Maandag, 12 april 2004
UITNODIGING voor STRANDSPEKTAKEL BROUWERSDAM
Op zondag 9 mei 2004 wordt door 4x4 Zeeland voor de 12e keer het strandspektakel georganiseerd aan de Brouwersdam, Noordzeezijde tussen Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee, voorafgegaan op zaterdagavond door een barbecue. zie: www.zeeland4x4.nl Aan dit evenement, welk overigens voor alle merken toegankelijk is, willen wij ook dit jaar weer als JeepClub Nederland gezamenlijk deelnemen en daartoe kunt u zich middels bijgevoegde aanmelding opgeven.
Leden van JeepClub Nederland verkrijgen € 5,- korting op de inschrijfprijs van € 30,-. Wij hebben op de camping Duin en Strand te Scharendijke een eigen JeepClub veld gereserveerd, waarop je vanaf vrijdagavond welkom bent.
Je dient jezelf wel voor verblijf op de camping bij de ontvangstdesk in te schrijven. Je krijgt een korting van 10% op het geldende tarief.

Programma:
• Zaterdagavond:
• Zondag:
vanaf 19.00 uur barbecue op Camping Duin & Strand
van 10.00 uur tot 17.00 uur strandrijden aan de Brouwersdam

Bekijk hier een video-impressie van vorig jaar: Kabel/Adsl of Modem56k
Het strand zal evenals in voorgaande jaren weer omgetoverd worden tot een echte knollentuin met enkele fikse heuvels en andere hindernissen. Hierbij zal ook aan de kleintjes worden gedacht onder het motto Jong Geleerd Oud Gedaan

