Zaterdag, 25 maart 2006
Nieuwe knoppen (Sjef Broere, webmaster JCN)
De oplettende en regelmatige bezoeker van deze site heeft natuurlijk 'n paar nieuwe knoppen op deze site ontdekt. Allereerst de knop "Jeep Nieuws Brief" met de maandelijkse nieuwsbrief van Chrysler Nederland. Met deze maand de aankondiging van een nieuwe site "There Is Only One". Een samenwerking tussen Jeep en Nautique. Hierin worden allerlei Yachting-activiteiten gepromoot. Leuk, want Jeeping en Yachting zijn beide geweldige Outdoor-activiteiten. Tevens kun je je op deze site alvast aanmelden voor het Euro Camp Jeep 2006 in Istrië. Doen dus, want dan ben je er snel bij! De twee andere knoppen zijn voor Jeep Games met 'n aantal leuke spelletjes. En Jeep Challange, hier kun je je kennis op gebied van terreinrijden testen. Erg interessant en leerzaam, niet alleen voor de beginner maar ook voor de ervaren jeeper. Veel Plezier!
Dinsdag, 21 maart 2006
Uitnodiging Jeep®Academy Chateau de Cherimont (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
In het weekend van 31 maart, 1 en 2 april 2006 organiseren wij voor de eerste keer een Jeep®Academy op het bij velen onder ons reeds bekende terrein van Chateau de Cherimont (www.cherimont.be) gelegen in de Maasvallei tussen de plaatsen Scalyn en Andenne. Het landgoed Chateau de Cherimont omvat 40 hectare en bied voor zowel de beginnende als voor de hardcore Jeeper, alle mogelijkheden.
Thema en wetenswaardigheden:
De streek rondom Andenne is vooral bekend geworden om haar aardewerk, dat vervaardigd werd uit hoogwaardige kleien, waarop loodglazuur werd aangebracht. Deze industrie verdween hier echter al in de 14e eeuw, toen iedereen het glazuren ging toepassen. Tot op de dag van vandaag worden hier echter nog steeds de enige echte kleipijpen gemaakt. Met deze historische achtergrond zal het je dan ook niet verbazen dat aardewerk ons thema voor deze Jeep®Academy is geworden.
De Jeep®Academy is toegankelijk voor standaard jeeps (Blauw), aangepast (Rood) en extreem (Zwart), waarbij de deelnemers worden ingedeeld in teams van ±5 jeeps. De teams zullen onder begeleiding van een JeepClub Marshal de in het terrein uitgezette proeven afleggen, waarvan de verrichtingen op de JeepersCard zullen worden aan getekend.

Het programma voor dit weekend is als volgt:
Vrijdag 31 maart: Vanaf 17.00 uur welkom op het terrein en inrichten kampeerplaats,
Vanaf 19.00 uur inschrijving in de organisatietent.
Zaterdag 1 april: Ontbijt op eigen gelegenheid,
Vanaf 09.00 uur inschrijving in de organisatietent,
09.45 uur briefing en indeling teams,
10.00 uur vertrek 1e team voor de Jeep Academy,
13.00 uur gezamenlijke lunch, 14.00 uur hervatting Jeep Academy,
17.00 uur sluiting,
Aanvang 19.00 uur Amerikaanse BBQ (Maitre Mouette)
Vanaf 21.00 uur DJ Dezpedo
Zondag 2 april: Ontbijt op eigen gelegenheid,
10.00 uur vertrek teams voor de Jeep Academy,
13.00 uur gezamenlijk lunch,
14.00 uur prijsuitreiking,
15.00 uur afbreken tenten,
16.00 vertrek.
Kosten opgave:
De inschrijvingskosten (1 jeep met bestuurder) € 90,00, inclusief twee overnachtingen en sandwich-buffet zaterdag en zondag. We zullen op zowel zaterdag als zondag gezamenlijk de lunch gebruiken, die verzorgd zal worden door de organisatie van Chateau de Cherimont.
