Zondag, 20 juni 2004
BELANGRIJKE MEDEDELING
Tijdens het weekend 3 en 4 juli als wij de Midsummer Jeep®Tour rijden start ook de TOUR DE FRANCE vanuit LUIK.
Houd er daarom rekening dat het in en rondom Luik erg druk kan zijn!!!!!!
Ronald Ligteringen mailde mij de volgende alternatieve route:
In het weekend van de Midsummer Tour naar België hebben we bij Luik te maken met de start van de Tour de France. Voor de zekerheid kan je beter een andere route rijden dan normaal van Eindhoven naar Maastricht en Luik. Op de A2 neem je de A76 naar Geleen en Aken (Aachen). Je blijft doorrijden tot het verkeersknooppunt na Aken (AB-KR-Aachen). Daar neem je de E40 naar Luik (Liege), Eupen en Verviers. Op die snelweg neem je de snelweg de Ardennen in (de A27/E42). Bij Verviers ga je er af en volg je de weg naar Thieux en vervolgens naar Sprimont. Vanaf Eindhoven gerekend rij je naar Sprimont via Luik in 1 uur en 32 minuten (140 km) en via Aken in 1 uur en 50 minuten (156 km). Voor iets meer kilometers omzeil je Luik met al zijn file problemen. Goede reis en tot in Sprimont!!
Update:
Voor het weekend 3/4 juli kan op Bilstain met een tent / caravan worden overnacht. Electra en douches zijn aanwezig. Het is ook mogelijk een kamer te huren. Er zijn 4 en 6 persoonskamers. Deze zijn eenvoudig (= alleen met stapelbedden/matrassen). Douchen etc. in centrale voorzieningen. Op de website van Bilstain (www.rdmcbilstain.be) is meer te zien. De prijs is € 30 per nacht voor 2 personen; per persoon extra € 10. Er zijn nog kamers vrij. Je kunt zelf een kamer rechtstreeks reserveren in Bilstain op nummer 0032 87 76 51 79 (meestal frans gesproken).
Donderdag, 17 juni 2004

UITNODIGING MIDSUMMER JEEP®TOUR
Op zaterdag en zondag 3 en 4 juli 2004 zal een Jeep®Tour worden georganiseerd, die als volgt is opgezet:

Het programma voor het weekend is als volgt:
De Jeep®Tour zal starten in Sprimont (België) vanaf het tankstation Q8 op de snelweg E25 Luik -Luxemburg.
Starttijd tussen 10.00 uur en 12.00 uur op zaterdagmorgen 3 juli a.s.
Aankomst rond 16.00 uur en 18.00 uur op het offroad terrein S.A. Domaine Trial Enduro Bilstain (www.rdmcbilstain.be) in België.

Zaterdag:
10.00 uur-12.00 uur
16.00 uur-18.00 uur 
19.00 uur
21.00 uur 
Aanmelding en start
Aankomst op Bilstain
Avondeten (eigen rekening),
Bijpraten en sterke verhalen op kampeerterrein Bilstain,
Zondag:
09.00 uur
10.00 uur-13.30 uur
14.00 uur
17.00 uur-18.00 uur
Ontbijt in eigen beheer
Terreinrijden in teamverband op Bilstain
Start Route Voerstreek naar Maastricht
Einde route

Beschrijving routes en terrein:
Route Sprimont:
Sprimont ligt ca 20 kilometer onder Luik. Rijtijd vanaf Eindhoven tot Sprimont circa 1,5 uur
Start route tussen 10 en 12 uur vanaf het tankstation Q8 op de snelweg E25 Luik – Luxemburg
De rijtijd van de route bedraagt 5 `a 6 uur
Na afloop is er een directe route over de weg naar Bilstain (half uur rijden)

Bilstain:
Op Bilstain wordt overnacht op de eenvoudige camping. (douches, toiletten, elektra aanwezig)
Er zijn een beperkt aantal eenvoudige kamers op Bilstain te huren (2 stapelbedden, verder geen voorzieningen op de kamer)
Limbourg, een grotere plaats enkele kilometers van Bilstain, heeft enige kleinere hotels
Als je zaterdag vroeg aankomt op Bilstain, kun je daarna nog enige tijd het terrein in.
Zondagochtend wordt in teamverband gereden op Bilstain tot 13.00 uur

Route Maastricht:
Start route tussen 13.00 uur en 14.00 uur vanaf terrein Bilstain
De rijtijd van de route bedraagt maximaal 3 uur
Onderweg komt men verschillende restaurants tegen langs de route.
Een goede optie is in het plaatsje Teuven
Eindpunt Maastricht, direct voor de aansluiting op de A2. Rijtijd tot Eindhoven circa 1 uur.

