Dutch Jeep Camp Zwartemeer

Ons Dutch Jeep Camp kan gelukkig weer doorgaan. Met Pinksteren zijn we weer te gast op het ons vertrouwde Sportlandgoed (in Zwartemeer, Drenthe). Voor velen een bekende omgeving, maar ik zou ook de andere leden willen oproepen om daar komende Pinksteren naar toe te komen. Zeker nu we tegelijkertijd ons 20-jarig jubileum vieren van de Jeep Club. Er is van alles te doen. We kunnen op 2 terreinen gaan rijden, op het Sportlandgoed en net over de grens op het Funpark in Meppen. Altijd een belevenis met het rijden in de koeltoren. Daarnaast hebben we veel routes in de omgeving. Op zondagavond vieren we op het strand van het Sportlandgoed ons 4e lustrum. Hopelijk werkt het weer mee.


Overnachten hoeft geen probleem te zijn. Er is een grote camping aanwezig en er zijn een beperkt aantal (35) blokhutten.


Het evenement start op vrijdag om 13:00 uur en gaat door tot Pinkstermaandag om 12:00 uur. Alle dagen kunnen de routes (6 stuks) gereden worden in Drenthe, met als startpunt het Sportlandgoed. Ook kan er alle dagen worden gereden op het Sportlandgoed met de vele uitgezette proeven, van eenvoudig tot zwaar. De zaterdag en zondag kan er op het Funpark in Meppen worden gereden. Over het algemeen een zanderige bodem en dus voor iedereen toegankelijk. Er zijn altijd Marshals aanwezig op het terrein, dus kan je altijd hulp inroepen.


Vrijdagavond starten we met de traditionele nachtrit. Een rit in het donker over de onverharde paden op het Sportlandgoed. Zo met z’n allen altijd weer een belevenis. We starten op het strand bij de tenten die daar al klaar staan voor de feestavond op zondag en eindigen bij het Sportcafé. Uiteraard niet drinken voor de rit, maar wel nog even gezellig napraten in het Sportcafé. Op zaterdag zal er ongetwijfeld aan het einde van de dag wel weer een mudcup zijn. Kijken hoe de speciaal geprepareerde Jeeps er doorheen zien te komen. Altijd een spektakel.  Zaterdagavond staat er niets gepland. Je kan dan gaan eten in het restaurant of zelf met je vriendengroep bij de tenten/blokhutten weer gezellig oude contacten ontmoeten en bijpraten.

Zondag is het lustrumfeest, op het strand. Die avond begint na terugkomst uit de terreinen of van een route op het strand met de Concours ‘d Élégance. Gaandeweg zul je vanzelf trek krijgen als je de heerlijke geuren ruikt die vanaf de foodtrucks komen. Je kan dan een paar uur lang genieten van al dat lekkers dat je daar voorgeschoteld krijgt. Het “Food” is bij de prijs inbegrepen. De drank kan je met muntjes die je daar zelf moet kopen ook op het strand regelen. Dus geen zelf meegenomen drank. Dan is het tijd dat het vertier erbij komt en zullen we die avond vermaakt worden door een vijftal, waar je nog lang zal van nagenieten. De avond sluit met een “gevuurlijk” optreden!

De maandag is voor velen een dag van rustig bijkomen, de spullen pakken en huiswaarts keren. Nog rijden die ochtend kan natuurlijk ook.

Het inschrijfgeld is gelijk aan andere jaren, € 195,- ondanks al het extra’s wat wordt geboden. Een cadeautje van de 20-jarige club. Dit inschrijfgeld is voor het hele weekend, per jeep met 2 personen. Ook inclusief een campingplaats, een goody-bag. Met T-shirt en een schitterende rally-plaat van het evenement. Uiteraard alleen voor leden. Bij de inschrijving kan je extra personen aangeven, extra shirts bestellen en honden aanmelden. Dat wijst verder zich zelf.

We zien jullie graag op dit lustrum evenement.

Bestuur Jeep Club Nederland.

Frank Eijk

Uitverkocht!