>Meld je HIER d.m.v. een FaxForm aan voor 1 mei 2004 en zorg dat je erbij bent!!!<
Woensdag, 7 april 2004
Ook de Jeep Cherokee (Liberty) vernieuwd
In New York kwam Jeep niet alleen met de nieuwe Grand Cherokee, maar de off-roaddivisie van Chrysler lanceerde er ook de Liberty CRD, de eerste middelgrote SUV die met een diesel op de Amerikaanse markt komt.
De Jeep Liberty (bij ons Cherokee) is de eerste middelgrote SUV die leverbaar zal zijn met een dieselmotor. Het is de 2,8-liter CRD common-rail motor, die daarmee  zijn debuut maakt in Amerika. De motor levert 160 pk en heeft een maximum koppel van 400 Nm bij 1800 tpm. De motor zijn leverbaar zijn in zowel de Sport- als de Limited-uitvoeringen. (Bron Autoweek)
Lees het hele verhaal in de Autoweek, AutoTrader
of klik op plaatje voor 'n Dia-show of bekijk onze
eigen foto's
Woensdag, 7 april 2004
Nieuwe Jeep Grand Cherokee in NY
De nieuwe Jeep Grand Cherokee is Chrysler’s hoofdrolspeler op de New York Auto Show. Hij debuteert met primeurs voor het merk Jeep, zoals de Hemi V8-motor. Helemaal uniek in de klasse van de terreinwagens is de keuze uit drie aandrijfsystemen.
Op het eerste gezicht is de Grand Cherokee onmiddellijk herkenbaar, al is de carrosserie nieuw. Uiteraard heeft hij net als de andere Jeeps ronde koplampen en de markante grille met de zeven sleuven horen. Een langere motorkap moet de indruk geven dat er een krachtige motor in het vooronder zit en de schuiner geplaatste voorruit moet zorgen voor een dynamischer uiterlijk. Het interieur is eveneens helemaal nieuw. We zien een dashboard in twee kleuren, goed gevormde stoelen en een instrumentenpaneel heeft LED-verlichting, zwarte wijzerplaten met verchroomde randen.
In Europa moeten we nog zeker tot volgende jaar zomer wachten op de komst van de nieuwe Jeep Grand Cherokee, maar in Amerika zal hij nog deze herfst als 2005-model op de markt komen. (Bron Autoweek)
Lees het hele verhaal in
de Autoweek, AutoTrader of klik op plaatje voor 'n Dia-show of bekijk onze eigen foto's
Zaterdag, 3 april 2004
Jeep®Academy/Trial in Bemmel gaat NIET door!!!!
Al surfend langs diverse nederlandse Jeep-sites zag ik dat op veel van deze sites de Jeep®Academy/Trial in Bemmel nog staat aangekondigd. Helaas gaat dit evenement door omstandigheden (niet verkrijgen van div. vergunningen) NIET DOOR!! Het is helaas ook niet gelukt om op korte termijn iets anders te organiseren. Dat wordt dus voor 2e Paasdag: of bij schoonmoeder op visite of met je Jeep-vrienden iets anders afspreken. Maak er in ieder geval een leuke dag van!!!
Zaterdag, 3 april 2004
Nieuwe Jeep Grand Cherokee
Op de nieuwe Jeep Grand Cherokee moeten we nog 'n paar dagen wachten en dan wordt het nieuwe model op de New York International Auto Show gepresenteerd. Kun je niet zolang wachten kijk dan op deze site naar de Spy-Photo's en tel de minuten af tot aan de Auto Show!! Kijk hier!!
Vrijdag, 2 april 2004
Pictures of the Jeep®Heritage 50 Plus Years of Jeep®
Dit is een leuke site met foto's van nagenoeg alle Jeeps door de jaren heen. Er zitten ook een aantal Concept-cars bij en een aantal posters. Je kunt de foto's op een normaal formaat bekijken maar ook op een erg groot formaat. Ik heb de link ook op de Photo en video-pagina gezet zodat je er later nog eens naar kan kijken. Ik zou zeggen: neem maar gauw 'n kijkje.
Vrijdag, 2 april 2004
JEEP INTRODUCEERT TWEE NIEUWE VARIANTEN VAN DE GRAND CHEROKEE
Vanaf april zijn er twee nieuwe uitvoeringen van de Jeep Grand Cherokee leverbaar in Nederland: Vision en Black Pearl. Beide auto's waren onlangs voor het eerst te zien op de Autosalon van Geneve.
De Jeep Grand Cherokee Vision is gebaseerd op de bestaande Limited uitvoering. Deze auto wordt standaard geleverd met zilverkleurige 17 inch lichtmetalen Rogue-velgen. Daarnaast is hij uitgerust met "rock rails" voorzien van zilvergelakte middenstukken en zwarte kappen op de uiteinden. Dakrails en dwarsdragers met zilverkleurige poedercoating en het Vision Series-logo maken het exterieur compleet. Verder is de Vision voorzien van vloermatten met het Jeep-logo, roestvrijstalen dorpelbeschermers en een bagagenet in de laadruimte. Het Park Assist-systeem aan de achterzijde vergemakkelijkt achteruit manoeuvreren en inparkeren. De Jeep Grand Cherokee Vision is leverbaar in drie carrosseriekleuren: Graphite Metallic, Patriot Blue en Brilliant Black Crystal. Onder de motorkap ligt in alle gevallen de 2.7 CRD-motor. De meerprijs voor de Vision bedraagt € 905,-.
De Jeep Grand Cherokee Black Pearl is gebaseerd op de Grand Cherokee Overland. In deze uitvoering vormt de Grand Cherokee tegelijk het vlaggenschip van deze serie. De Black Pearl is te herkennen aan de platina-afwerking van de Rogue-velgen. Daarnaast vallen de nieuwe grille met verchroomde stijlen en het logo Black Pearl Series op. Ook deze uitvoering is standaard uitgerust met het Park Assist-systeem aan de achterzijde. Het met leder en alcantara afgewerkte interieur in Light Slate Gray-design is voorzien van roestvrijstalen dorpelbeschermers en een cd-wisselaar voor tien cd's. De portieren en de middenconsole zijn voorzien van microtech accenten in Dark Slate. Het nieuwe multifunctionele, lederen stuurwiel is afgewerkt in licht en donker antraciet en de kofferruimte is voorzien van een bagagenet. De Grand Cherokee Black Pearl is leverbaar in drie carrosseriekleuren: Graphite Metallic, Brilliant Black Crystal en Bright Silver Metallic. Er is keuze uit de Power Tech 4.7i V8 of de 2.7 CRD-motor. De meerprijs voor deze speciale uitvoering bedraagt € 400,-.