De routes zijn openbaar toegankelijk. Uiteraard is het van groot belang zich te gedragen. Er wordt regelmatig langs boerderijen, woningen en vee gereden, daar uiteraard de snelheid beperkt houden!
>Men dient zich aan de route houden<
Er worden veel andere onverharde paden gekruist, maar deze dien je te mijden op straffe van uitsluiting van verdere deelname en mogelijk inbeslagneming van de jeep door de rijkswacht.

Typering routes:
Sprimont route:
De route loopt door de streek onder Luik in een wisselend landschap met weides en bossen. Er wordt veel over onverharde paden gereden. (3/4 van de tijd) Deze zijn soms redelijk heftig, meer dan we in Nederland gewend zijn. Geen speciale voorzieningen vereist. (Uiteraard wel 4x4 en lage gearing) De paden zijn soms erg krap in de breedte.

Maastricht route:
De route gaat veel over onverharde paden. (2/3 van de tijd) Deze paden zijn, zeker in de zomer, goed te rijden. Voor alle Jeeps toegankelijk. Geen speciale voorzieningen nodig.
Het onverhard is op een aantal stukken wat heftiger dan we in routes in Nederland gewend zijn.
De route gaat door de voerstreek in België het zuiden van Zuid Limburg in, om op de N278 vlak voor Maastricht te eindigen.

Aanmelding:
Deelname kunt je opgeven middels de inmiddels bekende Fax-aanmelding, waarop tevens de kostenopgave is opgenomen.

TOT ZIENS IN SPRIMONT!!!!!!