Voor iedere co-piloot en passagier bedragen de kosten € 25,00, eveneens inclusief twee overnachtingen en sandwich-buffet op zaterdag en zondag. 
Aanmelding:
Deelname kan worden opgeven middels e-mail secretariaat@jeepclub.nl onder opgave van:
• Naam, • Lidnummer, • Aantal personen, • Aantal overnachtingen.
De kosten dienen te worden voldaan bij inschrijving op het terrein op 31 maart of 1 april a.s. De inschrijving dient voor 28 maart a.s. bij ons binnen te zijn.
Routebeschrijving:
Volg de A15/E42 van Luik (Liège) naar Namen (Namur) en neem de afslag 7 en volg de N 64 richting Huy, Op de kruising met de N90, volgt u de N90 langs de Maas (Meuse) richting Namur. Voor het dorp Sclayn vind u links Chateau de Cherimont. De locatie is overigens te vinden op www.leonard.be onder het menu “Plan d’accès
Met vriendelijke groet, Ruud van Huët
>>>>>>>Rectificatie:<<<<<<<<<
Programmawijziging Jeep Academy château de Cherimont
De Amerikaanse BBQ die onder de culinaire verantwoording van Maitre Mouette in het programma was voorzien voor vrijdag 31 maart om 19.00 uur, is verplaatst naar zaterdag 1 april a.s. eveneens om 19.00 uur. Zoals iedere artiest met een meer dan locale bekendheid, deelde de Maitre mij mede dat hij meer voorbereidingstijd nodig had en dat hij het absoluut niet kon trekken op de vrijdag. Ons kwam dit overigens goed uit omdat de programmering op vrijdag, achteraf gezien niet zo handig was in verband met verschillende aankomsttijden van de deelnemers.
Voor de vrijdagavond dus zijn er door ons geen voorzieningen getroffen voor een maaltijd.
Dinsdag, 21 maart 2006
Irritante Pop-ups (Sjef Broere, webmaster JCN)
Vanaf het begin van deze web-site zit er een zgn web-teller van Nedstat ingebouwd. Deze teller registreert het aantal bezoekers van deze site. Sinds vorig jaar is Nedstat overgenomen door Webstat4u en dat bedrijf vond het nodig om iedere keer als iemand naar de site van de JeepClub ging een Popup met reclame te openen. Geen probleem zou je zeggen want we zetten in IExplorerer in WindowsXP gewoon de popup-blokker aan. Maar helaas werkte dit niet bij iedereen. Een irritante popup van 'ilead' bleef er maar doorkomen. Tot overmaat van ramp bleek afgelopen weekend ook popups te verschijnen met porno-adressen. Nu is het zo dat het iedereen vrij staat om zich hiermee in te laten maar wij van JeepClub Nederland willen op geen enkele wijze hiermee geassocieerd worden. Mochten er mensen zijn die zich hieraan gestoord hebben dan bieden wij hiervoor onze excuses aan. Wij hebben dan ook per direct deze web-teller van de site verwijderd.
Lees meer hierover in WebWereld.
Zondag, 19 maart 2006
JEEP®"KEMPEN"TOUR (Sjef Broere, webmaster JCN)
Zoals gezegd was ik vandaag in de Kempen samen met een ander deel van de JeepClub. Met ongeveer een 40-tal inschrijvingen met veel bekende gezichten en ook een aantal nieuwe was het weer lekker gezellig. Voor deze tour was het weer echt perfect; zonnig en weinig wind. Frank en Charles, onze scouts, hadden weer 'n geweldig mooie tocht uitgezet. Zelf ben ik samen met Frank, Charles, Ruud en Kenneth naar 'n aantal plekken om daar wat filmpjes te maken. Aan het eind van deze dag kon Ruud met de organisatie menig bedankje en complimentje in ontvangst nemen.
