Vrijdag, 30 september 2005
Jeep®Academy 9 oktober op Terschelling gaat niet door.
(Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
Helaas gaat de Jeep®Academy voor het weekend van 9 oktober niet door. Ondanks grote inspanningen is het niet gelukt de benodigde vergunningen te verkrijgen. Daarbij komt dat ons vele verzoeken hebben bereikt van leden dat zij de voorkeur geven aan eendags-evenementen het liefst op zondag in verband met werk, familie en overige verplichtingen in de weekenden.
Woensdag, 28 september 2005
FOC-Trophy 2005
Afgelopen weekend was er de FOC-Trophy 2005 in België. Ongeveer 15 leden van JeepClub Nederland deden hier aan mee. De FOC-Trophy staat altijd garant voor 'n heftig weekend dus Jean-Paul vd Cruijsen stuurde me dan ook de volgende heftige foto's van dit weekend.

Ook op het JeepForum Gallery staan 'n aantal foto's.
Donderdag, 15 september 2005

FOC-Trophy, Overpelt in België
Evenals vorig jaar willen wij nu wederom als JeepClub Nederland, in het weekend van 23 t/m 25 september de “F.O.C.– Trophy” bezoeken op het Nolimpark in Overpelt te België. Voor info inzake het evenement verwijzen wij je naar hun site; www.4ft.be De reservering voor je inschrijving kun je rechtstreeks verrichten, eveneens middels hun site “RESERVATIE” of middels een reservering faxformulier.
Wij hebben op camping De Lage Kempen Kiefhoekstraat 19 in Hechtel-Eksel België (www.lagekempen.be) een gedeelte van het kampeerterrein voor ons kunnen reserveren van vrijdagavond t/m zondagnamiddag. De kosten voor 2 personen bedragen € 17.25 per nacht (tent of caravan / 2 pers / auto / electra) De borg voor het toegangspasje bedraagt € 10,00.
Ontbijten in het restaurant op de camping is ook mogelijk (reservering ter plekke). Voor de niet kampeerders onder ons zijn er bungalows te huur op het campingterrein (4 pers = € 127.- / 6 pers = € 155.- per weekend).
In verband met de reservering van het kampeerterrein, verzoeken wij je middels het achterliggende reserveringsformulier (Fax naar 0313-632727), op te geven of je komt en wanneer je daar naar verwachting zult aankomen, zodat we je vrijdagmiddag vanaf ±13.00 uur ter plaatse kunnen opwachten met toegangspasjes voor de camping. ( 06-53176141)
Het F.O.C.-Trophy programma biedt diverse mogelijkheden voor verschillende categorieën, de kosten worden door de organisatie per rit berekend, terwijl daarnaast nog een borgsom voor het roadbook dient te worden voldaan.
Nadere informatie, waaronder routebeschrijvingen, is op de bovengenoemde sites aanwezig. Mochten er nog vragen resteren, laat het ons dan even weten.
Met vriendelijke groet, Ruud van Huët
Waar ligt Overpelt in België?

Zaterdag, 10 september 2005

Dutch JeepCamp 2005 (Sjef Broere, webmaster)
Geheel tegen de verwachting in was het vandaag een schitterende dag; niet teveel zon 'n zacht windje en niet te warm of te koud. Perfect dus! Ik ben vanmiddag met Hans Meeuwsen gaan rijden over het Trial-traject. Nu loopt Hans vanwege z'n verbrijzelde voeten in herstel nog steeds op krukken maar het terreinrijden gaat 'm desondanks goed af! Ben even thuis on te douchen en ga zo weer terug voor Hermans Outdoor Buffet, dus dat word weer smullen. Voor de achterblijvers onder ons heb ik alvast wat foto's van vanmiddag. Dan hebben jullie toch nog even het gevoel dat je erbij was.


Foto's van het Dutch JeepCamp 2005
Webmaster: Deel1 Deel2 Deel3
Hans Meeuwsen: Deel1 Deel2
Karin Tebbens: Deel1 Deel2

VIDEO: Frank Eijk
Video 1-2-3-4-5-6-7
Rene van der Zwan (www.jeepie.info)
Coppers
Bart van de Brul
Ron Laseur
Jos Beekman
At last!
Nathan
Jeffrey Smit
Ruud Keuter
Cor Kloosterman NEW
Reacties op het JeepForum
Foto's op het JeepForum
Vrijdag, 9 september 2005
Dutch JeepCamp 2005 van start!
Vandaag is het dan zover, het Dutch JeepCamp 2005 is van start gegaan. Ik ben vanmiddag even langs geweest om wat plaatjes te maken en om alvast wat sfeer te proeven. Enkele tientallen deelnemers waren al druk doende om hun tent of caravan op te zetten. Natuurlijk hadden een aantal elkaar weer 'n tijdje niet gezien dus over en weer vele hartelijke begroetingen. Er is dus al behoorlijk veel bedrijvigheid en vanavond kan het officieel beginnen.