Zondag, 13 juni 2004
Met Ed op avontuur.................
Vandaag ging ik met Ruud op stap om wat foto's te maken voor een affiche voor de JeepClub. Via een aantal dijken in de buurt van Giesbeek reden we richting Pannerden. Onderweg hier en daar gestopt om wat plaatjes te schieten. Plotsklaps tijdens het keren op een dijk zei Ruud tegen mij dat z'n stuurbekrachtiging niet meer werkte. We besloten maar meteen rechtsomkeert te maken en dus meteen naar huis. In Duiven voor het stoplicht kwamen grote witte rookwolken onder de moterkap vandaan. Moterkap omhoog en daar zagen we de oorzaak: de "V"snaar was foetsie. Dat werd dus de Wegenwacht bellen, alleen hadden we geen telefoonnummer. Tja, toen hebben we Edwin Rutten maar gebelt, die woont in Duiven en weet misschien wel een oplossing. Dè "oplossing" kwam zeer snel in de vorm van een Suzuki Alto!!! "Ach" zei Edwin "Ik sleep jullie wel naar Giesbeek met het Altootje" Verbaasd keken wij elkaar aan! Niet lang daarna zaten we in de Wrangler van Ruud met een lint achter de Suzuki van Edwin. Ik heb sinds vanmiddag toch een groot respect voor dat kleine autootje want moeiteloos sleurde Ed ons door het Duivense Broek richting Giesbeek. Kunnen jullie je het voorstellen: Met 70 à 80 km per uur en om de 500 mtr een verkeersdrempel in een zware Jeep zonder stuur- of rembekrachtiging verbonden met een lint achter een Altootje. In de bochten maakte het Altootje stevige zijsprongen en werd door het rukken aan het lint weer rechtgezet. Gelukkig hoefden we onderweg geen noodstop hoeven maken want het Altootje was waarschijnlijk kompleet verdwenen onder de Jeep. Moeilijk te geloven allemaal?? Zie hier de plaatjes!!!
Maandag, 7 juni 2004
Groesbeek, remember Groesbeek!
Een week na Ballenstedt was er dan de Academy in Groesbeek. Hadden we in Ballenstedt gerekend op 'n paar Jeeps, het werden er uiteindelijk zo'n 25, dan was de opkomst in Groesbeek met meer dan 55 Jeeps ver boven verwachting. Zeker als je bedenkt dat menigeen z'n Jeep zo kort na Ballestedt weer in orde moest maken. Maar het was voor iedereen alleszins de moeite waard. Het weer was weer perfect maar het terrein is helemaal geweldig daar in Groesbeek. Naast de gebruikelijke trials, welke voor de wat minder ervaren Jeeper 'n behoorlijke uitdaging waren, waren er ook een paar pittige modderbakken. Menigkeer stonden de ervaren boys elkaar verbaal uit te dagen en menigkeer dook er een 6 of 8 cylinder met brullende motor zo'n modderbak in om er vervolgens met een hard snerpend geluid er weer uit te vliegen. En menigkeer hoorden we Edwin "GAS, GAS, GAS..." bovenalles uitgillen. En menigkeer werd het publiek "beschoten" met kluitjes modder of blubber. Dit gaf ongewild toch wel het sfeertje van D-day weer want menigeen moest "dekking" zoeken om niet al te vies te worden. Het was weer puur genieten daar in Groesbeek. Ondanks de hoge opkomst had Maria genoeg eten en drinken ingeslagen. De hele dag door gingen er de Senseo's, frisdrank, belegde stokbroodjes en snoep over de 'toonbank'. Maar ja, het was dan ook de hele dag een gezellige boel daar bij de camper. Tegelijkertijd was het in het bos af en toe net een pierepotje, erg leuk allemaal!! Er werden gisteren erg veel foto's gemaakt. Tegewoordig gaat dat met die digitale camera's erg gemakkelijk en ik hoorde 'n aantal keer om me heen dat menigeen 'de honderd' foto's voorbij was. Menigeen riep dan ook naar mij van: "Ik breng vanavond het CDtje bij je langs" , "Hoe groot is je mailbox, want ik email vanavond de boel wel naar je toe" of "Mag ik je adres, want ik stuur het wel naar je toe". Hieraan merk je dat het enthousiasme bij de leden erg groot is. Zo groot zelfs dat, het is nu maandagmorgen 8 uur, ik nu al meer dan 600 foto's heb. En da's veul, errug veul. Ik zal dus hier en daar wat moeten ingrijpen. In de komende dagen zal ik dan ook 'n aantal oude Foto-albums en Video's verwijderen uit de desbetreffende pagina.
Hier volgen dan nogmaals de foto's: Deel1 Deel2 Deel3 Deel4 Deel5 Deel6 Deel7 en Deel8 Deel9 (echt de Laatste)
en hier zijn dan de video's: Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5
Update:
Vanuit de loopgraven van Groesbeek maakte Angélique met gevaar voor eigen leven het volgende filmje van Hendrik die maar niet uit de modderbak wilde komen!! zie hier
Update2:
En natuurlijk zijn er wederom ook weer 'n hoop foto's op het JeepForum Gallery

