Dinsdag, 22 maart 2005

Jeep®Academy Veldhoven 3 april 2005
Hierbij willen wij je uitnodigen voor de Jeep® Academy Veldhoven op zondag 3 april a.s. 
Als vereniging zijn wij voor het eerst te gast op dit terrein en eerlijk gezegd is het terrein voor mij persoonlijk ook nieuw.
De info hierover hebben we, inclusief de routebeschrijving, van het Jeepforum geplukt en de forumleden Utah en Kameel zullen inhoudelijk daarvoor de verantwoordelijkheid moeten dragen.
Om reeds iets van de sfeer te proeven verwijzen wij naar het draadje over deze dag op het JeepForum.
De Academy zal wederom bestaan uit ongeveer twintig proeven, welke in het bosparcours zullen worden uitgestoken, waarbij overigens de aanwezige waterpoelen zullen worden betrokken.
Zoals gebruikelijk worden de deelnemers in groepen van verschillend klasse ingedeeld, waarna zij als team met hun teamleider/marshal de proeven zullen nemen.
Het thema voor deze dag is  “de Kempen” , als ode aan het de streek, waar ambassadeur Thijs de Teut zijn scepter zwaait.

Het programma:

Zondag 
09.30 uur:
10.00 uur/13.00 uur:
13.00 uur:

14.00uur/16.00 uur:
16.30 uur:
17.00 uur:


Ontvangst met gratis koffie/thee 
Trial/Academy 
Lunch: Broodjes, e.d. koffie en thee zijn tegen betaling verkrijgbaar bij het inschrijfbureau
Trial/Academy
Prijsuitreiking
Ontruimen off-road terrein

Kostenopgave:
Inschrijfgeld per jeep bedraagt € 25,-. (toeslag niet-leden € 20,-)
De kosten dienen te worden voldaan bij aanmelding op de startlocatie. Aangezien op het terrein geen faciliteiten zijn, zullen tijdens de pauze rijkelijk belegde broodjes met koffie, thee en frisdrank bij het inschrijfbureau verkrijgbaar zijn.
Beschrijving van de route:
Op de A2, rondweg Eindhoven, neem je de Afslag 29 (vliegveld).
Vervolgens richting Acht. Na +/- een km bij verkeerslichten links de Oirschotsedijk op. Doorrijden tot onder het viaduct, links voorsorteren en linksaf de Landsard op. Na +/- een km over de brug rechtsaf, de Spottersweg op, na +/- 900 meter links de Landardseweg op. Je passeert de kartbaan en het motorcrossterrein. Na +/- 2100 meter, net voor de boerderij, rechtsaf het zandpad op. Aan het eind van het pad is het hek van het terrein.
De route zal tevens met Jeep Club routeborden worden aangegeven. Waar ligt Veldhoven? Klik hier!
Aanmelding:
Voor leden kan de aanmelding plaatsvinden middels e-mail onder vermelding van  “lidnummer” en het kenmerk “Veldhoven” en “aantal personen of je gebruikt het aanmeldingsformulier".
Niet leden dienen het gehele inschrijfformulier in te vullen en aan ons te faxen of te mailen.
Het terrein is erg uitdagend, waarbij een beroep zal worden gedaan op stuurmanskunst en voertuigbeheersing.
We hopen jullie daar allemaal te mogen begroeten.
Met vriendelijke groeten,
Namens het bestuur van Jeep Club Nederland
Ruud van Huët 
Woensdag, 23 maart 2005
Wereldprimeur autoshow in New York (Sjef Broere, webmaster)
Nu officieel: Jeep Commander
Nieuw zevenpersoons topmodel ook voor Europa
NEW YORK - Jeep overwoog eerst om van de Grand Cherokee ook een zevenpersoons uitvoering te maken, maar dat paste niet bij het beeld dat de Amerikaanse cliëntèle van het grote 4x4-model hebben. Vandaar uitbreiding van het programma met de Commander. Feitelijk een Grand Cherokee met een ruimer jasje en een extra zitrij. Het topmodel komt nog dit jaar op de thuismarkt en zal laat 2006 wiel op Europees grondgebied zetten.
Lees er alles over in de AutoTelegraaf en Autoweek

