Maandag, 27 juni 2005
Jeep®Wereld 2005
Prachtig weer, druk bezocht en 2 geweldig leuke dagen. Ed & Ton stuurde de volgende foto's.
Zaterdag, 18 juni 2005
Jeep®Wereld  (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland) 
Aankomend weekend van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni organiseert DaimlerChrysler Nederland B.V. www.jeep.nl voor de derde keer haar Jeep®Wereld
Tijdens Jeep®Wereld wordt aan genodigden een recreatief sport- en spelprogramma geboden, waarbinnen zij kennis maken met Jeep® en waarbij hen de mogelijkheid wordt geboden om de Jeep® zowel off-road als on-road te ervaren.
Dit jaar wordt Jeep®Wereld georganiseerd op het Experience Island ‘t Blauwe Meer www.blauwemeer.nl te Loon op Zand, een locatie die wij reeds kennen van onze Jeep®Academy, die daar op 3 oktober vorig jaar werd georganiseerd. 
Jeep®Club Nederland presenteert zich tijdens dit evenement op het buitenterrein met een informatiecentrum en een demo trialparcours. Vanuit het infocentrum zullen passanten onze brochures en programma’s worden aangeboden en zullen de clubactiviteiten, waaronder Dutch Jeep®Camp 2005 worden toegelicht.
Daarnaast presenteren wij ons activiteiten middels video, PowerPoint en posters, waarbij de kids zich intussen met de X-Box en een off-roadgame kunnen vermaken..Tijdens het evenement vanaf vrijdag tot en met zondag, willen wij vervolgens met een gemiddeld 4 jeeps het demo trialparcours verzorgen, waarbij aan genodigden de mogelijkheid wordt geboden om als passagier in te stappen. Voor het berijden van het trialparcours willen we jullie als leden oproepen om daaraan je medewerking te willen geven.  
Mocht je dit willen, geef ons dan even een mailtje info@jeepclub.nl onder vermelding van dag en tijdstippen, zodat wij een rooster kunnen opstellen. Het rooster wordt opgesteld voor telkens 4 jeeps in dagdelen van 4 uur, waarbij wij proberen de samenstelling van de groep zo gevarieerd mogelijk te houden qua model, kleur en uitrusting. We verwachten maandagavond het rooster klaar te hebben, zodat we je daarna kunnen berichten over je plaatsing, deelname enz. 
Met vriendelijke groet Ruud van Huët en Hendrik Versteeg 
Dinsdag, 14 juni 2005
Jeep"België"Tour (Sjef Broere, webmaster)
Zelf ben ik niet in België geweest maar mijn vrouw (Clari) is samen met nog 'n vriendin (Yvonne), Ruud en Maria wel! De dames zouden 3 dagen gaan trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Per dag zo'n 40 KM. Nou ja, het bleef maar bij 1 dag lopen waarvan achteraf bleek dat ze de uitgestippelde route zonder het te weten (vrouwenlogica) niet alleen in tegenovergestelde richting hebben gelopen maar ook nog met een grote boog buiten de kaart om(!@#$?). Maar ze hebben 3 dagen ontzettend veel lol gehad. Veel gelachen! Toen ze zondagavond weer terug waren hoorde ik een stortvloed aan verhalen over kampvuur in 'n boiler, zingen bij 'n koepeltentje, Senseo, les in fikkie-steken, super mooie omgeving, fikkie weer uitmaken, dirty jokes, leren "Pieeepen", dichtvallende ogen, veel drank, barbeque, met z'n allen s'morgens ontbijten bij Maria, de Wranglerkofferbak van Ruud vol met stokbrood (zullen wel 4 stokbroden zijn geweest want meer kan er volgens mij niet in) en ga zo maar door! Op mijn vraag of er ook nog gereden is schieten ze allemaal hard in de lach maar ik kreeg geen antwoord. Gelukkig kreeg ik het antwoord van Jacco Visser die me de volgende foto's stuurde.
Update: Frank Eijk stuurde me de volgende video-impressie van dit weekend.
Ook Bert van den Brul wil zijn foto's met ons delen. Ook Richard van Helvoort stuurde 'n aantal foto's.
Vrijdag, 3 juni 2005
2007 Jeep Wrangler (TK) Spy Shots!
Bij Rockcrowler publiceerde ze de volgende Scoops van de Wrangler 2007!
Zaterdag, 28 mei 2005
UITNODIGING JEEP®“BELGIË” TOUR
Op zaterdag 11 juni 2005 zal een prachtige Jeep®Tour worden verreden in de omgeving van Luik, België, om precies te zijn in de Pay’s d’ Ourthe-Amblève, waarbij we starten vanaf Camping Le Confluent in Comblain-au-Pont. Deze plaats heeft zijn naam te danken aan de benaming “Petite Suisse Comblenoise”. Dit dankzij de charme van de twee mooiste rivieren van België (de Ourthe en de Amblève) die het grondgebied doorkronkelen. Vanwege de afstand voor de meeste van ons, zijn we reeds vanaf vrijdag 10 juni welkom op de camping en kunnen we daar tot zondag 12 juni tot 18.00 uur verblijven.  