Filmpjes Deel1-2-3 NEW (nu incl. filmpje van Frank Eijk) Filmpje van Jeepie.nl (René)
Foto's foto's by Sjef, foto's by Bas, foto's by Peter
JeepForum Reacties op het JeepForum
Zondag, 19 maart 2006
Groesbeek 2006 (Sjef Broere, webmaster JCN)
Vanavond is Hans Meeuwsen hier bij mij aan de deur geweest. Helaas zat ik nog aan 't pilsje enigzins "Teut" in de Kempen. Maar m'n jongste dochter was thuis en toen Hans hoorde waar ik was reageerde hij met een dikke knipoog: Oh, is je vader vandaag bij de 'Watjes'. Nou, hier heb je wat foto's van Groesbeek waar 'n paar 'echte' Jeepers zijn geweest. Ha,ha,ha! Tuuuuuurlijk Hans, maar alle gekheid op 'n stokje, zo te zien aan de foto's hebben jij en die andere JCN'ers daar in Groesbeek ook 'n leuke dag gehad.
Dinsdag, 7 maart 2006
Marshaldag (Sjef Broere, webmaster JCN)
Afgelopen zondag was er voor de marshals van JCN weer een trainingsdag. Bijgaand een aantal foto's hiervan met in de hoofdrol de nieuwe Rubicon van Ruud van Huët.
Zaterdag, 4 maart 2006
UITNODIGING JEEP®"KEMPEN"TOUR  (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland) 
Op zondag 19 maart 2006 zal een prachtige Jeep®Tour worden verreden in de Limburgse Kempen. Dit gebied waarin reeds tienduizend jaar geleden de rendierjagers ronddoolden, werd internationaal bekend vanuit de handel, die sinds de 17e eeuw van hieruit werd gedreven door de “Teuten”. Vooral de haarteuten (menselijk haar), de goorteuten (koper), de taftteuten (textiel) en de gleisteuten (aardewerk) stonden in hoog aanzien en waren goed georganiseerd. Tot het begin van de 20ste eeuw konden zij succesvol hun handel drijven, totdat deze door ambtelijke reguleringen (jazeker toen al) met betrekking tot de buitenlandse handel werd ingeperkt. 
De Jeep®Tour zal worden gereden op roadbook, naar wens in meters of mijlen, met co-ordinaten en zal op de eindlocatie worden afgesloten met een perfect “Kempen” dinerbuffet naar beste traditie.
Het programma voor de zondag 19 maart is als volgt: 
Aanmelding:
Startlocatie:
Adres;
Briefing:
Start:
Finish:
Buffet:
Tussen 09.00 en 10.30 uur.
Motel Steensel (www.motelsteensel.nl)
Eindhovenseweg 43, 5524 AP Steensel
Om 09.30 uur, 10.00 uur en 10.30 uur
Vanaf 10.00 uur tot 11.00 uur vanaf parkeerterrein (Starttent)
16.30 uur op eindlocatie.
17.00 uur en tijdens het buffet de prijsuitreiking 
Kostenopgave: 
Inschrijfgeld per jeep € 25,- inclusief koffie en thee met “Kempen Hap” voor twee personen en fris voor de kinderen.
De kosten voor het dinerbuffet bedragen ± € 17,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. 
Routebeschrijving: 
A2 Rondweg Eindhoven, bij afslag Veldhoven-Zuid (32), volg “Poot van Metz”,
Op Poot van Metz na 20 m. links Meerveldhovenseweg.
Na 2030 m op rotonde 2e afslag naar Kempenbaan, richting Steensel,
Na 1000 m op rotonde 2e afslag naar Kempenbaan, richting Steensel,
Na 3630 m op rotonde 2e afslag naar Eindhovenseweg,
Na 30 m linksaf Motel Steensel 
Waar ligt Steensel? Kaart, Satalietfoto (Google Earth)
Inschrijving: 
Je inschrijving middels E-mail opgave info@jeepclub.nl onder vermelding van;
*Naam, *Lidnummer, *Aantal ouderen en kinderen voor dinerbuffet ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor woensdag 16 maart a.s. 
