Jeep Academy Bant

Doorgang is onder voorbehoud van regelgeving rondom COVID-19.

Update:

Zoals het er nu naar uit ziet mag het evenement doorgaan. Er zijn nog tickets beschikbaar. Wel zijn er door de overheid een aantal regels gesteld waaraan voldaan moet worden:

 • Wij zijn genoodzaakt om te vragen naar een Corona Vrij bewijs. Dit mag via de CoronaCheck App of op papier. Dit betekent dat aan een van de onderstaande zaken is voldaan:
  • Compleet gevaccineerd.
  • Negatieve Covid testuitslag die niet ouder is dan 24 uur.
  • Verklaring van herstel van Corona in de afgelopen 6 maanden.
 • Er kan alleen deelgenomen worden aan het event wanneer een bewijs van inschrijving getoond kan worden, digitaal of op papier.

Tenslotte vragen we jou of jouw medebezoeker(s) om thuis te blijven als één of meerdere van de volgende klachten ervaren worden: koorts, hoesten, keelpijn en/of overige verkoudheidsklachten.

Origineel bericht

Jeep Club Nederland organiseert op zondag 29 augustus een Jeep Academy op het zandwinning terrein van Staatsbosbeheer in Bant.

Dit terrein is een redelijk groot terrein waar de ondergrond voornamelijk bestaat uit zand, diverse soorten zand zullen hier bedwongen moeten worden. Naast zand zal een deel van de proeven ook in het aanwezige water worden uitgezet. Dit is de 2e keer dat we als Jeep Club hier te gast zijn.

Het streven was om zaterdag 28 augustus, in de vorm van een workshop, het terrein in te richten met een aantal leden. Voor geïnteresseerde leden zou dit het moment zijn om hun creativiteit op het gebied van het uitzetten van proeven gezamenlijk met onze ervaren marshals in het terrein te tonen. Helaas vinden enkele deze opzet momenteel onverantwoord, waarmee gekozen is om de zaterdag weer alleen met marshals en helpers het terrein gereed te maken. Wil jij deze dag meehelpen geef je dan op als Jeep Assist!

Zondag zal een reguliere academy zijn waarbij we in groepjes alle uitgezette proeven gaan bedwingen.

Laat je dan ook vooral niet van je wijs brengen en verleg je grenzen onder begeleiding van JCN.


Helaas zijn we vanwege de Corona pandemie en de daarbij beperkte vergunning genoodzaakt om voor deze academy een maximumaantal auto’s en personen in te stellen. In totaal mogen we maximaal 50 Jeeps verwelkomen. Dit maakt ook dat voorinschrijving verplicht is!

De Jeep Academy is toegankelijk voor standaard jeeps met 2-wielaandrijving (Groen) & met 4 wiel aandrijving (Blauw) aangepast, licht verhoogd en banden met modderprofiel (Rood) en extremere proeven zijn de Zwarte proeven. De zwarte Jeep moet minimaal voldoen aan hetgeen wat omschreven is onder Rood en uitgerust zijn met een werkende lier. Tevens moet je als Jeeprijder in de zwarte proeven rekening houden met eventuele op te lopen schade in deze proeven. De deelnemers worden ingedeeld in teams van ± 5 jeeps. De teams zullen onder begeleiding van een Jeep Club Marshal de in het terrein uitgezette proeven afleggen.

Parkeren: Het parkeren bij of op het off-road terrein kan alleen op het terrein zelf. Programma: Zaterdag 28 augustus:
 • Uitzetten proeven en mogelijkheid tot aankomst op de camping.
Programma: Zondag 29 augustus:
 • Vanaf 09.30 uur begin inschrijvingen,
 • 10.15 uur start academy,
 • 12.30 uur mogelijkheid tot lunch, snackwagen aanwezig,
 • 16:00 uur sluiting terrein
Voor de overnachting van 28 op 29, maar ook die van 27 op 28, kunnen de marshals maar natuurlijk ook de leden welke dit leuk vinden terecht op camping de Veenkuil welke van Staatsbosbeheer is en vlak bij het terrein gelegen is. Op de camping is een kampvuur en BBQ toegestaan en is in beperkte maten stroom aanwezig. Muziek in de vorm van elektrische dragers (speakers en geluidsinstallaties) zijn hier niet toegestaan.

Kostenoverzicht: De inschrijvingskosten voor het off-road rijden bedragen:
 • Per jeep € 25,00 (excl. lunch),
 • Voor niet-leden geldt een toeslag ad € 25,00; te voldoen bij het JCN inschrijfbureau,
 • Pinnen (eventueel contactloos) is mogelijk en heeft de voorkeur
Kosten kamperen (te betalen bij inschrijving):
 • €7,50 per nacht camping plaats,
 • €7,50 per persoon per nacht.
Jeep Assist:
Als je het leuk vindt om ons mee te helpen met de voorbereiding dan ben je van harte welkom. Geef dit dan s.v.p. aan op het inschrijfformulier en vink daar het blokje aan bij Jeep Assist en wij nemen dan contact met je op.

Inschrijving:
Inschrijven kan middels het Inschrijfformulier. Voorinschrijving is verplicht, sluiting zal geschieden zodra het maximale aantal Jeeps/ inschrijvingen bereikt is of uiterlijk op woensdag 25 augustus.

Adres:
Schoterweg
8314 PZ Bant
Neem het pad wat ook naar Vakantiepark Eigen Wijze gaat en houd links aan door het hek of neem de ingang bij Shell tankstation Wellerzand op de A6.

Camping de Veenkuil
Hopweg 21
8314 PX Bant
Beschrijving van de route:

Coördinaten offroad terrein:
 • Latitude 52°47’04.8″N Longitude 5°46’24.5″E
 • of via GoogleMaps
Coördinaten camping:
 • Latitude 52°47’16.3″N Longitude 5°47’54.1″E
 • of via GoogleMaps

Richard van Helvoort, bestuur.

Uitverkocht!