Farm & Country Jeeptour 2024

Op zondag 21 januari zal de Jeep® Tour verreden worden door het Oost Gelre gebied van Nederland tegen de Duitse grens over de vele kleine en onverharde weggetjes.
Wij starten onze dag op een voor ons zeer afwijkende locatie. Wij begeven ons in het gezelschap van Koningin Elizabeth, Bill Clinton met Monica Lewinski, en onze eigen Holle Bolle Gijs.

Wij verzamelen ons ’s morgens in het theepotten museum waar wij niet alleen kunnen genieten van Thee en  Koffie met wat lekkers maar ook daadwerkelijk ons kunnen vergapen alle soorten en maten van theepotten door de jaren heen.

Op deze locatie voldoende ruimte voor onze Jeeps waarvandaan wij de uitdagende route kunnen beginnen..

Meteen na de start van de Jeep Tour maken we kennis met Silo Art Achterhoek . Wij rijden bij de start al meteen langs de kunstwerken in het buitengebied. Met dit concept Silo Art worden bijzondere plekken en unieke verhalen tot leven gebracht met behulp van street art op gebouwen die een link hebben met de agrarische sector. 

In de JeepTour zelf zijn een aantal lussen opgenomen waardoor men verward kan raken als je achter andere Jeeps aan rijd, je kunt daardoor een deel van de route missen. Let dus goed op  met het lezen van het roadbook.

 

Tevens zijn er passages waarbij je de andere Jeepers je tegemoet komen. De paden zijn daar smal waardoor geduld is geboden voor jou en je mede Jeepers, één voor één kan je elkaar daar passeren.

Tijdens de vele momenten dat deze tour is opgezet waren de weersomstandigheden heel variabel. Gedurende onze laatste controle was het zeer nat waardoor de route wel zwaar te noemen was. Er waren een aantal passages bij die we als rood konden aanduiden. Echter de staat  van de grond en paden kan tijdens de tour geheel anders zijn. Het kan heel goed zijn dat we met het evenement in een vorstperiode terechtkomen waardoor er eenvoudig over de bevroren modder gereden kan worden. Voor het zelfde geld is het landschap geheel wit van de sneeuw en rijden we wellicht door de gesmolten sneeuw en modder. Kortom het is moeilijk te voorspellen hoe de paden erbij zullen liggen. Help elkaar dan ook indien nodig.

Wij schatten in dat ca. 60% van de 130 km  onverhard is. Wees voorbereid kom met de nodige waterdichte kleding, laarzen en recovery materiaal voor je Jeep. Denk hierbij aan sleeplint, D-sluiting(en) en natuurlijk aan de voorzijde en aan de achterzijde van je Jeep een goed stevig sleepoog.

Het buffet:

Op de eindlocatie hebben wij voor de geïnteresseerden een diner buffet georganiseerd. U kunt indien u dit wenst bij het buffet aansluiten in het restaurant The Barn. In samenspraak met het restaurant wij een buffet opgesteld waarvan u kunt genieten van het volgende: 

Keuze uit 2 soorten stamppot, spekrolletjes, verse worst en zuur.

Geef bij uw inschrijving aan of u deel wil nemen aan het buffet.In het opmerkingenveld kunt u eventuele allergieën vermelden.
De aanvang van het buffet hebben wij met redelijke inschatting nu afgesproken vanaf 16u./16:30u. het is altijd moeilijk om in te schatten wanneer jullie op de eindlocatie aan zullen komen.

De drank op de eindlocatie is voor eigen rekening dit is niet in de prijs voor de deelname aan het buffet opgenomen.

Het programma zondag 21 januari :

Aanmelding:                  Tussen  09.30 uur en 10.00 uur op de startlocatie
Briefing:                         Om  9.45 uur en 10.00 uur
Start:                              Rond 9.45 uur tot 10.15 uur
Finish:                            De route wordt om 16.30 uur gesloten.

Kostenopgave Jeep Tour:

Inschrijfgeld per jeep € 25,-  inclusief koffie of thee met een lekkere versnapering.
Borg voor het roadbook bedraagt 20,– welke bij retourneren van het roadbook aan het eind van de route weer aan u wordt teruggegeven.

Niet lid toeslag voor deelname aan de Jeeptour van 25,-.

Kostenopgave Jeep Tour Buffet:

Aanvullend op de kosten voor de Jeeptour bedraagt de bijdrage voor het buffet op de eindlocatie (drinken voor eigen rekening)
per volwassene € 25,-  en €15,- per kind (<12 jaar)

Start- en eindlocatie:

Startlocatie: Westendorpweg 2, 7122 JT Aalten

Eind locatie: Loohuisweg 5, 7121 JL Aalten

LET OP: slechts 1 inschrijving per lidnr

INSCHRIJVING SLUIT VRIJDAG 19 JANUARI