Zaterdag, 31 december 2005
Het bestuur van JCN wenst u een voorspoedig 2006 (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
Een jaarwisseling is nog enkele uren van ons vandaan en als we alle berichten van de laatste dagen mogen geloven dan brengt 2006 ons allen voorspoed. 

Een vonk van optimisme licht op in de economie” meldt de NRC 

Vacatures nemen toe, werkloosheid daalt weer, kerstinkopen overstegen dit jaar voor het eerst de 600 miljoen euries, winsten stijgen, beleggen loont weer, kortom de vijf donkere jaren lijken voorbij….. !!! 
Wij willen graag dit optimisme delen en heffen ons glas in de hoop op een prachtig 2006 met een goede gezondheid en veel voorspoed voor iedereen. 
Bijzondere wensen gaan uit naar diegene onder ons, die niet in het nieuwe elan kunnen delen omdat zij de afgelopen jaren voor dit economisch herstel een te zware de prijs hebben moeten betalen of die nog steeds betalen.
 
Ook kijken wij met een gefundeerde achterdocht naar onze locale, regionale en zelfs landelijke bestuurders die het begrip Jeep, meestal te onpas hanteren in relatie met alles wat zij, meestal voor persoonlijk en oppervlakkig politiek gewin, verwerpelijk vinden. 
De sneeuw mag nu de Jeep bedekken, maar verder kan niets verhullen dat hij met name de laatste tien jaren voorbeeldig is geweest, bij iedere ontwikkeling in autoland, waarbij geen fabrikant het zich heeft kunnen permitteren om geen look-alike uit te brengen. 
Over impact gesproken!!!! 
Mobiliteit is een must en als het openbaar vervoer in het huidige tempo nog verder wordt afgebroken en als het onderhoud van onze wegen gierend achteruit blijf hollen dan hebben wij voor de toekomst nog slechts één alternatief: The Original 
Wij zullen als Jeep Club Nederland dan ook alle wegen, gebaand en onverhard, blijven benutten om de Jeep op welke wijze dan ook gezamenlijk te kunnen blijven beleven. We zien jullie in 2006 dan ook graag terug op onze evenementen. 

Charles, Frank, Jos, Maria, Jean-Paul, Ronald en Ruud - Bestuur Jeep Club Nederland      REAGEER!       
Zondag, 11 december 2005
Heerde 2005: zeer geslaagd! (Sjef Broere, webmaster JCN)
Zoals verwacht was het vandaag weer een zeer geslaagde dag. Er waren weer flink wat deelnemers aanwezig en daaronder waren weer een paar nieuwe gezichten. Het was niet alleen heel leuk en gezellig maar er waren ook weer 'n paar pittige proeven uitgezet. Ik heb me vandaag wat meer toegelegd op het filmen, dus zijn het maar 'n paar van mij.
Foto's:
Video's:
Reacties:
(Nog even 'n opmerking op de wat wazige foto's van vandaag; de oorzaak zit in de lage lichtsterkte van die gemakkelijke kleine digitale cameraatjes waar we tegenwoordig mee rondlopen. In deze periode van het jaar is er doorgaans zo weinig licht dat deze cameraatjes tekort komen en lange sluitertijden gebruiken, al dan niet met flits. Gevolg: bewogen foto's. Remedie: zo'n grote spiegelreflex met 'n lichtsterke lens gebruiken. Maar ja, die steek je weer niet zo gemakkelijk in je broekzak.
Zo zie je maar weer,
ieder voordeel heb z'n nadeel of was dat nou andersom?)
Zondag, 11 december 2005
Heerde is er klaar voor!!!!
Right, de marshals zijn klaar met het uitzetten van de trials. Jean-Paul stuurde alvast 'n paar foto's van het uitzetten op zaterdagmiddag en avond.
Woensdag, 7 december 2005
Foto's FOC-Trophey 2005 (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
Op de site van de FOC Trophy is een uitvoerig fotoverslag opgenomen van de editie 2005, waaruit de ruime belangstelling voor dit evenement blijkt vanuit Nederland. De vertegenwoordiging van Jeep is daarbij onmiskenbaar. 
Do Anything and Go-Anywhere 
Mooie plaatjes van Bas, Bumper, Hendrik en zelfs Charlie. Overigens ook wat minder mooie plaatjes van een gehavende Dutch Rebel. http://www.4ft.be/ned/index.htm dan clicken onder Links, vervolgens foto-gallary en kies dan “Editie 2005” de actieplaatjes. Let vooral op de plaatjes100, 134, 138 (alleen om Jeffrey jaloers te maken) 167, 168 197 (sfeer plaatje van Bumper), 203, 214, 234 Alles bij elkaar een geweldig 4x4 evenement met een perfecte formule voor deelnemer, bezoeker en samenleving, temeer daar ook dit jaar wederom meer dan € 75.000,- door de deelnemers en sponsoren bijeen werd gebracht voor diverse goede doelen in de directe omgeving. Petje af voor de organiserende 4x4 verenigingen, hier zouden wij als “ den ollanders” werkelijk een voorbeeld aan kunnen nemen. 
Ruud van Huët  
Dinsdag, 6 december 2005
Ontmoet deze Amerikaanse Familie!
Alhoewel ik 'n aantal JCN'ers ken die wel erg veel op deze familie lijken!