SRT8-versie voor Jeep Grand Cherokee
De tweede SRT-versie die in New York wordt onthuld, is de Grand Cherokee SRT8. Ook deze grote SUV is inmiddels beschikbaar met de 5,7-liter Hemi V8, die is opgeboord tot 6,1-liter en een vermogen levert van 425 pk.
Lees er alles over in de Autoweek en de Autotelegraaf
Info&Spec In Word.doc (Engels) SRT8 JeepGrCherokee en Jeep Commander
Dinsdag, 22 maart 2005
Tip: Verbeter de weergave van tekst op je scherm onder WindowsXP
Gebruik je WindowsXP dan is er een mogelijkheid om de tekst op je scherm mooier en beter leesbaar te maken door het inschakelen van "ClearType". Klik met je rechter muisknop op je bureaublad en kies Eigenschappen, ga naar Vormgeving, klik op Effecten en vink aan bij "Randen van Letter enz" en kies hieronder voor "ClearType", klik op OK, klik op Toepassen en ziedaar: je tekst ziet er rustiger en beter leesbaar uit zeker bij gebruik van een LCD-scherm!
Vrijdag, 18 maart 2005
Motel Mobiel
Motel Mozaïque is een muziek en kunstfestival in Rotterdam wat als thema gastvrijheid heeft. Een belangrijk onderdeel van dit festival is de bijzondere overnachtingsmogelijkheid die 125 bezoekers geboden wordt. Zo is er ooit in een galerie geslapen en in etalages van winkels. Elk jaar blijft het verbluffend dat dit in Rotterdam gerealiseerd kan worden ondanks de strenge regelgeving op dit gebied.
Dit jaar is het plan een Motel Mobiel te organiseren. We zoeken mensen, bedrijven en instellingen die hun branchespecifieke of favoriete wagens ter beschikking willen stellen voor twee nachten. Hierbij denken we ook aan mensen die wonen in regio Rotterdam, in het bezit zijn van een Jeep, en het natuurlijk leuk vinden om aan dit project mee te werken.
Alle voertuigen komen in tijdelijke ‘camperparken’ in Rotterdam te staan waar een mix van vrachtwagens, aanhangers met huif, caravans en mobiele objecten van kunstenaars verzameld zullen worden. Er zal supervisie zijn en verzekering wordt geregeld. U zult begrijpen dat dit plan zeer mediageniek is. Omdat dit nog nooit eerder gedaan is verwachten we veel aandacht van de pers.Ik hoop dat u net zo enthousiast wordt over dit plan als wij zijn!
Lees hier het volledige verhaal over dit unieke evenement!!!!

Met gastvrije groet, Mariëtte Maaskant (Motel Mozaïque)
Zondag, 13 maart 2005
Zoals verwacht: BrabantTour '05 een groot succes!! (Sjef Broere, webmaster)
Met 62 ingeschreven Jeeps en ongeveer 120 deelnemers waarvan plusminus 95 deelnemers bleven eten, nagenoeg de hele dag droog maar fris weer dat weer tot gevolg had dat alle deelnemers na afloop met frisse rode wangen en oren druk pratend en breed lachend aan de koffie zaten gevolgd door een voortreffelijk indisch buffet waar ruim gebruik van werd gemaakt (even adem halen) kunnen we met recht spreken van een groot succes!!!!! Genoeg gepraat; 'De Jeep van Jansen" gezongen door Toon Hermans in 1948 kan eraf en de foto's en video's erop!!!
De eerste foto's zijn dit keer van Edwin Rutten, dat terwijl ik verwacht had dat Jos Beekman de eerste zou zijn!@!?&%
De reacties op het JeepForum
Filmpje: deel1 6,3 mb wmv
deel2 6,9 mb wmv
deel3 6,4 mb wmv
Filmpje van Jacco Visser 7,2 mb wmv NEW
BrabantTour '05 by Edwin Rutten
BrabantTour '05 by Sjef Broere
De foto's op het JeepForum
De foto's van Olaf Siemens
BrabantTour '05 by Jos Beekman
BrabantTour '05 by JeePiero NEW
Maandag, 7 maart 2005
Jeep"Brabant"Tour nagereden en gecontroleerd! (Sjef Broere, webmaster)
Ja,Ja, Jeepers, Ruud en Maria, Frank en Charles hebben gisteren de gehele route nagereden en gecontroleerd. En om jullie alvast 'n beetje "warm" te maken maakte Ruud het volgende verslag
O ja, Er hebben zich inmiddels al weer veel deelnemers voor deze tour ingeschreven. Dat word weer 'n gezellige drukte!!!
Maandag, 28 Februari 2005