P.S.:
Nu bereiken ons niet alleen via het JeepForum maar vooral via email veel mensen die ons, JCN, nog eens extra bedanken voor de geweldig leuke dag van gisteren. Daar zijn we heel blij mee want we zijn best wel gevoelig voor wat vlijerij. Toch moeten wij juist jullie bedanken want juist jullie maken deze dag tot een groot succes! Als je ziet en hoort hoe diverse leden die elkaar niet of nog maar nauwelijks kennen (de club is nog maar jong) op een leuke en vriendschappelijke manier met elkaar omgaan en gezamelijk de JeepThing beleven dan voelen we allemaal die geweldige sfeer.
>>>We doen het dus echt samen!!!<<<
Zondagavond, 6 juni 2004
Groesbeek, Groesbeek....
Het was weer een perfecte dag daar in Groesbeek. Ik maak morgen wel een verhaaltje over deze dag. Ik geef jullie eerst maar een aantal foto's van mezelf om te bekijken. Ik zal proberen de foto's van Jos Beekman (221 foto's!!) en Hans Meeuwsen ook nog vanavond op het web te zetten. Dus morgen komt de rest wel. Hier zijn ze dan: Deel1 Deel2 Deel3
Zaterdagavond, 5 juni 2004
Groesbeekse Boelshit
Ik kreeg net 'n drietal foto's van de voorbereidingen in Groesbeek, We kunnen morgen in iedergeval sch....n.
Zaterdag, 5 juni 2004
Belangrijke mededeling
Al die mensen die morgen naar Groesbeek gaan moeten er rekening mee houden dat alle invalswegen naar Groesbeek mogelijkerwijs zijn afgesloten. Wil men op zeker gaan rijdt dan via het centrum van Nijmegen vanuit het Keizer Karelplein naar Groesbeek.
Donderdag, 3 juni 2004
Reisverslagen
Vanmorgen kreeg ik een reisverslag over Ballenstedt van Bas Morsink binnen. Doorgaans is de pagina Reisverslagen een van de meest bezochte pagina's van deze website maar de laatste tijd was het wat ingedommelt. Gelukkig heeft Bas dit item opgepakt en heeft een leuk en boeiend verslag geschreven over het weekend in Ballenstedt. Hij beschrijft in plezierige stijl de sfeer en wat er zoal gebeurde daar 'an der überseite'. Hopenlijk stimuleert het jullie om ook eens 'n verslag te schrijven.
Maandag, 31 mei 2004
Ballenstedt '04
Helaas is dit geweldig fijne Pinksterweekend in Ballenstedt ten einde. Het weer was perfect, de gezelligheid was weer als vanouds en ja er werd ook veel gereden.
Vanmorgen kwamen Hendrik Versteeg en Ruud van Huët even snel bij mij langs om de eerste foto's van dit weekend in Ballenstedt te brengen. Ze vertelden me dat er zich 272 voertuigen hadden ingeschreven, dus het was er druk maar ook zeer gezellig!
Voor de Jeep®Club was dit weekend extra leuk want tijdens dit weekend heeft zich het 250e lid aangemeld!!!
Update(2-6-04): Gisteravond emailde Mav van het JeepForum ook 'n aantal erg leuke foto's die je bij deel2 kan bekijken.

Hier zijn dan de Foto's: Deel1 Deel2
En uiteraard staan er ook foto's van dit weekend op het JeepForum Gallery
Vrijdag, 28 mei 2004

Reacties "uit den vreemde"
De website van JeepClub Nederland heeft inmiddels veel bezoekers uit binnen- en buitenland. De meeste buitenlandse bezoekers (±15%) komen voornamelijk uit België, Duitsland en de Verenigde Staten. Naast deze drie landen zijn er ook bezoekers uit zo'n 120 verschillende landen. Helaas spreken en lezen de meeste van deze bezoekers geen Nederlands dus deze bezoekjes beperken zich meestal tot de Photo en Video-pagina. Deze pagina staat dan ook bij veel buitenlandse 4x4-sites als een Link aangemerkt. Zo af en toe krijgen we via 'n email leuke reacties uit binnen- en buitenland. Zo ook van een op het eiland Guam in de Pacific wonende Nederlander Hans Ullrich die meteen een foto van zijn Jeep TJ Sahara meestuurde (zie links). Het voledige email is als volgt: 
Hallo,
Mijn naam is Hans Ullrich en ik woon samen met mijn vrouw op het eiland Guam (Territory USA) in de Pacific. I kwam toevallig de website van de Nederlandse Jeepclub tegen op het internet. Ik ben zelf 15 jaar uit NL weg maar altijd gek van Jeeps geweest. Ik heb nu  2000 Jeep TJ Sahara waar ik regelmatig mee in de jungle speel. Het eiland is iets groter dan Curacao aleen dan tropish. Ik heb ook een Jeep CJ7 uit 1984 die ik vanuit Curacao hier jaren geleden naartoe heb verscheept maar die word morgen verkocht. De TJ is natuurlijk een non stop project. 8 inch skyjacker lift, front and rear air lockers, Tom Woods driveshaft, Warn XD9000i winch, etc.etc.
Grote groep Jeepers hier op dit eiland.
 