De Jeep Grand Cherokee is beschikbaar met vier motorvarianten. Het gaat om de 4.7 V8 PowerTech High Output met 190 kW/258 pk en 419 Nm (Overland), de 4.7 V8 PowerTech met 167 kW/227 pk en 390 Nm (Limited), de 4.0 zescilinder lijnmotor met 140 kW/190 pk en 295 Nm (Laredo en Limited) en de 2.7 CRD vijfcilinder common rail turbodiesel lijnmotor met 120 kW/163 pk en 400 Nm (Laredo, Limited en Overland). De Jeep Grand Cherokee wordt gebouwd in de Jefferson North Assembly Plant in Detroit (VS) en in de assemblagevestiging bij Magna Steyr in Graz (Oostenrijk). In 2003 zijn buiten de VS meer dan 34.000 exemplaren van de Grand Cherokee verkocht. (Bron: Autozine) Lees ook het e.a. in de Autotelegraaf
Donderdag, 1 april 2004
Zevenpersoons Jeep onderweg
Jeep krijgt er definitief een model bij. Het wordt een model dat deels boven de Grand Cherokee wordt gepositioneerd. Kenmerkend van het nieuwe type zal het aantal zitplaatsen worden. De nieuweling biedt plaats aan zeven personen. De extra 4x4 kan op z’n vroegst in de herfst van 2006 op de Amerikaanse markt worden verwelkomd.
Het nieuwe model, dat zoals het er nu naar uitziet ook naar Europa komt, is geboren uit de simpele gedachte om van de Grand Cherokee een zevenpersoons versie te maken. Daarvoor wilde de fabrikant eenvoudigweg de lengte aanpassen en twee stoelen in de bagageruimte plaatsen. Het idee werd al snel van tafel geveegd. Uit onderzoek bleek dat eigenaren van een ‘Grand’ waarde hechten aan juist maximaal vijf zitplaatsen. Vandaar het nieuwe type. Hij krijgt een eigen identiteit, inclusief naamplaatje en design, maar zal technisch gebaseerd zijn op de grootste Jeep van dit moment die binnenkort een facelift ondergaat. (Bron: Autotelegraaf)
Zondag, 28 maart 2004
Jeep®Academy in Zeumeren
Dit was weer een geweldige dag! Prachtig weer, 'n perfekt terrein en veel volk! Met zo'n 50-55 ingeschreven Jeeps was de opkomst veel groter dan verwacht, zeker omdat er nogal wat afzeggingen waren. Er waren dit keer ook veel nieuwe mensen met nog niet zo veel ervaring in het terrein. Daar is bij uitstek de Academy voor. Voorop stond 'voeling' krijgen met het terrein en veel doen!! Onder begeleiding nam men dan ook allerlei hindernissen. Ook voor de ervaren deelnemers waren er pittige trials welke in veel gevallen met veel hulp van anderen genomen moesten worden. Er werd dus wat af gesjouwd met linten en stalen kabels om te lieren. Het plezier en genoegen straalde dan ook bij menigeen van het gezicht. Er werd dan ook veel gelachen, bewonderd en genoten door het publiek en deelnemers. De saamhorigheid was bij iedereen duidelijk aanwezig. Er gebeurde van alles op allerlei plaatsen in het terrein. Daar was niet tegenaan te fotograferen en te filmen. Dus voor vanavond een aantal foto's van uw webmaster, die jammer genoeg niet overal tegelijk kon zijn, met van de week meer en natuurlijk ook 'n aantal filmpjes. Hier dan de eerste foto's: Deel1 Deel2 Deel3 Deel4 Deel5 (Dit is het laatste deel, dus geen nieuwe foto's of films meer naar ons sturen, het wordt anders teveel!!) en de eerste filmpjes: filmpje1 filmpje2 filmpje3 filmpje4
Bekijk ook de foto's op het JeepForum
Bij een aantal mensen bleek filmpje1 nogal te haperen, dus die heb ik die overnieuw gemaakt en filmpje1 speelt nu goed af!! De muziek bij dit filmpje is overigens van ZZ-Top en AC-DC.
Dinsdag, 23 maart 2004
Aankomend weekend: ZOMERTIJD!!!!
Ter herinnering aan iedereen en in het bijzonder aan diegene die meedoen in Zeumeren; zondag a.s. gaat de Zomertijd in!! Dat betekent dat de klok 1 uur wordt terugvooruitgezet, dus ook 1 uur eerder opstaan!!!!!!
Update:
Hierboven had ik geschreven dat de klok 1 uur teruggezet zou worden. Helemaal fout dus! Een aantal oplettende bezoekers van deze site hebben mij dan ook terecht, via email, direct hierop gewezen. Er is hier een ezelsbruggetje voor: in het VOORjaar gaat de klok VOORuit. E.a. betekent dat de klok van 2 naar 3 uur gaat en dat we toch 'n uurtje eerder moeten opstaan.
Dinsdag, 23 maart 2004
"Vraag het de Vakman" (vanaf 1996) vanaf vandaag ook aktief!!!
Vanaf vandaag is onze service "Vraag het de Vakman" voor vragen over Jeeps vanaf 1996 ook aktief. Als lid van JCN kunt u vanaf nu met al uw vragen, van 'n Willys tot een nieuwe Grand Cherokee, bij deze service terecht!
Maak er gebruik van!!!
Zondag, 14 maart 2004
Veluwetour op GPS;
leuk, gezellig, leerzaam, mooi weer, 'n hoop lol, lekker eten!!
Voordat ik ga slapen: Even gauw nog wat foto's van deze dag. Deel 1
(
Ditmaal als 'n 10 seconden Dia-show)
Inmiddels zijn er ook de nodige foto's op het JeepForum geplaatst; kijk hier!!
Update2(17-3-03):Gisterenavond bracht Jos Beekman weer wat foto's: Deel2
Ook op de Gallery van het JeepForum worden regelmatig foto's toegevoegd.