Het programma voor het weekend is als volgt:
Vrijdag 10 juni:

Zaterdag 11 juni:
Zondag 12 juni:
Aanmelding:

Aanmelding:
Briefing:
Start:Finish: 
Party:
Vanaf 16.00 uur op de camping.

Vanaf 09.00 uur tot 12.00 uur.
Om  09.30 uur, 10.00 uur en 10.30 uur.
De Jeep®Tour vanaf 10,00 uur tot 12.00 uur;  
De route kan gevolgd worden door alle types, van Willy tot Grand Cherokee, in zowel standaard uitvoering als gemodificeerd. Voor bepaalde passages op trajecten zijn omleidingen en/of alternatieve routes voorzien.
Eveneens op de camping.
Onder de Belgische hemel of het blauwe tentdak.

Toeristische activiteiten, door iedereen naar eigen idee in te delen, zoals, bezoek grotten, middeleeuwse burcht, musea of safaripark, quad- en paardrijden op westernranch, rivierkanoën, wandelen, mountainbiken, kajakken en hiking.
Het informatiemateriaal hiervoor zal zaterdag bij de finish aan iedere deelnemers worden uitgereikt.

Voorts zijn we op dit moment nog in onderhandeling van de eigenaar van het off-road terrein in Aywaille om deze locatie voor zondag 12 juni te reserveren. Overige info is te verkrijgen op www.ourthe-ambleve.be  en www.comblainaupont.be

Kostenopgave:
Inschrijfgeld per jeep € 25,-- (Toeslag niet leden € 20,00) exclusief verblijfkosten camping. Bij verblijf op de camping dien je zelf de aanmelding daarvoor bij de receptie te verzorgen.
De kosten van deelname kunnen ter plaatse bij de inschrijving worden voldaan.
Inschrijving:
Je inschrijving kan zoals gebruikelijk plaatsvinden middels E-mail opgave of via een Faxaanmelding, waarop tevens de routebeschrijving is opgenomen. 
Routebeschrijving: Waar ligt Comblain-au-Pont?
A2/E 25 via Maastricht, via Luik richting Luxemburg.Afrit 45 Sprimont verder op de N678 richting Sprimont,na +/- 1900 meter op rotonde rechts richting Chanxhe,op volgende rotonde 2e afslag richting ChanxheNa +/- 5400 meter links richting Comblain-au-Pont op de N633,In Comblain-au-Pont volg borden Jeep Club routeborden naar de camping. 