Just Empty Every Pocket
 
De groeten en ik hoop dat mijn NL schrijven nog goed is (heeft tijd gekost dit mailtje)
Hans S. Ullrich, General Manager, Micronesian Divers Association, Guam, USA


Nu Hans, bedankt voor deze leuke reactie en we wensen je nog veel rij- en Jeep-plezier toe daar op Guam en we hopen zo af en toe nog eens wat van je te horen!!! Jeep owners are Family!!! (Je Nederlands is overigens nog prima hoor!!!)

Dinsdag, 18 mei 2004

UITNODIGING JEEP®ACADEMY GROESBEEK
Op zondag 6 juni 2004 zal een volgende Jeep®Academy worden georganiseerd op het 4x4 Circuit D’n Hoek, gelegen in de bocht van de Nieuweweg en Nijmeegsebaan te Groesbeek (Gelderland).
Deze Jeep®Academy zal geheel in het teken staan van D-Day als hommage aan de Willy MB die  60 jaar geleden tijdens de invasie in de Normandie (Frankrijk) massaal in Europa aan land werd gebracht en die op onnavolgbare en unieke wijze heeft bijgedragen aan de beëindiging aan WO II.
De Jeep®Academy bestaande uit ongeveer twintig proeven van verschillende zwaarte, zal in bosrijke omgeving bijna geheel worden gehouden op een harde bosondergrond, zodat hier het off-road rijden technisch perfect kan worden behandeld.
Om jullie vast een idee te geven van het terrein hebben we hier vast een paar foto's.

Het programma voor de dag is als volgt:

Zondag: 09.00 uur Ontvangst met koffie 
  10.00 uur/13.00 uur: Trial/Academy
  13.00 uur Lunch uit de veldkeuken (eigen rekening)
  14.00 uur/16.00 uur:   Trial/Academy
  16.00 uur Bezoek Bevrijdingsmuseum te Groesbeek
    Vrij entree voor 2 personen
  17.00 uur Vertrek museum
  18.00 uur Ontruimen 4x4 Circuit D’n Hoek
Deelname:
Uw deelname kunt u opgeven middels bijgevoegde Fax aanmelding, waarop tevens de routebeschrijving en de kostenopgave zijn opgenomen. En natruurlijk kun je je aanmelding ook via email doen!!

Het terrein biedt vele mogelijkheden voor zowel beginners als geroutineerden en het zou fantastisch zijn jullie daar allemaal te mogen begroeten!!!
Zondag, 16 mei 2004
Brouwersdam (2)
Gisteren kregen we de foto's van JCN-lid Ruud Keuter binnen en die wilden we jullie zeker niet onthouden!
Update: Ook de Fam. Versteeg stuurde ons vanmiddag hun foto's van Brouwersdam, bekijk ze hier!
Zaterdag, 15 mei 2004
Trail Rated Challenge
Ontdek hier wat Trail Rated voor jou kan betekenen. Leer hier hoe je met sneeuw, regen, rotsen, steile hellingen en meer moet omgaan. Heb je dat allemaal in je mars? Test hier je kennis!!!!
Zaterdag, 15 mei 2004
Vrijdag, 14 mei 2004
“Tugger: The Jeep® 4x4 Who Wanted to Fly”
Als in dit najaar de geheel vernieuwde Jeep® Grand Cherokee gepresenteerd wordt aan het grote publiek dan zal dat samen met een nieuwe animatiefilm, speciaal voor Jeep® gemaakt, gebeuren. De film waar nu nog hard aan gewerkt wordt bij de Genesis Orlando Inc.studio's heeft als titel "Tugger. The Jeep® 4x4 Who Wanted to Fly".
Lees hier het verhaal en/of bekijk hier de FilmTrailer van "Tugger"
Vrijdag, 14 mei 2004
Watch the production of the KJ!
Een lokaal televisiestation in de VS maakte naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van de plaatselijke Jeepfabriek een reportage van de fabricage van de KJ, in de VS bekend als de Jeep Liberty en bij ons beter bekend als de Jeep Cherokee. Bekijk hier de reportage van "13.ABC Action News North Toledo" (met dank aan JCN-lid Freek van den Brand)
Woensdag, 12 mei 2004
Jeep-programma op de schop: Huidige gamma compleet vernieuwd in komende drie jaar!!!
Jeep breidt de komende drie jaar het huidige aanbod modellen verder uit. Zowel aan de onder- als bovenzijde komen definitief nieuwe modellen. Daarnaast wordt de huidige Cherokee opgefrist en wachten voor de Grand Cherokee en Wrangler totaal nieuwe modellen. (Bron: AutoTelegraaf) Lees hier het hele artikel
Maandag, 10 mei 2004
Brouwersdam 2004
Na zo'n drukbezocht evenement roept iedereen meteen om de foto's van die dag. Helaas was ik zelf (webmaster) deze dag er niet bij, dus ook geen foto's van mij. Maar wel gelukkig wel van Karin Tebbens, want zij bijt de spits af met de volgende foto's die ze gisteravond naar me toestuurde. Er zullen ongetwijfelt vandaag of morgen meer foto's volgen en die zet ik dan zo snel mogelijk op de site! Foto's: Deel1 Deel2 Stay Tuned!!!
Hou ook de Gallery van het JeepForum in de gaten want daar verschijnen ook de nodige foto's!!!
Ook op de web-site van www.zeeland4x4.nl zijn de volgende foto's te bekijken!
Woensdag, 14 april 2004
NOTEER DIT VAST IN JE AGENDA!!!
De voorbereidingen zijn in volle gang en het dreigt te gaan lukken !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
In het weekend van 10, 11 en 12 september 2004 zal voor de eerste maal een Nationaal Jeep®weekend worden georganiseerd onder de naam:
Dutch Jeep®Camp