P.S.: Leuk, al die dankjewel-emailtjes, daar zijn we erg verguld mee!!!
Zondag, 14 maart 2004
"Vraag het de Vakman" (tot 1996) vanaf vandaag aktief!!!
Vanaf vandaag is onze service "Vraag het de Vakman" voor vragen over Jeeps tot 1996 aktief. De vraagbaak vanaf 1996 volgt later, dit omdat het betreffende persoon nog met vakantie is. Maar het begin is er!!!
Zaterdag, 13 maart 2004
UITNODIGING: JEEP®ACADEMY ZEUMEREN
Op zondag 28 maart 2004 zal een volgende Jeep®Academy worden georganiseerd aan de Zeumerense plas bij Voorthuizen. (Gelderland)
Beschrijving van deze Jeep®Academy:
Deze Academy, bestaande uit vijftien tot twintig proeven, zal worden gehouden op een ondergrond van zand en klei, waarbij met name hier het zandparcours uitstekend kan worden behandeld.
Het dagprogramma is gericht op het vergroten van je off-road rijvaardigheden, middels een combinatie van instructie, individuele begeleiding en het uitvoeren van verrichtingen in teamverband.
Uitdrukkelijk dient te worden gesteld dat daarbij geen wedstrijdelementen aanwezig zullen zijn.

Het programma voor de zondag is als volgt:
• 09.30 uur
• 10.30 uur/13.00 uur:
• 13.00 uur
• 14.00 uur/16.30 uur:
• 17.00 uur
Ontvangst met koffie
Trial/Academy
Lunch voor eigen rekening
Trial/Academy
Napraten en daarna de thuisreis

Beschrijving van de route:
Het terrein is gelegen aan de afrit 16 van de autoweg A1, tussen Amersfoort en Apeldoorn.
Komende uit de richting Amersfoort: afslag 16 op de t-splitsing: links, onder het viaduct door en
volg de borden “Jeep®Academy”.
Komende uit de richting Apeldoorn: afslag 16 op de t-splitsing: rechts, voor het viaduct links en
volg de borden “Jeep®Academy”.
Kostenopgave:
• Inschrijfgeld per jeep bedraagt € 25,- (toeslag niet-leden € 10,-)
De kosten dienen te worden voldaan bij aanmelding op de startlocatie.
Aangezien u het terrein schoon dient te verlaten zal op het terrein een afspuitinrichting worden geïnstalleerd, waarvan het gebruik verplicht zal zijn, de kosten daarvan zijn derhalve in het inschrijfgeld begrepen..
Koffie en fris kunnen in de organisatietent op het terrein worden verkregen, terwijl in de directe omgeving de lunchmogelijkheden door ons zullen worden aangegeven.
Aanmelding:
Aanmelding kan door leden van Jeep®Club Nederland plaatsvinden middels het aan hen toegezonden Faxformulier en door overige jeeprijders middels e-mail, fax en zelfs per brief, onder vermelding van “Jeep®Academy Zeumeren” met opgave van haar of zijn NAW-gegevens, telefoonnummer, Type jeep en kenteken.

E-mail:
Faxnummer:
Adres:
secretariaat@jeepclub.nl
+31(0)313-632727
Uitmaat 25, 6987 ER Giesbeek

Mis het niet, zorg dat je erbij bent in Zeumeren!!!!
Woensdag, 10 maart 2004
Extreme Jeep Cherokee
Vanaf mei is de Jeep Cherokee in een speciale uitvoering verkrijgbaar. De oplage van deze ’Extreme Sport’ is echter beperkt.