Verblijfplaats:
Camping Le Confluent, Rue du Pont, 15 B4170 Comblain-au-Pont
Telefoon:         (0032) 4 369 10 07      FAX:    (0032) 4 369 4740
E-mail :             info@leconfluent.be    
Web:                www.leconfluent.be
Al met al een niet te missen, Jeep®Tour met een verrassend uitdagend karakter,
Ruud van Huët 

Woensdag, 25 mei 2005
All American Weekend Workum
Op 1, 2, 3 Juli, wordt in Workum een groots opgezet "ALL AMERICAN WEEKEND" gehouden. Met veel typisch amerikaanse items (zie flyer) belooft dit 'n geweldig leuk weekend te worden. Ook jij met je Jeep bent van harte welkom want wees eerlijk; wat is er nog amerikaanser dan een echte Jeep.

Dus schrijf je in voor dit weekend en kom naar Workum,
Feel American, Be American and Drive Your Jeep!!!

Het programma voor dit weekend is als volgt,
Vrijdag vanaf  11 uur aankomst,
Vrijdag avond ontmoetingsbijeenkomst met ondersteuning Disco Golden oldies,
Zaterdagmorgen toertocht door zuidwesthoek Friesland ongeveer 70 kilometer,
Na toertocht opstellen in centrum Workum voor Autoshow,
Daarna optocht door Workum waarna de auto,s nogmaals geshowd worden op Marktplein centrum Workum,
Burn Out show,
Feest avond met Live muziek,
Zondag evenement open gesteld voor publiek,
Burn out show,
Prijs uitreiking,
 
