Dinsdag, 14 Oktober 2003
 
Zondag 26 oktober "Wild" Oriëntatieroute
Op zondag 26 oktober 2003 zal een route worden verreden door Overijsselse en Gelderse landschappen, waarbij je en je familie een prachtige stukje Nederland in de herfst kunt ontdekken.
De route, toegankelijk voor iedere standaard jeep zal op de eindlocatie worden afgesloten met een perfect wild-buffet, volmaakt passend in onze Jeep lifestyle, go anywhere and do anything.
Uiteraard zal het buffet zijn voorzien van de nodige aanpassingen voor de kinderen en voor diegene onder ons, die het wild minder goed verdragen.
U begrijpt dat deze "Wild" Oriëëntatieroute alleen exclusief voor de leden van Jeep®Club Nederland is georganiseerd. Dus meldt u aan als lid en geef u op voor deze fantastische dag!

Het programma voor de zondag 26 oktober is als volgt:
Aanmelding:
Briefing:
Start:
Finish:
Wildbuffet:

Let op:
Tussen 09.00 uur en 10.30 uur in het Mercure Hotel te Deventer
Om 09.30 uur, 10.00 uur en 10.30 uur
Vanaf 10.00 uur tot 11.00 uur vanaf parkeerterrein Mercure Hotel
De route wordt om 16.00 uur gesloten
Vanaf 17.00 uur op de eindlocatie.

je inschrijving middels bijgesloten Fax-aanmelding ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk op woensdag 22 oktober a.s.
Uiteraard kun u uw opgave ook per e-mail info@jeepclub.nl en telefonisch (0313-622700 of 0313-631591) aan ons doorgeven.
Al met al een niet te missen zondag, maak er samen met je jeep een prachtige dag van!!!
Dinsdag, 14 Oktober 2003

Nevada Automotive Test Center (NATC) kent de
'JEEP TRAIL RATED™ BADGE'
toe aan JEEP®
Dit betekent dat die Jeepmodellen die hiervoor in aanmerking komen uitvoerig getest zijn op Tractie, Articulatie, Bodemvrijheid, Manoeuvreerbaarheid en Doorwaadbaarheid in water. Deze badge zal dan ookmet ingang van 2004 op alle Jeep®modellen worden aan gebracht. Lees hier het persbericht of ga direct naar de aankondiging van Chrysler JEEP® 

Woensdag, 8 Oktober 2003

Nieuwe foto's van Het FOC-Trophy weekend
Nick van de Water stuurde nog een paar leuke foto's van dit weekend. Bekijk ze hier.
Woensdag, 8 Oktober 2003

Nieuw in Nederland: Eerste Nederlandstalige JeepForum!!!
Vanaf nu kunt u via de website van Jeep®Club Nederland gebruik maken van de eerste echte Nederlandstalige JeepForum. Een lang gekoesterde wens van vele Jeepers is hiermee in vervulling gegaan. Op dit Forum is van alles te vinden, van een Jeepers Café tot Tips & Tricks en van
Ff serieus
tot Meetingpoint. Foto's uitwisselen, Emailen of Chatten via MSN, aan alles is gedacht. Kortom dè plek om andere Jeepers te ontmoeten! Op de linkerkolom van deze site komt het "prikbord" te vervallen en komt het echte JeepForum hiervoor in de plaats. We zijn er van overtuigt dat dit Forum binnen de Jeepwereld een succes wordt!!
Wil je weten hoe het een en ander is ontstaan dan kun je dat hier lezen.
Neem hier vast een kijkje en meld je aan!!
Zondag, 5 Oktober 2003


Jeep®Academy te Bilstain
, België

Aankomend weekend, 11 en 12 oktober 2003, zal bij voldoende deelname een Jeep®Academy worden gehouden op het terrein S.A. Domaine Trial Enduro Bilstain, waarbij u een uitgebreide instructie verkrijgt bij het passeren van verschillende natuurlijke hindernissen in een uitdagende omgeving.
Het programma voor het weekend is als volgt:

Zaterdag:


Zondag:

09.00 uur:
13.00 uur:
18.00 uur:
09.00 uur:
13.00 uur:
17.00 uur:
Ontbijt
Lunch
Diner
Ontbijt
Lunch
Thuisreis
10.00 uur-13.00 uur:
14.00 uur-17.00 uur:
20.00 uur:
10.00 uur-13.00 uur:
14.00 uur-17.00 uur:
Instructie
Instructie
Video instructie
Instructie
Instructie
Uw deelname kunt u opgeven middels bijgevoegde Fax aanmelding!
Beschrijving terrein:
Het terrein in Bilstain is vrij groot. De meeste routes zijn goed te nemen zonder te hoeven lieren e.d. Een aantal routes zijn steenachtig en het lager gebied is vooral modderachtig.
Een leuke rit leidt door het riviertje die het terrein doorkruist.
Behalve een aantal oversteekplaatsen is het ook mogelijk om via het water ongeveer een 200 meter af te leggen, waarin echter wel een aantal forse rotsblokken voor oponthoud kan zorgen. Maar ja een opritje tegen de rotsen is gauw gemaakt.
Bij regen kunnen de hellingen op het terrein buitengewoon veranderlijk zijn, zodat het deelnemers niet is toegestaan deze zelfstandig te berijden.
Uitsluitend onder begeleiding van onze instructeurs mogen de trials worden bereden en dienen te allen tijde hun instructies te worden opgevolgd.

Al met al een uitdagend weekend, maak dan ook gebruik van de mogelijkheid die wij je bieden.
Zaterdag, 4 Oktober 2003

FOC-Trophy Overpelt
Van Jean-Paul van der Cruijsen en Peter van der Heijden ontvingen wij een aantal foto's van het FOC-Trophy weekend in Overpelt, België. Ook hier waren weer een aantal leden van de JeepClub aanwezig. De foto's kun je op de Photogalery of direkt hier en hier en hier bekijken!
Ronald Ligteringen schreef een leuk verslag in de Reisverslagen
Donderdag, 19 September 2003


Jeep®Wereld 2003(Review)
Met dit evenement geeft DaimlerChrysler Nederland B.V. duidelijk haar nieuwe richting aan.
Meer investeren in directe binding met de Jeeprijder en het (opnieuw) claimen van de kernwaarden van Jeep®. Het zal iedereen duidelijk zijn dat wij als Jeepers verenigd binnen Jeep®Club Nederland deze nieuwe aanpak van harte toejuichen.
De aan ons geboden gelegenheid om in de ontvangsthal een Infocenter t.b.v. onze vereniging in te richten hebben wij dan ook met beide handen aangegrepen.
De infostand is gedurende zaterdag en zondag 30 en 31 augustus bemand geweest door Frank van Eijk, Charles Corbee, Jack Dils en Ruud van Huët.
Wij hebben met ongeveer 250 genodigden gesproken en konden hen onze brochure met programma overhandigen en de activiteiten van de club toelichten.
Tijdens het weekend konden wij 12 nieuwe leden inschrijven en in de week erna nog eens 12 leden, waardoor het ledental kon stijgen tot 173.
We zullen ons uiterste best doen om de toekomstige outdoor activiteiten van DaimlerChrysler direct toegankelijk te maken voor onze leden en mede invulling te kunnen geven aan de activiteiten.
Met name zien wij mogelijkheden tot het verzorgen van de Jeep®Academy.
Wij houden je op de hoogte.
Er is van deze dag een nogal lange film gemaakt die we in delen van ong. 5 mb op de Photogallery-pagina hebben gezet.

