen onverharde wegen in voor komen. Ook in Duitsland is het nat als in België verboden. gsp1024

Er zijn 2 verschillende routes uitgezet.
Voor de liefhebbers van Geocaching onder ons, er zitten een aantal leuke schatten in de tours verwerkt !!
Onbekend met Geocashing? Zie Hier!
 

De JeepTour kan op zondag en ook op maandag gereden worden. Zie ook de onderstaande agenda.

De lunch tijdens de rit is op eigen gelegenheid.

Hoogte verschillen in de Jeep Tour:

Naamloos5

Naamloos6 

Overnachtingen:
Wij overnachten op Camping DoktorSee

Men moet zelf de overnachting aanmelden en bij de receptie te voldoen met de vermelding dat je deelneemt aan het evenement van Jeep Club Nederland. Bij vermelding dat je bij de groep van Jeep Club Nederland behoord zullen ze je bij de receptie verder verwijzen naar het juiste veldje. Het is mogelijk om op basis van de normaal gangbare prijzen van de camping ook te overnachten in de huurcaravans en andere kampeerplaatsen op het terrein.

Wij hebben een veld vooraan op de camping nabij de toilethuizen gereserveerd. Nabij de ingang van het terrein zal op zaterdagavond een groot paasvuur worden ontstoken.

De camping is op een afstand van ca. 8 km verwijderd van het offroad terrein, is van alle gemakken voorzien en hanteert redelijke prijzen voor de overnachtingen. Helaas is een eigen kampvuur hier volgens wet net als bij andere campings niet toegestaan dit wordt door de eigenaar aardig gecompenseerd door het organiseren van een paasvuur. Men mag wel een BBQ gebruiken met een schaal, deze moet dan minimaal 30 cm “bodemvrijheid” bezitten.

De camping hanteerd ook aanbiedingen, wie langer wilt blijven kan bijvoorbeeld gebruik maken van de “Saisonstart 2015 am Doktorsee” aanbiedingen.

Parkeren:
Het parkeren bij of op het off-road terrein kan op het terrein zelf.

Bij de camping kan men bij de tent parkeren. Voor de hoofdingang op ca. 100mtr vanaf het veld is ook parkeergelegenheid en ruimte om de trailers neer te zetten. Wees derhalve voorbereid en zorg dat je deze op slot kan zetten.

Het programma voor het weekend is als volgt:

Vrijdag 3 April Vanaf 16 uur, aankomst op Camping terrein

Zaterdag 4 april Op het off-road terrein:

  • 9:30 tot 10:30 uur inschrijfbureau open op het OPE terrein.
  • 10:00 start academy briefing en indeling groepen
  • 12:30 tot 13:30 Pauze (brood met steak en salade, inbegrepen)
  • 17:00 sluiting off-road dag en afsluiten van het terrein.
  • 19:00 gezelligheid op het JCN Camp met een BBQ american style. en het paasvuur.

Zondag 5 april

  • 10:00 uur inschrijfbureau open (indien noodzakelijk) en uitgifte roadbooks op het OPE terrein.
  • 10:00 briefing indeling groepen aansluitend start academy.
  • 12:30 tot 13:30 Pauze (BBQ aanwezig, vlees zelf meenemen)
  • 16:00 sluiting off-road dag opruimen en afsluiten van het terrein.Maandag 6 april10:00 tot 11 uur inschrijfbureau open (indien noodzakelijk) alleen voor uitgifte Jeep Tour roadbook op de camping.
  • 15:00 sluiting weekend.

Kostenopgave:·

Overnachtingen:
Kosten overnachtingen niet inbegrepen deze moeten worden betaald bij inschrijving bij de camping receptie.

Academy:
Inschrijfgeld per jeep weekend bedraagt € 60,-. (toeslag niet-leden € 25,-)
De kosten dienen te worden voldaan bij aanmelding op de startlocatie.·
 

Jeep Assist
Als je het leuk vind om ons mee te helpen met de voorbereiding dan ben je van harte welkom. Geef dit dan s.v.p. aan op het inschrijfformulier en vink daar het blokje aan bij Jeep assist en wij nemen dan contact met je op.

 

Naamloos4Adressen :

OPE terrein
Rintelnerweg 21
32699 Extertal

 

Camping
Camping DoktorSee
Am Doktorsee 8
31737 Rinteln
e-mail : info@doktorsee.de
internet: www.doktorsee.de

 

Shell
Goldener Winkel 1
32699 Extertal/Bremke

 

Raifeisen (met LPG)
Extertal 10c
31737 Rinteln

 

InschrijvenOpgave deelname:
Schrijf u nu in middels dit Inschrijfformulier.

Uw inschrijving dient uiterlijk op 2 april binnen te zijn!!

 

Beschrijving van de route:
Coördinaten : 52°11'06.6"N 9°03'21.0"E of in GoogleMaps (Camping DoktorSee)

En de VoorPret op het JeepForum

We hopen jullie daar allemaal te mogen begroeten en wij weten nu al dat het een geweldige Academy gaat worden.

Naamloos7

Let op!!
JeepTour nu inclusief:

geocaching1

Zondag 21 februari: JeepAcademy Overloon!!!
NIEUWSPAGINA

Have Fun Out There!   •  JeepClub Nederland