Lees hierover in Autoweek, AutoRai en Chrysler NieuwsZondag, 7 maart 2004
Jeep introduceert:
THE U.S. ARMY-INSPIRED 2004 JEEP®WRANGLER WILLYS®
Jeep introduseert een TJ in een Limited uitvoering geheel geïnspireerd op de Willys uit WOII.
De oorsprong van de legende: het Amerikaanse leger verzocht om een voertuig - en reed weg in een ware "Hero": "De Willys MB".
Zoals General Dwight D. Eisenhower zei, "Zonder "IT" had Amerika WOII nooit gewonnen!"
De erfenis gaat vandaag verder met de introductie van een Jeep Wrangler Willys in een Limited 2004 uitvoering. Terugdenkend aan de militairen en hun belevenissen met de originele Willys MB tijdens WOII, zullen de collectors van vandaag, veteranen, 'openair'enthousiasten en avonturiers zich kunnen vinden in een warme band met deze nieuwe Jeep Wrangler Willys. (Klik op de foto voor een Flashpresentatie)
Maandag, 1 maart 2004
UITNODIGING Jeep®Tour "Veluwetour op GPS" 14 maart a.s.
(Klik op de foto
voor een 360º
panorama-view.)
Op zondag 14 maart 2004 zal een volgende Jeep®Tour worden georganiseerd, welke grotendeels op de Veluwe zal worden verreden en waarvoor de uitnodigingen inmiddels aan onze leden persoonlijk zijn verzonden.
Deze Jeep®Tour wordt gereden op road-book, welke is opgesteld;
ofwel op basis van coördinaten, zodat deze met uw Gobal Position System (GPS) kan worden verreden,
ofwel op basis van het Bolletje/Pijltje Systeem (BPS).
Een deskundige zal, voorafgaande aan de route op de startlocatie, een GPS instructie verzorgen toegankelijk voor iedere deelnemer. GPS apparatuur is ter plaatse (in beperkte mate) beschikbaar tegen een daghuur € 12,50
Tijdens de Jeep®Tour kan een Letterspel worden gespeeld, waaraan leuke prijzen zijn verbonden

Het programma voor de zondag is als volgt:

• 09.00 uur
• 09.30 uur / 10.00 uur
• 10.15 uur / 11.00 uur
• 17.30 uur
• 18.30 uur l

Ontvangst
Instructie gebruik GPS
Start Jeep®Tour
Buffet op eindlocatie
Uitslag Letterpuzzel


Kostenopgave:
Inschrijfgeld per jeep € 15,- (toeslag niet-leden € 10,-) inclusief koffie of thee met appelgebak van het huis, voor twee personen en fris voor de kinderen,
Westernbuffet € 25,- per persoon en € 12,50 per kind tot 13 jaar,
Huur GPS-apparatuur € 12,50 per dag (beperkt aantal).

Start- en eindlocatie:
Startlocatie:Eindlocatie:


Café Restaurant “De Harmonie“
Harderwijkerweg 35 6957 AB Laag Soeren
Tel: 0313-619274 www.harmonielaagsoeren.nl

Steakhouse “Bonanza“
Dorpsstraat 15 7437 AJ Bathmen
Tel: 0570-541285 www.steakhouse-bonanza.nl

In de route zijn relatief weinig off-road tracks opgenomen, maar daar staat tegenover dat de Jeep®Tour, ons door werkelijk prachtig landschappen zal voeren, mits de pittige oriëntatieopdrachten zelf correct worden uitgevoerd.
Kortom een uitdaging voor een, hopelijk, prachtige zondag.
Maandag, 1 maart 2004
Oproep:
Van Ron van der Weijden ontvingen wij de volgende oproep:
Geachte leden/bestuur van de Jeep-club,
Wij gaan op 28 september 2004 trouwen en voor deze dag zijn wij op zoek naar een (safari)-jeep. We hebben elkaar enige jaren geleden leren kennen tijdens een safari in Kenia, gaan nu trouwen in de dierentuin en willen ook het vervoer er naar toe in stijl houden.
Heeft er iemand van jullie, wonende in de omgeving van Veenendaal (binnen een straal van 50 km.) voor bovengenoemde dag een auto te leen/te huur. We hebben al meerdere adresjes geprobeerd, maar helaas.....maar hopenlijk kan één van jullie helpen om onze trouwdag helemaal compleet te maken!!
Als er iemand is die ons kan/wil helpen, laat het dan s.v.p. even weten.
Met vriendelijke groeten,
Wendy Weerdenburg & Ron van der Weijden
Wie van ons helpt ze uit de brand!!!!! Laat het ons weten!