Rockcrawlin’ in Holzen

Afgelopen weekend ging JCN voor de tweede maal naar Holzen waar we te gast waren in de calcitgroeve. In de loop van vrijdagmiddag en avond arriveerden de eerste deelnemers in een druilerig weertje op het terrein waar het kampement werd ingericht. Door de Marshals en enkele vrijwilligers werden de proeven uitgezet. Dit werd deze keer met verf gedaan omdat vorig jaar de ervaring was opgedaan dat paaltjes in de stenen ondergrond timmeren niet meeviel. Door het regenen werd verf spuiten echter ook een hele kunst. Hier en daar werd met behulp van een grote kraan het terrein aangepast zodat extra mogelijkheden voor proeven ontstonden. Onder overkappingen en partytenten werd met een gezellige avond voorbereid op een weekend lang rock crawling.
Nadat zaterdag ochtend het ontbijt met verse Duitse broodjes was genuttigd, werden de laatste inschrijvingen verricht en de groepen ingedeeld. Het merendeel van de deelnemers werd ingedeeld in de klassen rood en zwart. De enige deelnemer in de klasse blauw werd door Albert begeleid zodat deze in de loop van het weekend ook de rode proeven wist te overwinnen. Na de korte briefing was het dan eindelijk tijd om de rotsen op te zoeken.
’s Middags werd op het terrein een personeelsfeest gehouden voor de medewerkers en hun gezinnen van de groeve. Afgesproken was dat we met een aantal Jeeps de kinderen van de medewerkers een rondje mee zouden laten rijden door de groeve. Het enthousiasme en de blije gezichten van de kinderen werkte aanstekelijk wat wel bleek toen zich steeds meer oudere “kinderen” meldden voor een ritje.
Aan het einde van de middag werd onder grote belangstelling de Jeep Rock Crawlin’ Trophy gereden waarbij gejureerd werd door Ghislaine, Angelique en Ilse. Jos Reuling wist met succes zijn titel te verdedigen.

Uitslag van deze test:

Klasse Standaard:
1 Bart van den Brul
2 Daniel Hurkens
3 Albert Wolthaus

Klasse Extreem:
1 Jos Reuling
2 Marc Lemmen
3 Nico Wijnalda

Onderdeel van het feest was een barbecue en een tap. Van dezelfde barbecue zouden wij gebruik maken na afloop van het personeelsfeest. Door de eigenaar van de groeve werd daar een prettige verrassing aan toegevoegd: De tap bleef op zijn kosten nog enkele uren geopend voor de Jeepers. Daar werd uiteraard dankbaar gebruik van gemaakt.
In de loop van zaterdag was het weer omgeslagen naar echt Jeepersweer: droog met een zonnetje erbij. Dat zorgde ervoor dat ’s avonds de kampvuren nog lang bleven branden en diep in de nacht de laatsten hun slaapzak opzochten.
Op zondagmorgen werden weer de verse broodjes opgepeuzeld en verdwenen al snel de Jeeps weer in de groeve om zich weer een hele ochtend te vermaken op de keien. Vroeg in de middag vertrokken de eerste deelnemers weer richting Nederland terwijl anderen na de middag nog even het maximale uit het weekend probeerden te halen.
Halverwege de middag is het terrein weer opgeruimd met behulp van de Marshals en een grote groep vrijwilligers zodat op het terrein rond vier uur vrijwel geen spoor meer te bekennen was van al weer een geslaagd JCN evenement.

Voor dit weekend was de organisatie helaas in een minimale bezetting aanwezig. Dit werd echter opgevangen door de vrijwillige en enthousiaste hulp van diverse JCN leden. Hiervoor onze hartelijke dank!!

We zien al weer uit naar Jeep Rock Crawlin’ 2009.

Jean Paul vd Cruijsen