UITNODIGING JEEP®"BRABANT"TOUR  
Op zondag 13 maart 2005 zal een prachtige Jeep®Tour met plenty off-road worden verreden om en langs de rivier de Donge in de "Heerlijkheid Dongen" gelegen in provincie Noord-Brabant. De "Heerlijkheid Dongen" werd in 1287 gesticht door de heer Willem van Hoorne en Altena, maar na een eeuw kwam de "heerlijkheid" in handen van Willem van Duivenbode (Geen familie van Theo). Gelegen op de grens van de Baronie en de Meierij en Holland en Brabant werd het gebied eeuwenlang doorkruist door legers van vriend en vijand.
Wij doorkruisen dit stukje Brabant langs here- en veldwegen, karrensporen, bos- en boerenpaden, kortom achterom, onder het moto:

Nieuwe kansen voor de Jeep van Jansen.
De Jeep®Tour zal worden gereden op roadbook, naar wens in meters of mijlen, met co-ordinaten en zal op de eindlocatie worden afgesloten met een perfect oosters specialiteitenbuffet, opgemaakt door een rasechte Brabander met Rotterdams accent.

Het programma voor de zondag 13 maart is als volgt:
Aanmelding: Tussen  09.00 en 10.30 uur. Koffie, thee, limo en appelpunten
Startlocatie:

Café ’t Trefpunt (Hoofdstraat 91, 5109 AB ‘s Gravenmoer)

Briefing:

Om  09.30 uur, 10.00 uur en 10.30 uur

Start: Vanaf 10.00 uur tot 11.00 uur vanaf parkeerterrein Café ‘t Trefpunt
Finish:           

16.30 uur op eindlocatie: Eetcafé de Baan, (Hoogstraat 96, 4909 AV Oosteind)

Buffet:           

17.00 uur en tijdens het buffet de prijsuitreiking


Kostenopgave:
Inschrijfgeld per jeep € 15,- (toeslag niet-leden: €20,-) inclusief koffie en thee met vers appelgebak voor twee personen en fris voor de kinderen. De lunch kun je zelf naar behoefte invullen, in het “Road-book” zijn de lunchplaatsen herkenbaar met een “R“ opgenomen.
De kosten voor het buffet bedragen € 16,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.
Routebeschrijving:
A27 van Gorinchem naar Breda of van Breda naar Gorinchem.
Afslag 19 Oosterhout, Dongen, richting ’s Gravenmoer.
Op N629/Ekelstraat na 480 meter links naar provinciale weg.
Op Wilhelminalaan na 3860 meters rechts op de Hoofdstraat,
Volg Jeep Club Borden naar het parkeerterrein op de startlocatie
Inschrijving
Je inschrijving middels E-mail opgave (klik hier) of middels de door de leden ontvangen Faxaanmelding, ontvangen wij graag voor woensdag 9 maart a.s.