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

Vrijdagmiddag:
Vrijdagavond:
Zaterdag:
Zaterdagavond:
Zondag:

Aankomst op het kampeerterrein --- inschrijven en technische keuring
Kennismaking en bijpraten
Inschrijven en technische keuring --- Jeep®Tour en Jeep®Trial
Barbecue en Concours d’Elegance --- Feestavond rond het kampvuur met live muziek!!
Jeep®Tour en Jeep®Trial --- Prijsuitreiking


Voor de oude getrouwen onder ons zal het programma zeker enige herinneringen aan een ander evenement uit het verleden oproepen en wij zijn voornemens je deze herinnering te laten herbeleven.
Het evenement staat open voor iedereen, van jong tot oud, man of vrouw, met of zonder off-road ervaring
Er is slechts één beperking, deelname is alleen mogelijk ……….
Kan dat dan in Nederland ????? Jazeker !!!!!!!!!!!!!!!
Later meer, maar reserveer dit niet te missen weekend!!!!

Maandag, 12 april 2004
UITNODIGING voor JEEP®CAMP BALLENSTEDT
Wij hebben een uitnodiging ontvangen van onze zusterorganisatie JeepClub Deutschland voor deelname, tijdens het Pinksterweekend van 28 tot en met 31 mei 2004, aan het door hen georganiseerde Jeep®Camp in Ballenstedt.
www.jeep-club.de
Evenals in voorgaande jaren willen wij iedereen uitnodigen om aan dit evenement deel te nemen.
Het evenement wordt gehouden op een oud militair off-road oefenterrein in het plaatsje Ballenstedt, gelegen net over de grens van het voormalige Oostduitsland, aan de noordoost zijde van het Hartzgebergte.
Op hetzelfde terrein kan worden gekampeerd maar de faciliteiten zijn beperkt. Er zijn toiletten en in beperkte mate verwarmde douches aanwezig. Zorg voor voldoende verlengsnoer van een goede kwaliteit want er zijn slechts een beperkt aantal elektrapunten
In de kosten van deelname zijn begrepen het ontbijt op zaterdag 29 en zondag 30 mei, alsmede een lunchpakket op de roadbook tour en het diner op de feestavond zaterdag 29 mei.

Programma:
• Donderdag:
• Vrijdag:
• Zaterdag:
• Zondag:
• Maandag:
Heenreis
Inschrijving en ontdekking trialterrein
Ontbijt, Jeeptour, lunch, Jeeptrial en afronding Jeeptour
Diner en feestavond met life-muziek
Terugreis

Lees en bekijk hier de Reisverhalen en foto's van vorig jaar

>Meld je HIER d.m.v. een FaxForm aan voor 15 mei 2004 en zorg dat je erbij bent!!!<