Maandag, 25 Augustus 2003
 
Filmopnamen Suske en Wiske film gestart
Op 4 augustus j.l. zijn de filmopnamen van de Suske en Wiske film "De Duistere Diamant" gestart. Op verzoek van de Filmmij. MovedMedia is JeepClub Nederland op zoek gegaan naar een Willy's Jeep welke een belangrijke rol speelt in de film. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij Francis Hendrickx uit Diest in België. Verbaast maar ook zeer vereert bood hij direct zijn Willy's CJ3 uit 1952 aan. De Willy moest voor opnamen wel in brandweerrood overgespoten worden. Maar dat vond Francis geen probleem. Vandaag werd in de media fors aandacht besteed aan deze eerste Suske en Wiske film. In het RTL4-nieuws van 20.00 uur van vanavond werd ook ruim aandacht besteed aan de film. We zullen tot februari 2004 moeten wachten om de film in de bioscoop te kunnen zien.
 
Woensdag, 20 Augustus 2003
 
"Door de Klei op de Westervoortse Pley"
Op zondag 31 augustus a.s. vindt in Westervoort (Gld) "Westervoort in beweging" plaats. Tijdens dit evenement wordt er als attractie een heuse Mud-Cup gehouden. Iedereen met een auto, fiets, brommer of een ander voertuig moet door een kniediepe modderpoel zien te komen. Op het terrein van Hermsen wordt een modderbak gemaakt van 50 cm diep, 5 mtr. breed en 50 mtr. lang. Het geheel wordt georganiseerd door Hendrik Versteeg en Ruud van Huët van de JeepClub Nederland. Tevens zullen een aantal leden van de JeepClub hieraan meedoen. Deelname is niet gelimiteerd dus iedereen kan meedoen ongeacht het voertuig!
Opgeven kan per email jp.derksen31@chello.nl of per Fax 026-3116049.
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,--. Ook op de dag zelf, Zondag 31 aug. kunnen deelnemers zich opgeven.
"Door de Klei op de Westervoortse Pley" begint om 12.00 uur.
 
Zondag, 17 Augustus 2003
 
Waar herken je "De Echte Jeeper" aan?
Op de pagina Photogallery vindt je een Nederlandse en een Engelse omschrijving!
 
Donderdag, 31 juli 2003
 


Jeep® Wereld 2003
Op Maandag 1 september a.s. organiseert DaimlerChrysler Nederland bv ergens in Nederland een groots opgezet evenement; Jeep® Wereld 2003. Het evenement laat zich het beste als volgt omschrijven:
Stap binnen in de Jeep® Wereld 2003.
Dit is de wereld. Jeep® Wereld 2003. Een eigen wereld. Vol sportieve uitdagingen. vol vrijheid, plezier en natuurlijk avontuur. Deze wereld heet u welkom. Op een zeer bijzondere plek ergens in hartje Nederland. Een bijzonder oord dat wij graag nog even voor onszelf houden alvorens 't met u en al die andere Jeep-liefhebbers te delen. Zijn u en uw Jeep er klaar voor?
Jeep® Wereld 2003 is een groots georganiseerd eendaags evenement, exclusief voor Jeep-liefhebbers. En dat zijn er véél. Vandaar dat snelle actie geboden is, maar snel reageren is u als Jeeper eigen.
Maakt u zich intussen op voor een onvergetelijke dag. Of beter: een nationaal evenement.
Een Jeep-happening die u niet licht zult vergeten.

Jeep Nederland nodigt u en uw gezin/familie uit om deel uit te maken van deze bijzondere exclusieve dag. Niet zomaar een dagje uit. Maar dat kunt u verwachten van een auto die ook niet zomaar een Jeep is, maar dé Jeep. Het spreekt voor zich dat Jeep Nederland voor alles zorgdragen, zodat uw deelname aan Jeep® Wereld 2003 onvergetelijk wordt. ' See you at Jeep® World 2003'!

Ga naar uw lokale Chrysler Dealer en laat u en uw gezin, familie of vrienden inschrijven.
De Jeep®Club Nederland zal als enige club met een informatie-stand aanwezig zijn op het terrein.
De bezoekers en deelnemers aan de Jeep® Wereld 2003 kunnen bij deze stand alle informatie over Jeep®Club Nederland krijgen en zich uiteraard aanmelden als lid van de vereniging.
Wij zien er echt naar uit om u te mogen ontmoeten tijdens deze happening!!

 

 
Zaterdag, 26 juli 2003
 


Gedachten lezen met de PC???
Kan de PC werkelijk jou gedachten lezen? Vanaf vandaag starten we een Jeephumor pagina op deze site. Nu heeft gedachten lezen niets te maken met Jeeprijden maar dit programmaatje kwam ik toevallig tegen en leek me wel leuk om mee te beginnen. Er zitten overigens wel een aantal Jeephumors in de pijplijn en zullen in de komende dagen verschijnen. Alvast veel plezier met je gedachtenlezende PC.