Al met al een niet te missen zondag,
laten we er samen een prachtige Jeep®Tour van maken,

met vriendelijke groet,
Ruud van Huet 
Zondag, 27 Februari 2005
ANVT Groesbeek
Vandaag zijn een aantal van ons naar de ANVT Groesbeek geweest. Hans Meeuwsen die vanavond mij een paar foto's van vandaag bracht vertelde me dat leuk maar erg druk was. Veel file-rijden dus. De meesten gingen daardoor weer 'n beetje bijtijds naar huis. Hier zijn de foto's van vandaag en lees op het Forum hun bevindingen.
Zaterdag, 26 Februari 2005
"Herken de Homo?!?"(Sjef Broere, webmaster)
Een paar weken geleden zat ik op vrijdagavond naar een van m'n favoriete programma's te kijken: Top-Gear. 'n Heerlijk programma met zo'n lekker onvolwassen jongens sfeertje maar wel eerlijk en oprecht. Gelukkig niet zoals al die slappe en hypocriete nederlandse autoprogramma's welke gewoon ordinaire reklame-boodschappen zijn!!! Je weet wel: "Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door.......Bla,Bla!" Dit zijn geen autoprogramma's maar Ster-reklames van een half uur. Regelmatig braken dus! Sorry, ik liet me even gaan. Dus terug naar Top-Gear. Dit programma word gepresenteerd door Jeremy Clarkson, 'n grote vent, duidelijk aanwezig, vol humor, 'n zware stem, kortom 'n "Echte Vent" volgens mijn vrouw en vele andere vrouwen. Hij gaat er ook prat op dat zijn auto, een Mercedes SL 55 AMG, ook een Echte Mannen auto is. Maar op een gegeven moment werd hij toch door een van z'n mede-presentatoren erop gewezen dat op een vooraanstaande Engelse Gay-site zijn Mercedes bij een verkiezing van de meest "Gayest Car" op de vierde plaats stond!! Grote hilariteit in de tv-studio met veel gelach en 'n Jeremy Clarkson "who was not amused". Door al dat gelach hoorde ik ook de naam Wrangler vallen. Nieuwsgierig geworden ben ik toch eens op zoek gegaan naar deze web-site en het gewraakte artikel. Daar zag ik iets wat behoorlijk op m'n lachspieren werkte! Laten we eerlijk zijn voor de meesten van ons hoort Ruud, onze voorzitter, ook in de categorie "Echte Mannen" thuis. "Ruwe (voor de meeste van ons "Botte") Bolster, Blanke Pit." Jullie moeten weten dat hij dagelijks voor z'n werk als accountant met een "Smart" rondrijdt (Eigen Keuze) en in z'n vrije tijd uiteraard met z'n Jeep Wrangler (ook Eigen Keuze). Nu zag ik op deze Gay-site dat bij de "Most Gayest Car" op nummer 1 (je gelooft het niet!!): de Smart en op nummer 2: Jeep Wrangler stond. Lees het zelf op de site van OUTUK!!!
Ruud, maak je niet ongerust, ik ben al 33 jaar met je bevriend. Alhoewel ik wel zeer begin te twijfelen, blijf je voor mij nog steeds dezelfde. Net als Jeremy Clarkson. Maar hoe zit het nou met de overige Wrangler-rijders?!?