Zondag, 4 december 2005
Havelte 2005
St. 4x4 Drente organiseerde afgelopen zaterdag een evenement in Havelte. Een aantal JCN'ers waren ook hier present en een van hen, Hans Meeuwsen stuurde mij de volgende foto's. En hier de foto's op de site van 4x4 Drenthe.
Dinsdag, 22 november 2005

Uitnodiging Jeep®Academy Heerde (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
Op zondag 11 december a.s. zal voor de 3e keer een JeepAcademy worden georganiseerd op het motorcross terrein van de “MSV NOV” in Heerde (zie routebeschrijving) op de Veluwe.
Deze JeepAcademy bestaat uit ongeveer een twintigtal trials en zal bijna geheel worden verreden op een zanderige onderbodem en is daardoor buitengewoon geschikt voor diegene die voor het eerst hun Jeep in een terrein willen uitlaten.
Zoals je inmiddels van ons gewend bent, zullen de deelnemers in teams van 5 tot 7 jeeps worden samengevoegd en als één team onder leiding van een Marshal het parcours afleggen door gezamenlijk de trials te passeren.

Het programma voor de dag is als volgt:
Zondag

09.30 uur
10.00 uur
10.30 - 13.00 uur:
13.00 - 14.00 uur:
14.00 uur - 17.00 uur:

Aanmelding
Briefing en indeling in teams
Trial/Academy
Lunch
Trial/Academy


Opgave deelname:
Middels e-mail: info@jeepclub.nl onder vermelding: “JeepAcademy Heerde”,
en onder opgave: Lidnummer, aantal personen en aantal kinderen (<12 jaar).
Kostenopgave :
Inschrijfgeld per jeep bedraagt € 25,- (toeslag niet-leden € 20,-), Gratis koffie, thee e.d. met hartige verrassing voor 2 personen bij ontvangst en frisdrank voor de kinderen, De kosten dienen te worden voldaan bij aanmelding op de startlocatie
Beschrijving van de route: Waar ligt Heerde?
Heerde is gelegen aan de A50 tussen Zwolle en Apeldoorn, afslag Heerde #29.
Aan het eind van de afrit rechtsaf op de Kamperweg en volg de “Jeep Club” en “MSV-NOV” borden.
Al met al een niet te missen zondag, maak vooral gebruik van deze aangeboden mogelijkheid,
Ruud van Huët
Dinsdag, 22 november 2005
Jaarverslag JeepClub Nederland 2004-2005
Afgelopen zondag 22 november heeft de jaarvergadering van JeepClub Nederland plaatsgevonden. Zoals gebruikelijk was de opkomst redelijk en werd na de vergadering nog lang en gezellig nagepraat over datgene wat achter ons ligt en wat de toekomst ons brengen gaat. Het JaarVerslag JCN 2004-2005 (Pdf-bestand) kunt u hier lezen.
Dinsdag, 8 november 2005
UITNODIGING JAARVERGADERING ZONDAG 20 NOVEMBER A.S. 
(Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland) 
Namens het voltallig bestuur nodigen wij hierbij onze leden uit om deel te nemen aan de aankomende jaarvergadering, te houden conform opgave in het jaarprogramma, op zondag 20 november a.s. om 10.00 uur in het café-restaurant “het Schilderij” gelegen aan de Harderwijkerweg 3 te Dieren.(www.schilderij.net)
Het voorlopige jaarprogramma 2006 is inmiddels op onze website gepubliceerd, terwijl het jaarverslag 2005 in de eerst volgende nieuwsbrief zal worden opgenomen.
Op- en aanmerkingen kunnen, of voorafgaande aan de vergadering middels post, fax en/of e-mail ingezonden worden.
De, als zodanig ontvangen correspondentie, zal als ingekomen stuk tijdens de vergadering worden behandeld.
De volledige uitnodiging kunt u hier downloaden als Pdf-bestand of als tekst-bestand.
Zondag, 30 oktober 2005
JCN ServiceWagen officieel overgedragen (Sjef Broere, webmaster JCN)
Afgelopen vrijdag was het dan zover: De sleutels van de JCN-ServiceWagen werden officieel overgedragen door Marco & Guido Tenback aan Ruud van Huët (voorzitter JCN). Met deze ServiceWagen kan JCN tijdens evenementen, Trials, Academy's enz. direct technische assistentie verlenen aan deelnemers die op de een of andere manier niet meer verder kunnen in het terrein. Een volledig terreinwaardig Manusje van Alles dus! Het is een wat ouder type Cherokee met een volledig aangepast onderstel, 4 ltr. High Output Engine met automaat. En geloof me; hij gaat als de brandweer ook in het terrein. Met deze Cherokee heeft Guido Tenback in het verleden nog diverse JeepJamborees gereden. En als dealer zorgde hij er natuurlijk voor dat de wagen altijd in tiptop conditie was. Het valt me iedere keer weer op dat de tweeling Tenback 'n paar geweldig aardige en sympathieke kerels zijn. De ontspannen, gemoedelijke sfeer en de 'Oh, maar dat gaat lukken, hoor!'-cultuur is steeds weer een verademing. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het een zeer populaire JeepChrysler-dealer is in het oosten van het land. Bij deze willen we als vereniging JCN de gebroeders Marco en Guido Tenback nog eens extra bedanken voor het beschikbaar stellen van deze Jeep Cherokee als ServiceWagen voor JeepClub Nederland!
Maandag, 24 oktober 2005
"TWENTSE-SMOKKELTOUR"
Ja, Jeepers, de "Twentse Smokkeltour" is weer verreden. Op deze herfstachtige dag hebben alle deelnemers weer met volle teugen kunnen genieten van een enerverende route (incl. een opgewonden Duitser en snerpende motorcrossers op het traject). Met prachtige herfstkleuren om ons heen, van tijd tot tijd 'n buitje over ons heen en 'n heerlijk Wild-Buffet door ons heen was het weer een dag om niet te vergeten. Hans Meeuwsen bracht vanmorgen 'n paar foto's langs en Frank Eijk mailde ons de volgende video-impressie.
Lees ook de reacties (met foto's!) op het JeepForum over deze Smokkeltour.
Maandag, 10 oktober 2005