 
Dinsdag, 22 juli 2003
 
Maggiora Italië.
Bert Hendriks is met de family naar de Jeepers-Meeting in Maggiora Italië geweest en heeft hier een kort reisverslag gemaakt met een aantal foto's. Zo te zien was dat zeer de moeite waard!!

 
Dinsdag, 22 juli 2003
 


Joe Eberhardt, Chief Sales Chrysler,
ziet meer mogelijkheden voor uitbreiding merknaam JEEP®.lees hier het hele artikel.(english)

Jeep®Scrambler en Jeep®Compass binnenkort in de showroom!?!

 
Donderdag, 10 juli 2003
 
Chrysler's ontwikkelingen voor het Amerikaanse Leger
Het is altijd interesant om te lezen wat er al zo gaande is op development gebied voor het Amerikaanse Leger en speciaal als het te maken heeft met onze zo vertrouwde Jeep. Leuk om tussen de regels door te lezen dat het niet alleen maar Humvee is wat de klok slaat. Ik heb het een en ander in een aparte pagina gezet en het niet vertaald naar het nederlands (de meesten van ons beheersen het engels goed genoeg) Lees hier het hele artikel.(english)
 
Zondag, 6 juli 2003
 
Filmpje van Yorin's "De Slechtste Chauffeur van Nederland"
Dick van de Berg stuurde ons nog een leuk filmpje welke hij maakte tijdens de opnamen van Yorin's "De Slechtste Chauffeur van Nederland" op 24 mei j.l. Je kunt het direct hier bekijken of ga naar de Photogallery.
 
Woensdag, 2 juli 2003
 


Jeep Wrangler 1987 gevonden
Voor de nederlandse bioscoopfilm "SIMON" onder regie van Eddy Terstal is de gezochte Jeep Wrangler uit 1987 gevonden. Edwin Rutten, lid van onze JeepClub Nederland, heeft zijn jeep hiervoor beschikbaar gesteld. We zijn benieuwd naar het resultaat.


Voor de film van Suske & Wiske zijn we nog steeds opzoek. Het aanbod hiervoor is nog onvoldoende om een goede keus te maken.
Dus komop Jeepers zo'n Willy's MB moet toch te vinden te vinden zijn!!!

Reageer aan secretariaat@jeepclub.nl

 
Donderdag, 26 juni 2003
 


TV-opnamen voor programma Klokhuis.
Enige tijd geleden ontvingen wij een verzoek van de producenten van het TV-programma Klokhuis om onze medewerking te verlenen aan een programma over 4x4 aandrijving, het differentieel en de Jeep.
Nou dat was kaasje zoals het heet.
Tezamen met B&S Autoparts werden op woensdag 18 juni j.l. allereerst opnamen gemaakt van een opengewerkt differentieel en daarna in de reparatie werkplaats van het bedrijf te Tiel.
Vervolgens vertrok de opnameploeg naar het terrein van Heyting te Bemmel om daar echte buitenopnamen te maken van het off-roadrijden.
Daarvoor had men de beschikking over een alledaagse personenauto, een originele Willy’s MB bouwjaar 1944 en een hedendaagse Jeep Wrangler, in dit geval een TJ, 4 liter High Output, 6 cilinder.
Natuurlijk bakte de personenauto er niets van, die bleef op iedere hobbel steken en slipte bij ieder plasje, maar daarna was het de beurt van de eerste en originele Willy MB, de “Godfather” onder de jeeps.
Die ging natuurlijk als een speer ofwel als een Jeep met zijn 4x4, waarbij de trotse bezitter Willem Remie het natuurlijk niet kon nalaten om fijntjes op te merken dat het terrein rijden met een originele Willy natuurlijk wel het echte werk was.
Dat hij op menige plaats echt niet verder kon en dat hij daarbij de hulp van de Jeep Wrangler TJ moest inroepen, deed hem natuurlijk wel een beetje zeer.
Maar laten we eerlijk zijn, de capaciteiten van de hedendaagse Jeep en in het bijzonder van de Jeep Wrangler TJ maken duidelijk dat de ontwikkeling in 60 jaar Jeep niet stil is blijven staan, niettemin brengt het rijden met de Godfather enkele verborgen driften weer naar boven.
Het was dan ook voor allen, zowel de opnameploeg als ons een totaal ontspannen dag met veel en buitengewoon prettige Jeep-talk.

Het programma zal naar verwachting in oktober a.s. op T.V. worden uitgezonden.
De foto's van die dag kun je hier bekijken!!

 
Dinsdag, 24 juni 2003
 
Wil je alles weten over de Jeep®Rubicon van Lara Croft en bv een mooie wallpaper downloaden of een gloednieuwe Rubicon winnen ga dan gauw naar deze fraaie Site!!!