Donderdag, 19 September 2003

Feestelijke Opening
Chrysler Jeep®Kien te Velp
.
Teneinde de opening van de nieuwe bedrijfslocatie van Chrysler Jeep Kien luister bij te zetten, werd naast het bedrijfspand op het industrieterrein “de Beemd” in Velp door Jeep®Club Nederland een compleet off-road parcours uit de klei getrokken.
De bezoekers werden uitgenodigd dit parcours af te leggen:
a: in een “Grand”, een Cherokee of een Wrangler, alle uiteraard door Kien herkenbaar aangekleed en met ervaren off-road chauffeurs bemand,
b: in hun eigen Jeep of Suv
Op het terrein was een blauwe en een rode route aangelegd, voorzien van een aantal stevige putten en heuvels.Daarnaast waren er een aantal speciale trials opgezet, zoals een slalom- en een blinddoekparcours, een parkeerproef, een vergeetput en tot slot een tweetal trials over een nogal ongelijk klei-depôt. Zowel door het grondwater als de nodige regenbuien was het gehele parcours tamelijk “slippery” geworden en konden de genodigden overduidelijk de Jeep®Experience beleven of in hun eigen jeep hun persoonlijke off-road vaardigheden tonen.
Het enthousiasme, dat wij allen reeds met elkaar delen, groeide bij zowel klein als groot met de minuut.
De spectaculaire Wrangler, die overigens vaardig tegen zijn toerenbegrenzer aan werd gehouden, oogstte natuurlijk veel bijval, doch tegelijkertijd werd met verbazing en ontzag de verrichtingen van de Grand en de Cherokee gadegeslagen en werd er genoten van hun rij-comfort.
De bezoekers met hun eigen voertuig werden door de vele toeschouwers op de trials zeer nauwlettend gevolgd. De hilariteit en leedvermaak steeg daarbij enige malen ten top, met name toen in successie een drietal laro’s zich shocking klem reden en door ons recovery-team moesten worden geborgen. Toen daarna Willem van Holten zeer bedaard en vakkundig deze passages in zijn standaard Wrangler wist te passeren, was het duidelijk,
Go-anywhere and Do-anything: Only in a Jeep

Op zondagavond konden we dan ook samen met het Kien-Team terugkijken op een geslaagd opening.
Van deze dag zijn zowel een aantal foto's en een filmpje gemaakt.
Donderdag, 19 September 2003


Met je assen door de Westervoortse Plassen een groot succes!!

De 50 meter lange modderbak, die onder supervisie en met behulp van Hendrik Versteeg en Jos Beekman, bestuursleden van Jeep®Club Nederland, in Westervoort werd aangelegd als een nieuw onderdeel van het jaarlijkse dorpsfeest, is een grandioos succes geworden.
Fietsers, brommers, motoren en auto’s konden dit modderparcours afleggen, een sensatie voor de deelnemers en het publiek
Uiteindelijk konden er drie winnaars bekend worden gemaakt:
> Gerko Koenen was de enige fietser en daardoor direct winnaar
> Norman Visser bij de motoren
> Tonny Schuilenburg, jawel die van de Europese Trucktrial Kampioenschappen, bij de automobilisten

Gezien de reacties van het publiek, vrezen wij dat Jeep®Club Nederland ook bij het volgend evenement, haar expertise mag inbrengen.
Gebleken is echter dat een dergelijk lokaal engagement van de Jeep®Club Nederland, regionaal zeer positief wordt gewaardeerd.
Bekijk hier de foto's van deze geslaagde dag!! Lees ook het art. uit de Gelderlander

Maandag, 8 September 2003


Afrika per Willys
De firma Xplore360 uit het Belgische Knokke biedt verschillende themareizen. Bijzonder interessant is een avontuurlijke self-drive tocht per 4x4 op West-Afrikaanse bodem. U beleeft in originele Willys Jeeps een 8-daagse 4x4 Raid door de wildernis van Senegal. Vóór iedere etappe krijgt u de GPS coördinaten van het eindpunt van de volgende etappe. Zie voor meer avontuurlijke reizen het onderdeel Avontuur op 4x4site.nl.

Bron: 4x4site.nl

Donderdag, 4 September 2003
 


JeepTech
Vanaf vandaag vindt u in de linkerkolom van deze site een nieuwe pagina genaamd JeepTech.
De techneuten onder ons vinden hier veel technische informatie over onze Jeep incl. foto's.
Ook al sleutelt u niet of nauwelijks aan uw Jeep het is een zeer interessante pagina om gewoon eens te lezen maar ook om te zien waarmee we rondrijden. Het geheel is wel in 't engels.