Gedurende dit hele weekend zijn er diverse standhouders en is er catering aanwezig,
Gewoon een gezellig weekend en je JEEP blijft dit keer schoon.
Het is natuurlijk erg leuk om het hele weekend hier bij te zijn; dat kan! Er kan op het terrein gekampeerd worden.
Het is voor de organisatie van belang om te weten wie er zoal komt dus schrijf je in middels dit Inschrijfformulier dat je kan faxen en gewoon per post kan opsturen. Of via email naar Jelle Bakker: info@jsb4x4.nl
Woensdag, 25 mei 2005
Notulen van de vergadering van Jeep Club International april 2005
Op 12 april j.l. zijn Ruud van Huet (CEO, JCN) en Sjef Broere (webmaster) naar de jaarvergadering van JeepClub International in Brussel geweest. Bij deze vergadering komen alle aangesloten JeepClubs bijeen.
De notulen van deze vergadering kun je onder de knop: De Vereiniging-Bestuur of direct hier vinden.
Maandag, 17 mei 2005
Ballenstedt 2005
Aan de foto's te zien die Jeffrey Smit vanavond naar ons stuurde is het weekend in Ballenstedt jammer genoeg alweer voorbij. Hier zijn zijn foto's van dit weekend.
Ballenstedt by Jeffrey Smit
Ballenstedt by Jean-Paul en Ghislaine vd Cruijsen NEW
Ballenstedt by JeepForum NEW
Ballenstedt by 'n Duitser named Jeep-Ranger
Dat onder onze JCN'ers ook begenadigde schrijvers zitten bewijst "Kameel" wel met zijn
Reisverslag "Pfinksten am Ballenstedt" NEW
Vrijdag, 13 mei 2005
WERELD VAN VERSCHIL (door Theo Kuijpers, Autotelegraaf)
SIENA - Fabrikanten van SUV's (Sports Utility Vehicles) komen momenteel in een rap tempo met sportieve uitvoeringen. De echte offroad-capaciteiten worden naar de achtergrond verwezen, terwijl de prestaties van deze 'zware jongens' op normale wegen steeds belangrijker worden. Logisch ook, want nog geen 5 procent van deze luxe 4x4-bezitters waagt het wel eens om het terrein in te gaan. Lees verder in de Autotelegraaf.
Vrijdag, 6 mei 2005
Croatia Trophy 2005
Nico Wijnalda en Siebren Visser rijden op dit moment de laatste etappe van de loodzware "Croatia Trophy 2005". Beide zijn lid van JCN. Rechts van dit bericht zie je 'n knop met "Nico & Siebren" als je daar op klkt dan kun je hun dagboek lezen.
Woensdag, 4 mei 2005
Verslag 1e Marshaldag van Ruud
Zoals beloofd heeft Ruud een verslag gemaakt over afgelopen zondag. Wil je het lezen,en dat willen wij, klik hier!
Zondag, 1 mei 2005
1e Marshaldag
Voor de Marshals van onze club was het vandaag een perfecte maar ook een zeer leerzame dag. Als Marshal zul je een basistraining moeten volgen om later in het veld allerhande en uiteenlopende situaties aan te kunnen. En vandaag was het dan de eerste trainingsdag. Op een enkele na waren alle marshals aanwezig. s'Morgens 'n flinke hoeveelheid theorie plus praktijk onder leiding van een NK Trial rijder en s'middags een rollenspel met als inzet uiteenlopende situaties die tijdens een JeepAcademy kunnen voorkomen. Deze situaties varieerden van het hoofd bieden bij gevaarlijke situaties tot het begeleiden van rijders die nog hun angsten moeten overwinnen enz. Kortom, alles is er op gericht dat de marshals de deelnemers aan JeepAcademy's een leerzame, veilige en plezierige dag kunnen bezorgen. Ruud zal later nog met een uitgebreid verslag komen. Erg plezierig was dat Hans Meeuwsen samen met Marian en kindjes ook op deze dag present waren. Echt Top Hans! Het valt toch niet mee met twee verbrijzelde enkels in herstel. En toch met alles meerijden in de Jeep samen met Cees van Geffen. Ook Marian loopt nog met een speciale beugel om de ribbenkast! Petje af!!
Hier is alvast een fotoimpressie van deze dag van Hans Meeuwsen.
Oh ja, dat vergat ik nog, zowel Ruud als Hendrik gingen beide 'n keer ondersteboven met hun Jeep. Vrij heftig dus!
Ruud liet me weten dat dit een onderdeel van het rollenspel was. De Marshals konden hier laten zien hoe ze met een dergelijke situatie om gaan. Kuch, kuch. Tja, wat zal ik zeggen,Ruud!@#$%?
Hier zijn nog 'n paar foto's van Jean-Paul vd Cruijsen van deze dag.
Zaterdag, 30 april 2005
Inschrijving Ballenstedt
De tijd gaat snel en de uiterste inschrijfdatum voor Ballenstedt is nabij. 3 mei a.s. is echt werkelijk de laatste dag waarop je je kan inschrijven. Ga hier naar het bericht van 8 april j.l. en geef je alsnog op voor zover je dat nog niet gedaan hebt!
Zondag, 24 april 2005
Nou Nou ……………………………. (Edwin Rutten) 
Wat een weertje, als we dat morgen ook hebben!?!?!??!!??!!?!?!?  Maar ja al met al met het uitzetten en opbouwen waren we met genoeg mensen vandaag dat resulteerde dan ook in heel veel proeven zowel voor blauw.rood als zwart dus een ieder kan morgen (zondag) zijn hart ophalen……………………….  Nou ja kijk zelf maar……de foto's Greetz Edwin

Praat mee over vandaag op het JeepForum
Hier zijn de eerste foto's van vandaag:
Westervoort by Jeffrey Smit
Westervoort by Peter van Tilburg
Westervoort by Jos Beekman NEW
JEEPFORUM GALLERY
2 Filmpjes van Frank Eijk (beide ± 12 min) deel1 9,1mb wmv deel2 9,2 wmv NEW
Zondag, 10 april 2005
UITNODIGING JEEP®ACADEMY WESTERVOORT (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
Op zondag 24 april 2005 zal een volgende Jeep®Academy worden georganiseerd  in Westervoort. (Gelderland). De “heerlijkheid” Westervoort, ontstaan in de vroege en donkere Middeleeuwen, genoot lang bekendheid als oversteekplaats van zowel Rijn en IJssel. Nu ligt er nog over de Rijn een veerpont, maar bekender zijn de vier bruggen over de IJssel, te weten de spoorbrug, de lokale verkeersbrug, de fietsbrug en de grote A12 brug.  Tijdens deze Jeep®Academy, zullen de deelnemers en hun Marshals op hun beurt de creativiteit van een A-Team moeten evenaren, om de onvervalste klei- en waterputten te “overbruggen”.
Het programma voor de dag is als volgt:

Zondag:

09.30 uur                   10.00 uur/13.00 uur:   13.00 uur                      14.00 uur/17.00 uur:   17.00 uur                   

Ontvangst met koffie, thee & fris
Trial/Academy 
Lunch voor eigen rekening    
Trial/Academy
Napraten en daarna de thuisreis

Kostenopgave :

• Inschrijfgeld per jeep bedraagt € 25,-- (toeslag niet-leden € 20,-)
• Gratis koffie, thee en hartigheid bij de inschrijving
• Gratis gebruik van de afspuitinrichting bij het verlaten van het trial-terrein


De kosten dienen te worden voldaan bij aanmelding op de startlocatie. Gedurende de dag zal in een stand bij het trialterrein dranken en versnaperingen kunnen worden verkregen.
De jeep dient overigens schoon het terrein te verlaten.
U bent derhalve verplicht het terrein te verlaten via de uitgang met de afspuitinrichting, 
Beschrijving van de route: 
Westervoort is gelegen aan de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens,Neem de  afslag Westervoort en volg de Rivierenweg richting Westervoort,Steek de eerste en tweede kruising (voorzien van verkeerslichten) rechtdoor over en neem daarna de eerste weg links.(volg de borden “Jeep Club”) Waar ligt Westervoort? 
Uw deelname kunt u opgeven middels e-mail of Fax-aanmelding. 
Al met al een niet te missen zondag, zorg echter wel voor goede terreinbanden. 
Vrijdag, 8 april 2005
Jeep®Camp Ballenstedt (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
Enige dagen geleden ontving ik de bevestiging van onze zusterorganisatie
Jeep®Club Deutschland dat wij wederom van harte welkom zijn op hun Jeep®Camp in Ballenstedt. 
Dit Jeep®Camp wordt gehouden van 13 tot en met 16 mei a.s.
Vanaf donderdag 12 mei a.s. hebben we toegang op het terrein Ballenstedt. 

Voor een routebeschrijving met locatie zoek:


Straat:
Plaats:
Land:
Am Zehling
Ballenstedt
Duitsland
Waar ligt Ballenstedt?

Als je er bent moet je vervolgens wel de straat “Am Zehling” helemaal uitrijden. 
Jeep®Camp Deutschland is uitsluitend toegankelijk voor jeepers en hun jeep, zij treffen zich op een oud Vopo off-road trainingsterrein in Ballenstedt, waar zowel wordt overnacht, wordt gefeest en wordt gereden. Daarnaast wordt er voor de afwisseling gedurende twee dagen routes verzorgd naar omliggende off-road terreinen.Het een en ander opgeluisterd met een perfecte organisatie, met lekker eten en bloemetjes op de tafels, zoals het hoort……., niet dan………?? 
Om een indruk te verkrijgen van dit Jeep®Camp verwijs ik hier graag naar ons reisverslag van vorig jaar, de foto’s en de discussies op het JeepForum

Voor deelname is het noodzakelijk dat je:
1
2
3
4
volledig de “Anmeldung”  met blokletters invult;
alsmede de “Erklärung” met kenteken, namen en handtekeningen;
de betaling voor 3 mei 2005 verzorgd op ons bankrekening 3216.62.814 onder vermelding “Ballenstedt 2005”;
de “Anmelding” en de “Erklärung” zo spoedig mogelijk aan ons (JCN) toestuurt via e-mail of fax. 
 