Hier zijn alvast de eerste plaatjes.
Vrijdag, 2 september 2005
Update: Dutch JeepCamp 2005 gaat gewoon door!
Inderdaad, de laatste hindernissen zijn genomen. Vandaag hebben we via via telefonisch bericht ontvangen dat de Gemeente Zevenaar de door haar eerder verstrekte ontheffing tot het houden van een 4x4 evenement van kracht zal blijven. Kortom de toestemming voor het houden van Dutch JeepCamp zal ondanks alle geluiden niet worden ingetrokken.

Update 2: Inmiddels is het aantal ingeschreven Jeeps de 100 gepasseerd en de stemming zit er al bij velen van ons er goed in. Ondanks dat de inschrijvings-termijn officieel verstreken is is het nog mogelijk om op dit JeepCamp in te schrijven via de normale kanalen; dus telefonisch, via email of inschrijfformulier maar ook terplekke in Lathum. Dus voor de twijfelaars: aarzel niet en meld je alsnog aan, je zult er geen spijt van hebben!
Vrijdag, 26 augustus 2005
Dutch JeepCamp 2005
De hele organisatie van het JeepCamp ligt op koers. Er zijn hier en daar nog 'n paar (kleine) hindernissen te nemen (daar zijn we jeepers voor, niet?) maar het ziet er allemaal goed uit.
In het programma is nu bijvoorbeeld een A.A.R.T.H.E.F.H.S.R.W.S.R.F.E.*-rit toegevoegd! Maakt het allemaal nog spannender. Er komen toch regelmatig mailtjes binnen met vragen als: Kan ik maar 1 dag komen? Of: Mogen Belgen ook meedoen? Of Duitsers? enz. enz. Wij willen uiteraard niemand tekort doen of teleurstellen. Dus zit je met dergelijke vragen; schroom niet en laat het ons weten. Aan alles is een mouw aan te passen.
*At A Random Time Harmless Environment-Friendly High Security Ride Without Some Risk For Everyone.
Zondag, 14 augustus 2005
Stafkaarten van Nederland
Bij het uitzetten van routes zoals bv de wildroute in het najaar wordt vaak gebruik gemaakt van Stafkaarten. Dit zijn gedetaileerde kaarten waar ieder paadje en landweggetje op aangegeven staat. Dergelijke kaarten worden veel door overheden en diensten. Als je wilt weten hoe dergelijke kaarten er uitzien dan kun je ze hier bekijken. Bedenk wel dat de site behoorlijk zwaar is en dus ook even de tijd nodig heeft om zich te downloaden. De kaarten zijn uitsluitend van Nederland op een schaal van 1:25.000 en in kleur. Een legenda is aanwezig. Overigens, de kaarten zijn bijgewerkt t/m 1996. Veel plezier!
Dinsdag, 9 augustus 2005
Jeep komt met klein model
Jeep wil een klein model aan het programma toevoegen. De auto zal doen denken aan het Compass studiemodel uit 2002. Waarschijnlijk wordt het de eerste Jeep met voorwielaandrijving.

Lees meer hierover in de Autoweek
Maandag, 25 juli 2005
DARPA Grand Challenge 2005
De DARPA Grand Challenge is een rally voor terreinwagens. Deze rally mag niet door mensen gereden worden maar enkel door "robot" terreinwagens. De DARPA Grand Challenge is uitgeschreven door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Zij hopen hiermee natuurlijk nieuwe technieken te kunnen ontdekken om later te gebruiken in defensie voertuigen zoals tanks en verkennings jeeps.
Een van deze teams, INDY ROBOT RACING TEAM, doet hieraan mee met een ietwat vreemd omgebouwde Jeep Rubicon.

Dinsdag, 12 juli 2005
Klik op het plaatje
Euro Camp Jeep® 2005, Lastours, France (Sjef Broere, webmaster)
Het was 'n geweldig leuke week voor mij en m'n vrouw Clari. Er is zoveel gebeurd dat ik besloten heb om er maar een apart reisverhaal van te maken. Daar ga ik de komende dagen aan werken. Maar om jullie te laten voorproeven heb ik alvast een klein stripverhaaltje van deze week gemaakt.
Klik op het plaatje rechts om het stripverhaal te lezen.