Al met al een niet te missen zondag, laten we er samen een prachtige Jeep®Tour van maken. 
Met vriendelijke groeten, Ruud van Huët
Donderdag, 2 maart 2006
Bedankje van Peter van der Heijden, Café het Schilderij in Dieren:
Wij hebben de carnaval er weer  opzitten. Het is weer een groot feest geweest, vooral het vervoer van het dweilorkest naar mijn café het Schilderij . Graag wil ik bij deze, alle jeepers bedanken die er in meegereden hebben.en deze dag tot een grandioos succes heb gemaakt. Iedereen bedankt!!!!!!!. En waarschijnlijk zal ik  volgend jaar weer een beroep op jullie doen....., Peter.
Hier vindt je nog wat foto's van het carnavalsfeest in Café het Schilderij.
Zondag, 19 februari 2006
Terugblik Jeep® Round Table zaterdagmiddag 11 februari 2006  
(Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
Op zaterdagmiddag 11 februari jl. verzamelden zich rond 12.30 uur ongeveer 40 Jeepers in de showroom van B & S Autoparts aan de Stephensonstraat 25 te Tiel. Met de koffie, thee, een sapje en een appeltje werd er eerst even onderling behoorlijk bijgepraat en dat kwam Jan goed uit want zijn bedrijf is normaliter op zaterdag tot 14.00 uur geopend en er moesten nog een aantal klanten worden geholpen. 
De showroom was voor deze gelegenheid omgebouwd tot een heuse presentatieruimte, uitgerust met beamer, scherm en geluidinstallatie. Rond 13.00 uur werd de Jeep® Round Table door mij geopend met een woord van welkom en een kleine toelichting op het onderwerp van die middag: het differentieel en de diverse lockers. Daarna pakte Jan Sloot, eigenaar en directeur van B & S Autoparts de microfoon op. Zijn verhelderende toelichting op de primaire functie en werking van een differentieel werd ondersteund met de TV- Klokhuisopname over de werking van een differentieel. Deze productie uit 2004 kwam overigens toen tot stand in samenwerking met Jeep Club Nederland en B & S Autoparts. Daarna werden de differentieelsperren ofwel de “lockers” door hem aan ons voorgesteld, keurig verdeeld in “Automaten” en “Handmaten” en onderverdeeld naar mate van werking, effectiviteit, aansturing en duurzaamheid. Als reactie hierop zowel tijdens als na de presentatie werden er een behoorlijk aantal vragen op hem afgevuurd en ontstonden er de nodige discussies.Na de pauze werden een aantal door de deelnemers naar voren gebrachte onderwerpen door Jan in groepsverband behandeld, terwijl de deelnemers ook in de gelegenheid werden gesteld om specifieke problemen te bespreken met de B & S specialisten, zoals Hans en Mark.
Rond 16.00 uur werd de Jeep® Round Table afgesloten, waarbij de deelnemers in de gelegenheid werden gesteld om nog wat te “aftertable'n”.Inmiddels heb ik uit de reacties kunnen vernemen dat deze Round Table zeer positief werd gewaardeerd en zullen wij als Club zeer zeker voor vervolg zorgdragen.  Ruud van Huët
Woensdag, 15 februari 2006
Programmawijziging (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
Vandaag hebben wij bericht ontvangen dat de vergunning voor het gebruik van het terrein Veldhoven voor onze Jeep Academy, gepland zondag 26 februari a.s., NIET zal worden verstrekt. De betreffende instantie neemt onverwacht het standpunt in dat de locatie niet voor 1 maart a.s. mag worden gebruikt voor de terreinsport. De geplande activiteiten van andere verenigingen zijn daardoor ook komen te vervallen. Wij zijn nu gehouden om nieuwe data aan te leveren en vervolgens daarvoor een vergunning aan te vragen. Voor zondag 26 februari a.s. hebben wij geen alternatief, dus zullen ook wij ons met een carnavalsoptocht tevreden moeten stellen. Wij houden u op de hoogte
Vervolg programma:
De Jeep Tour zondag 19 maart a.s. gaat gelukkig wel door. De Tour zal starten in de omgeving van Eindhoven en onze scouts hebben de route inmiddels ingepland en verreden. Volgende week zal de uitnodiging voor de Jeep Tour en de Jeep Academy op Chateau de Cherimont worden verzonden.  
