Startersdag Spaarnwoude 2023

De laatste jaren organiseert JeepClub Nederland een Startersdag. Een dag waarop leden hulp kunnen krijgen in het verbeteren van hun rijvaardigheid in het terrein of op modderige paden.

Vooral mensen die pas een Jeep aangeschaft hebben en nog geen of weinig ervaring hebben hoe om te gaan met lastige off-road momenten. Wanneer van 2-wiel aangedreven naar 4-wiel? Of wanneer van 4 wiel aandrijving in de hoge gearing naar de lage gearing? Hoe ga ik over een heuvel met een klei- ondergrond? Wat doe ik met een heel diep gat? Allemaal vragen die we als club willen beantwoorden aan de hand van in de praktijk nagebootste situaties. En daarom nodigen wij jullie weer uit om deel te nemen aan dit ontzettend leuke evenement.

 

Waar

Dit jaar houden we de startersdag op het terrein van ActionPlanet onder de rook van Velsen-Zuid.

U vindt het evenementen terrein middenin Recreatiegebied Spaarnwoude. Het is een prachtig groen terrein van ruim 7,5 hectare groot met heuvels, dalen en mooie grillige paden. Sommige makkelijk, sommige minder makkelijk tot aan best wel pittig

Het terrein.

Op het terrein zullen proeven van verschillende categorieën uitgezet worden.

Groen:
Proeven voor 2 wiel aangedreven jeeps, deze zullen niet veel gerealiseerd kunnen worden.Deze auto’s zijn niet echt geschikt om mee te gaan off-roaden echter bieden we ook regelmatig een leuke toertocht aan en samen met anderen is het leuk daaraan mee te doen.

Blauw:
Is voor Jeeps die 2-wiel en 4-wiel aangedreven (kunnen) worden. De meeste van deze auto’s beschikken dan ook nog over de keuze voor hoge en lage gearing. Verder zijn dit normaal gesproken de auto’s op gewone wegbanden, niet verhoogd, geen lier enzovoort. Deze auto’s komen echter wel ontzettend ver in  het terrein, daar staan de meeste echt verbaasd over.

Rood:
Is voor de  Jeeps met kleine aanpassingen, hoge en lage gearing, verhoogd, een werkende lier, all-terrain banden met vaak wat grover profiel op de band.

Zwart
Dit zijn proeven voor de jeeps die helemaal naar de wensen van de eigenaar zijn geprepareerd. Grote banden, echt grote (35”) banden, niet 1 lier maar vaak wel 2 of 3 lieren, versterkte assen en differentiëlen, lockers etc.

Programma :
09u30:    ontvangst met koffie met iets lekkers  / start inschrijving
10u00:  briefing / groepsindeling
10u15   terrein rijden
12u30   Lunch
13u30   terrein rijden
16u30   sluiting terrein

Lunch

De lunch is voor eigen rekening verder is  het toegestaan om buiten je eigen meegebrachte lunch te nuttigen.

Als je wat in het restaurant wilt eten en je hebt een (gluten)allergie geef dat dan even door op het inschrijfformulier (bij opmerkingen)  We geven dat door aan de kok.
Als het mogelijk is, verzoeken we jullie,  bij binnenkomst wel even naar de menukaart te kijken en de lunch al bij binnenkomst te bestellen. Dit scheelt enorm veel wachttijd en dus kostbare rijtijd in de middag.

Samenwerking Jeep Nederland

In de aanloop naar dit evenement hebben we nauw contact onderhouden met Jeep Nederland, We wilde graag, als eerste Jeepclub in Nederland de nieuwe Avenger aan onze leden voorstellen. De eerste volledige elektrische jeep ondervindt echter wat vertraging in de aflevering en het is dus op dit moment nog niet zeker of de Avenger dan ook daadwerkelijk aanwezig is

We hebben wel de bevestiging gekregen dat de Jeep Wrangler PHEV aanwezig zal zijn tijdens de Startersdag

Zoals gewend geven we bij de startersdag een t- shirt per inschrijving cadeau.

Vind je ze prachtig bijkopen kan natuurlijk altijd.
De Jeepclub shop is dan ook aanwezig met een collectie jeepclub Nederland kleding.

Kosten:

Deelname aan dit evenement kost : € 25,00 per Jeep met 2 inzittenden. Niet-leden betalen € 25,00 toeslag.

Als je overweegt om lid te worden, dan is het mogelijk  jezelf ook op die dag in te schrijven als lid. Je betaalt dan abonnements kosten voor het resterende deel van 2023 (€30.-) De inschrijfkosten (€15,-) hoef je niet te betalen. Kijk daar kan je zó vrolijk van worden.

Adres Action Planet

Laaglandersluisweg 12
1981 LS  Velsen-Zuid

Wij hopen dat jullie in grote getalen inschrijven en dat het een ontzettend gezellige drukke dag gaat worden, tot  16 Juli 9u30

Uitverkocht!