Het programma en enige regels heb ik vertaald en de "Anmeldung" en "Erklärung" zijn als Word.doc te downloaden. Kortom een geweldig evenement, eigenlijk een kleine vakantie en als we net zo geweldig weer treffen als vorig jaar, dan gaat alles goed komen. Of onze oosterburen echter weer zo blij zullen zijn met onze “mexicoooooose” liedjes is echter maar helemaal de vraag !!!!!!!!!
Zondag, 3 april 2005
Veldhoven, 2005 (Sjef Broere, webmaster)
Een perfekte dag in een perfekt terrein, want dat was het vandaag. Met zo'n ruim zestig Jeeps en zo'n dertigtal proeven was het weer genieten vandaag. Modderbakken, nauwe doorgangen in het bos en steile bulten, grote modderplaten, water, zand, het waser allemaal. Iedereen had het weer geweldig naar 't zin. Ik heb deze keer maar 'n paar foto's gemaakt en me meer geconcentreerd op het filmen voornamelijk vanuit de Jeep. Ik heb daar Ruud en Jeffrey voor weten te strikken. Met Ruud ben ik wezen "Abzeilen" en met Jeffrey was het meer een F1-race door een modderplaat. We zullen het morgen wel zien. Maar eerst 'n paar Foto's van vandaag!
Ook André Vink was er vandaag en hij maakte een viertal films. Ze zijn stevig qua grootte maar goed voor een half uur kijkplezier. Ze laten de "Blauw-Rode" ploeg van Jean-Paul zien.
Foto's Video's (wmv)
Foto's by Sjef Broere André Vink: deel 1 12,4 mb deel 2 14,1 mb deel 3 12,7 mb deel 4 14,3 mb
Foto's by Jos Beekman Sjef Broere: deel 1 7,3 mb deel 2 7,6 mb NEW
Foto's by Peter van Tilburg Harm Cremer: Veldhoven 7,1 mb
Edwin Rutten schreef een treffend verslag van dit weekend, ga er maar voor zitten! Verslag Veldhoven by Edwin Rutten
Update1:
Inmiddels zijn er ook al foto's te bewonderen op het JeepForum
Zaterdag, 2 april 2005
Foto's van de voorbereidingen in Veldhoven
Via email kreeg ik zojuist een aantal foto's van Edwin Rutten. Hij schreef het volgende:
Ha die Sjef,
Zo weer thuis na een dag uitzetten op een verschrikkelijk mooi terrein, met veel gaten, veel water, heel veel natuur, dus lekker tussen de bomen door. Al begon de dag op een parkeerplaats net na het gelredome, waar Ruud zijn rechtervoor rem helemaal vast zat dus dat was iets minder het uitzetten op zich ging vlot met zo’n dertig proeven als eindresultaat. Als er morgen nog mensen zijn die even willen rusten kan dat mooi aan het meer op een stukje strand.
Bij deze ook de foto’s het zijn er niet zoveel want mijn camera functioneerde niet helemaal goed helaas.
Greetz Edwin
Zaterdag, 2 april 2005
Nieuw jaar, nieuw haar!! (Sjef Broere, webmaster)
Ooit heb ik eens een collega gehad met een baardje en ieder voorjaar schoor hij dat baardje af onder het motto: Nieuw jaar, nieuw haar. Dat was min of meer ook het idee om de website volledig te vernieuwen. Nou ja, helemaal is het natuurlijk niet maar het hele aanzien is veranderd en naar ik hoop, ten goede. Zoals je kunt zien is alles wat meer geordend en overzichtelijker. Er moet nog wel het een en ander gebeuren want een aantal knoppen werken nog niet en 'n paar pagina moeten nog gemaakt worden. De belangrijkste pagina's zijn weer gewoon te gebruiken. Veel plezier!
Zaterdag, 2 april 2005
Verrassend goede berichten uit Veldhoven (Sjef Broere, webmaster)
Hendrik Versteeg belde me net (15:30 uur) en liet me weten dat de Marshals, hijzelf en Ruud zeer onder de indruk zijn van het terrein daar in Veldhoven. Alles zit in het terrein zodat iedereen morgen aan z'n trekken komt van Blauw tot Zwart. Het weer wordt morgen perfekt dus voor de twijfelaars onder ons; Wil je niets missen: GEWOON KOMEN!!! Misschien dat ze straks nog wat foto's kunnen langsbrengen, dan kunnen we alvast voorproeven.