Dinsdag, 14 februari 2006
Oproep van Peter van der Heijden, Café het Schilderij in Dieren
Beste jeepers,
Zaterdag 25 februari (het begin van de carnaval) heb ik (met mijn grote mond) weer een een dweilorkest beloofd, dat we hun gaan vervoeren van het café van mijn collega`s ???????????? met een aantal JEEPS naar Het Schilderij te vervoeren. Dus mijn vraag is, ik heb minimaal 7 jeeps nodig om mijn grote waffel, het dweiorkest met grof en brut geweld naar mijn café te vervoeren. Uiteraard staan jullie mij daarin bij!  Dus wie heeft en wil zijn tijd daarin steken????? Voor het eten en een drankje wordt uiteraard gezorgd! Laten jullie het mij weten?
Het is de bedoeling dat we het dweilorkest ophalen om 12.15 uur. Hun maken muziek tot 13.00 uur bij ons. Dus het hoeft  allemaal niet lang te duren.
Uiteraard mag je blijven.  grt. Peter
Donderdag, 9 februari 2006
Jeep Compass: geen terreinbeul (Sjef Broere, webmaster JCN)
DETROIT - Afgelopen september debuteerde op de autoshow in Frankfurt een studiemodel van Jeep, de Compass. Toen was al duidelijk dat de auto, samen met de Patriot, in productie zou worden genomen. Amper vier maanden later schittert hetzelfde model op de autotentoonstelling van Detroit. Ditmaal noemt Jeep het een productieauto. Over het algemeen is het zo, als je iemand z'n mening vraagt over iets en men vindt er geen moer aan en men wil niemand beledigen of voor het hoofd stoten dan krijg je vaak de reactie, "heel apart" of "ik moet er nog even aan wennen". Vraag je mij m'n mening over dit model dan krijg je toch echt als antwoord: Heel Apart en ik zal er waarschijnlijk nooit aan wennen. Als ik naar de voorbumper en voorspatborden kijk dan is het net alsof iemand op 'n maandagmorgen wat plaatwerk van een SjangYoung (= anti-design) of zo iets op deze Compass heeft gemonteerd. Nee, dan ziet het 'zusje' of 'broertje' van de Compass; de Patriot er wel geweldig uit. Maar goed, dit is puur persoonlijk en gelukkig kunnen smaken verschillen. Lees hier het ea in de AutoTelegraaf en natuurlijk in de Autoweek.
Vrijdag, 3 februari 2006
Jeep Cherokee: V6 voor een viercilinder prijs (Bron: Autorai.nl)
Als Jeep actie voert, dan gebeurt dat gelijk goed. Zo is de vorig jaar vernieuwde Cherokee nu verkrijgbaar in Challenger-uitvoering. Dat betekent dat de krachtige 3,7-liter V6 nu wordt geleverd
voor de prijs van de versie met de 2,4-liter viercilinder.
Lees hier het hele artikel.
Donderdag, 26 Januari 2006
De eerste foto's uit 'La Croisiere Blanche Orcières Merlette' (Sjef Broere, webmaster JCN)
Het is dan eindelijk toch nog gelukt. De foto's uit Frankrijk zijn binnen. Het zijn er 225 geworden dus ga er maar eens goed voor zitten. Ik had vanavond Ruud nog even aan de "foon" en die liet me weten dat de foto's verstuurd werden via de laptop van de hoteleigenaar. Dat ging niert alleen in het Frans maar ook op z'n Frans. Met veel paniek dus. Maar ze zijn er!