UITNODIGING "TWENTSE-SMOKKELTOUR" (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
Op zondag 23 oktober 2005 zal een prachtige en heftige route worden verreden door het Twentse Land, het land van het “ossehoornbloazen” en de sagen, waar bij nacht de “witte wieven” over het land waarden, maar ook een land waar je kunt “vloggeln” met de “poaskearels”,
De route voert over land- en zandwegen, veld- en bospaden naar het grensgebied, waar smokkelpaden je afwisselend van de een naar de andere zijde voeren. Niets is dan ook mooier dan een rondje grenspaal in 2 laag.

De start is gepland in vanaf Restaurant Het Roode Hert (www.hetroodehertdalfsen.nl) gelegen aan de Hessenweg 41 te Dalfsen (7722 PJ). De route zal op de eindlocatie in Paviljoen ’t Lutterzand (www.lutterzand.nl) gelegen aan de Lutterzandweg 12 te De Lutte (7587 LH), worden afgesloten met een traditioneel wildbuffet.

Het programma voor de zondag 23 oktober is als volgt:
Aanmelding:     09.00 en 10.30 uur in het Café-restaurant Het Roode Hert
Briefing:           Om 09.45 uur, 10.15 uur en 10.45 uur
Start:                Vanaf 10.00 uur tot 11.00 uur vanaf parkeerterrein Het Rood Hert
Finish:              De route wordt om 16.30 uur gesloten
Wildbuffet:        Vanaf 17.30 uur in Paviljoen ‘t Lutterzand.

Routebeschrijving: Waar ligt Dalfsen?
A28 Zwolle afslag 21, N34 richting Ommen, Dalfsen, Hardenberg,
N34 volgen tot Café-restaurant Het Roode Hert (Links aan de weg gelegen).

Kostenopgave:
Inschrijfgeld per jeep € 25,-- inclusief koffie en thee met originele Twentse krentenwegge voor twee personen en fris voor de kinderen.(Toeslag niet leden € 20,00) De borg voor het roadbook bedraagt € 20,--, welke bij inlevering daarvan wordt geretourneerd. De kosten voor het wildbuffet bedragen € 19,50 per persoon, waarbij rekening kan worden gehouden met dieetwensen. Het buffet voor de kinderen is uiteraard aangepast en bedraagt € 8,50 per kind.
Je inschrijfformulier ontvangen we graag zo spoedig mogelijk , doch uiterlijk vóór donderdag 20 oktober a.s.
Met vriendelijke groet
Ruud van Huët

Vrijdag, 30 september 2005
Regelgeving voor privé gebruik auto van de zaak weer sterk gewijzigd
(Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
Bij veel Nederlanders is de auto van de zaak niet meer weg te denken uit hun salarispakket. Vandaag de dag rijden er zo’n 516.000 lease-auto’s over de Nederlandse wegen. Reden te meer om even stil te staan bij de veranderingen in de regeling van de auto van de zaak die per 1 januari 2006 in werking treedt. Lees hier verder!