Zondag, 20 Februari 2005
Jeep®Academy Strand Horst (Sjef Broere, webmaster)
Eerlijk gezegd zou ik niet komen maar het zonnetje scheen en ik dacht, laat ik toch maar even kijken. Daar aangekomen was het een drukte van jewelste. Maria liet me weten dat er ongeveer 60 inschrijvingen waren en dat iedereen het heel erg naar hun zin hadden. Her en der brullende motoren en gebarende Marchals. Hendrik kwam net aanrijden en riep naar me om met mij een rondje over het parcours te rijden. Leuk dus, maar op dat moment begon het net hard te waaien en begon het te sneeuwen en hagelen. Hoort erbij dus niet zeuren. Daarna terug naar de camper voor 'n bakje koffie. Van foto's maken is weinig terechtgekomen want dat werden er maar 9 deze keer. Straks komt Jos Beekman bij me langs en die heeft er ruim 100, dus het komt wel goed. Van filmen kwam ook weinig van terecht want met deze kou zijn de accu's ook snel leeg. dus dat word maar 'n enkel filmpje. Al met al gingen de meeste deelnemers halverwege de middag met een tevreden gevoel naar huis. Ze hadden weer een geweldige JeepDag gehad. De foto's: deel1
Update 1:
Zo, Hans Meeuwsen is net langs geweest en bracht de volgende foto's:
Strand Horst '05 by Hans Meeuwsen
Update 2:
En Jos Beekman is ook net langs geweest; hij was dit keer niet de eerste maar wel met de meeste foto's, maar liefst 157 stuks. Ook Karin Tebbens, Jean-Paul en Jacco Visser stuurden foto's via de mail, die komen straks op de site.
Strand Horst '05 by Jos Beekman
Strand Horst '05 by Karin Tebbens
Strand Horst '05 by JeePee
Strand Horst '05 by Jacco Visser
Strand Horst by Kameel
(is linkje naar JeepForum)
Strand Horst by Henk Scholten NEW
Strand Horst by Lex Dunn NEW
Update 3: Hier is dan het beloofde Filmpje van Strand Horst. (5,7mb WMV)
"Zwerfster" mailde 'n 3-tal foto's die laten zien dat McDonalds ook 'n goede dag had!!!
Zaterdag, 19 Februari 2005
Wat kunnen we morgen verwachten op strand Horst (Edwin Rutten)
Nou we zijn weer thuis en inmiddels ook alweer redelijk schoon. Vandaag strand Horst uitgezet wat een verschrikkelijk leuk terrein is met veel zand en bulten en aan de rand de nodige struiken (al zullen de meeste jeepers die morgen wel van dichtbij zien) Want Ruud vond dat we met een sadistische inslag de proeven uit moesten zetten, nou dat heeft hij geweten zijn eigen Jeep is het eerste slachtoffer zeg maar. Verder werden we behoorlijk geïrriteerd door motoren Quads en andere onbevoegden dus hopen we dat morgen nog alles staat zoals bedoelt.
Greetz Edwin O ja, hier zijn alvast wat foto's
Maandag, 31 Januari 2005
Jeep®Academy Strand Horst (Ruud van Huët, CEO, JCN)
Op zondag 20 februari a.s. zal de eerste Jeep®Academy in 2005 worden gehouden en wel op Strand Horst
Deze Academy zal uit ongeveer twintig proeven bestaan, welke op en in een gronddepot worden uitgestoken.
De ondergrond bestaat hoofdzakelijk uit zand of wat daar op lijkt. Terreinbanden kunnen hier van voordeel zijn, maar een wegband met niet al te veel spanning hier zeker ook goed kunnen functioneren. 
De deelnemers zullen in groepen van verschillend klasse worden ingedeeld, waarna zij als team met hun teamleider/marshal de proeven zullen nemen. Het thema voor deze dag is “The Beach” en wat ons betreft kan er gerust een “Nieuwjaarsduik” worden genomen, hoewel dit geen vast onderdeel van het programma zal zijn. 

Het programma voor de dag is als volgt:
Zondag

09.30 uur:
10.00 uur -13.00 uur:
13.00 uur:

Ontvangst met koffie 
Trial/Academy
Lunch bij MacDonalds (eigen rekening)

14.00 uur -16.00 uur:
16.30 uur :
17.00 uur :

Trial/Academy
Prijsuitreiking
Ontruimen off-road terrein

Deelname:

Uw deelname kunt u opgeven middels e-mail onder vermelding van "Lidnummer" en “Strand Horst”, terwijl niet leden het aanmeldingsformulier kunnen hanteren.
De routebeschrijving en de kostenopgave zijn vermeld op het aanmeldingsformulier.
Het terrein biedt veel mogelijkheden voor zowel beginners als voor de meer ervaren terreinrijders en het zou verschrikkelijk leuk zijn jullie daar allemaal te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet
Ruud van Huët
Das pas een terreinwagen, Dit filmpje werd ons toegestuurd door Raymond Mouws: Kickùùùùùùùh!!!!!
Donderdag, 27 Januari 2005
Euro Camp Jeep 2005
Het is inmiddels bekend waar dit jaar de Euro Camp Jeep 2005 plaatsvind. Château Lastours in Frankrijk is dit jaar "The place to be". Verdere informatie volgt in de komende weken op de site van JeepClubInternational.
Woensdag, 26 Januari 2005
Topmodel Jeep Commander mogelijk ook naar Europa (AutoTelegraaf)
DETROIT - Jeep gaat Hummer het vuur na aan de schenen leggen vanaf komende herfst. De Amerikaanse 4x4-specialist brengt dan de Commander op de thuismarkt. James Kenyon, woordvoerder van Jeep, wil nog geen details van de nieuwe grote Jeep bekendmaken. "We introduceren de Commander op de autoshow in New York, eind maart. Dan worden alle specificaties bekendgemaakt," aldus Kenyon. Lees verder.....
Maandag, 24 Januari 2005
Jeep-slipcursus? (Karin Tebbens)
Volgend evenement een Jeep-slipcursus? Nog de beste wensen en tot ziens!
Groetjes van Karin. (witte YJ)

We kregen vanmorgen bovenstaand mailtje van Karin met een leuke foto in de eerste sneeuw van dit jaar! Leuk hoor Karin! De JeepClub is voor iedereen met een Jeep!
Klik op de foto voor een vergrote weergave
Zondag, 23 Januari 2005
JeepTech middag
En wederom is dit jaar de JeepTech middag weer druk bezocht.
Zojuist is Jos Beekman even bij me langs geweest om de foto's te brengen van de JeepTech middag van gisteren. Ik ben er zelf niet geweest maar hij vertelde me dat er toch weer ruim 'n man of dertig aanwezig was. In een gezellige sfeer werden weer 'n hoop technische zaken besproken. Kortom voor velen weer een leerzame middag!

Hier zijn de Foto's van deze middag

Maandag, 10 Januari 2005
Jeep Gladiator concept: stoer (Autoweek)
Al eerder liet Jeep tekeningen zien van de Gladiator, maar in Detroit kunnen we de concept pick-up in het echt zien. Jeep noemt hem een Flexible Utility Truck (FUT).
Lees hier het artikel in Autoweek

Ook het Amerikaanse 4x4 magazine "Rockcrowler" bericht uitgebreid over de Jeep Gladiator en vergeet niet naar de extra foto's te kijken!
Update: Video en een intervieuw met
DCX CEO Dieter Zetsche (8MB)
Maandag, 10 Januari 2005
Jeep met twee Hemi-motoren, de Hurricane
(AutoTelegraaf) (Autoweek)
DETROIT - Twee Hemi V8-motoren, vierwielbesturing en twee keer 335 pk. Dat zijn de opmerkelijke kenmerken van Jeeps nieuwste studiemodel, de Hurricane. Het is de krachtigste en meest wendbare Jeep aller tijden, aldus de fabrikant.
Lees hier het artikel in de AutoTelegraaf en het artikel in Autoweek

Het Amerikaanse 4x4 magazine "Rockcrowler" bericht uitgebreid over de Jeep Hurricane!!
Vergeet niet naar de extra foto's te kijken!

Er is ook een video van de introduktie Update: Video2
Donderdag, 6 Januari 2005
Aangepast JaarProgramma 2005 (Sjef, Webmaster)
Allereerst wil ik jullie allemaal het allerbeste toewensen voor dit jaar 2005. Ik hoop dat jullie allemaal de feestdagen goed zijn doorgekomen. Zoals de kop van dit artikel al aangeeft is het JaarProgramma voor 2005 hier en daar wat aangepast. Er zijn nog de nodige vergunningen in aanvraag en ook is het bestuur hier en daar nog in onderhandeling. Zijn er wijzigingen in het programma dan zullen wij zo snel mogelijk het op deze site aanpassen, dus regelmatig 'n kijkje nemen kan geen kwaad!!
Naar het Jaarprogramma 2005