UPDATE: Inmiddels hebben zowel Ruud als Hans Meeuwsen de foto's aangevuld tot 385 foto's.
UPDATE 2: Nog meer foto's, ditmaal van de Heijde en >>> lees ook de reacties op het JeepForum.
Woensdag, 25 Januari 2006
Our spies caught this 4-door Jeep Wrangler in Southern Michigan
Onze InternetSpy Edwin Rutten laat ons weten dat de eerste Spy-foto's van de 4-deurs Wrangler hier op het net staan. De Wrangler welke in April in New York zal debuteren maakt een kloeke indruk ondanks de camouflage.
UPDATE: En dit is 'm dan zonder camoeflage!
Dinsdag, 24 Januari 2006
De eerste geluiden uit 'La Croisiere Blanche Orcières Merlette' (Sjef Broere, webmaster JCN)
Vanavond, ongeveer kwart over elf, had ik Ruud van Huët even aan de 'lulpiep'. Ze hadden met vereende krachten plusminus 150 foto's naar me gemaild. Ja, we zitten net in de lobby van het hotel even "wat" te drinken. Dus dat was een luidpratende Ruud met 'n hoop gepraat, gescheeuw (Dag Mam,alles goed hier!), gelach en rumoer op de achtergrond. Nadat ze allen zich gisterenavond hadden ingeschreven, hebben ze vandaag de Proloog gereden. Tijdens deze proloog werd duidelijk dat de "Ronde" koplampen het stukken beter deden dan de "rest". Door de 'Parijs-Dakar'-omstandigheden in de kou werd de "rest" nogal geplaagd door allerlei mankementen. Maar uiteindelijk hebben ze toch allemaal de streep gehaald. Terwijl ik dit zit te schrijven controleer ik met regelmaat m'n mail. Het is nu 23.45 uur en nog steeds geen foto's. Dus probeer ik het straks nog even! Wordt vervolgt
Donderdag, 19 Januari 2006
Superlift OVR-Park, Arkansas, USA (Sjef Broere, webmaster JCN)
Ben je nog van plan om deze zomer met vakantie naar de Verenigde Staten te gaan. Dan zul je het Superlift OVR-Park toch eens in overweging moeten nemen. Zo te zien aan dit Promo-filmpje is het zeer de moeite waard!
Woensdag, 18 Januari 2006
Filmpjes Dutch JeepCamp 2005 (Sjef Broere, webmaster JCN)
Vandaag was op zoek naar 'n bepaald bestandje op m'n computer. Al zoekende kwam ik 'n aantal filmpjes tegen van het JeepCamp 05 die tot mijn grote schrik nog niet op de site stonden. Dus bij deze (Beter laat dan nooit) de komplete set filmpjes van dit evenement. Video's 1-2-3-4-5-6-7 Veel kijkplezier.
Maandag, 16 Januari 2006
Heerde 2005 (Sjef Broere, webmaster JCN)
Het filmpje van Frank Eijk was niet bepaald geweldig van kwaliteit, onscherp dus onduidelijk. Hij heeft z'n filmpje opnieuw gecodeerd en ditmaal is het een QuickTime-filmpje geworden van 'n goede en duidelijke kwaliteit. Zie hier!
Maandag, 9 Januari 2006
The All-New 2007 Jeep Wrangler (Sjef Broere, webmaster JCN)
Het JeepForum had deze keer de primeur: The All-New 2007 Jeep Wrangler
Lees alles hierover: DUS SNEL NAAR HET JEEPFORUM
Meer foto's op: RockCrowler De eerste foto's uit Detroit en Detail-foto's Techniek
Lees ook de AutoTelegraaf en Autoweek en hun FotoShow