Update: Inmiddels is er ook een verslag op de Nederlandse Jeep-site.
Maandag, 4 juli 2005
Gevenich 2005
Afgelopen weekend zijn weer een aantal JCN'ers naar Gevenich geweest en hebben daar weer een "heftig" weekend gehad. Ook Hans Meeuwsen en Marian waren daar het hele weekend en Hans maakte, ga er maar eens goed voor zitten, daar de volgende 210 foto's! Ook Jean-Paul mailde 'n paar (146) foto's van dit weekend.
Update: Frank Eijk stuurde nog het volgende filmpje van Gevenich.
Vrijdag, 1 juli 2005
Uitnodiging Dutch Jeep®Camp 2005 (Ruud van Huët, CEO JeepClub Nederland)
In het weekend van 9 t/m 11 september 2005 wordt voor de twee maal het Dutch Jeep®Camp georganiseerd.
Een happening waarvoor wij onze leden, aspirant-leden, hun partners en kinderen uitnodigen.
Op het trialterrein Rhederlaag-Noord in Lathum (bij Arnhem) zullen wij ons “Jeep®Camp” inrichten, waar het weekend kan worden gekampeerd aan de Rhederlaagse Meren.. Toiletten en water zullen tijdens het evenement behoren tot de inrichting van het terrein en wij zullen als organisatie zorgdragen voor elektra en een beperkt aantal douches. Overigens is het zandstrand ongeveer 100 meter van het “Jeep®Camp” verwijderd.

Het programma voor dit weekend is als volgt:
Vrijdag: Vanaf 12.00 uur welkom op het terrein
12.00 uur tot 20.00 uur: inschrijving en technische keuring
21.00 uur: opening Dutch Jeep®Camp
Zaterdag: 08.00 uur: Ontbijt “English Style” the only one
10.00 uur: start voor zowel Jeep®Tour als Jeep®Trial.
12.30 tot 13.30 uur: Lunch (Voor eigen rekening)
18.00 uur: sluiting Jeep®Tour en de Jeep®Trial.
19.00 uur: “Herman’s” Jeep®Outdoor buffet
21.30 uur: Concours d’Elegance met deskundige jury.
23.00 uur: Prijsuitreiking met Jeep®Song
Zondag:
08.00 uur: Ontbijt “English Style” the only one
10.00 uur: start voor zowel de Jeep®Tour als de Jeep®Trial.
12.30 tot 13.30 uur: Lunch (Voor eigen rekening)
16.30 uur sluiting Jeep®Tour en de Jeep®Trial. 
17.00 uur Afsluiting Dutch Jeep®Camp

Thema en wetenswaardigheden:
Dutch Jeep®Camp staat dit jaar in het teken van het stripfiguur en de deelnemers ontmoeten zowel Asterix, Lucky Luke maar ook Tom Poes en Kuifje.
De Jeep®Trial wordt verdeeld over drie categorieën, standaard (Blauw), aangepast (Rood) en extreem (Zwart) en zal door de deelnemers worden afgelegd onder leiding van onze Marshals, die de verrichtingen op de JeepersCard zal aantekenen. Tijden het weekend zal onze Club Jeep®Store zich bescheiden presenteren.
De zaterdagavond zullen “trekzakken” ons Camp bezoeken, zodat iedereen kan ervaren hoeveel muziek daar uit te halen is.

Kosten opgave:
De inschrijvingskosten (1 jeep incl. 2 personen) € 135,00
Dit is inclusief:
1      Ontbijt voor 2 personen op zaterdag- en zondagmorgen,
2      Overnachtingen met tent of caravan,
3      Deelnamepakket
4      Ralleyplaat
Outdoor buffet zaterdagavond p.p. € 15,00    

Kinderen < 12 jaar kunnen gratis deelnemen aan zowel
ontbijtbuffet als aan het Outdoor buffet.

De lunches (eveneens door “Herman” verzorgd) zijn voor eigen rekening, waarbij echter een zeer schappelijk prijs zal worden gehanteerd.    

Aanmelding:
Deelname kan worden opgeven middels Email of het inschrijfformulier. Vul het in en fax het naar 0313-632727. Reageer echter tijdig in verband met een maximum van 200 deelnemers. Leden van onze club hebben voorrang op aspirant leden, indien hun aanmelding vòòr 10 augustus a.s. door ons wordt ontvangen. De kosten dienen te worden voldaan overmaking op bankrekening Rabo bank 32.16. 62.814 onder vermelding van Dutch Jeep®Camp 2005 en lidnummer of naam
Na ontvangst van deelnameformulier en inschrijvingsgelden wordt een bevestiging toegezonden, welke tevens entreeticket zal zijn voor het Dutch Jeep®Camp.

Routebeschrijving: Waar ligt Rhederlaag? 
A12 Utrecht Arnhem, afslag Westervoort,                                
Op de Rivierenweg bij verkeerslicht rechtsaf richting Giesbeek.Op 2e rotonde 3⁄4 rond ofwel linksaf
Rhederlaag-Noord Vanuit Arnhem en Zutphen, op knooppunt Velperbroek richting Oberhausen
aanhouden en vervolgens afslag Westervoort, enz.  
Met vriendelijke groeten, Ruud van Huët