Startersdag Loon op Zand 2022

Beste leden,
JeepClub Nederland organiseert weer een Startersdag! Hierbij nodigen we jullie uit om deel te nemen aan dit ontzettend leuke evenement van JeepClub Nederland.

Voor wie?
Voor leden van JCN en niet leden, op deze dag is het mogelijk om assistentie te krijgen in het verbeteren van de rijvaardigheid op het terrein en op modderige paden.
Voor mensen die pas een Jeep aangeschaft hebben en weinig tot geen ervaring hebben in het rijden op offroad terrein.

Welke items komen aan bod?

 • Wanneer schakel je over van 2-wiel naar 4-wiel?
 • Wanneer van 4-wiel aandrijving in de hoge gearing naar de lage gearing?
 • Hoe rijd ik over een heuvel?
 • Wat doe ik met een heel diep gat?

Bovenstaande vragen kan JeepClub Nederland beantwoorden op deze dag. Onze Marshals begeleiden je door het terrein waar gaten, heuvels en dergelijke zijn nagebootst.

Waar?
De Startersdag vindt plaats op het terrein van Experience Island in Loon op Zand. In december 2021 stond dit terrein ook op onze agenda, maar de dag voor het evenement hebben we het moeten afblazen als gevolg van de aangescherpte Covid regels.

Experience Island
Ook wel bekend onder de naam “Blauwe Meer”. De outdoor locatie voor diverse evenementen (https://www.experience-island.nl/). Op dit terrein zijn diverse proeven die met de Jeep gereden kunnen worden. De moeilijkheidsgraad van de proeven loopt van makkelijk, minder makkelijk, moeilijker en pittig.

5A044BCF-152E-4200-ADF3-E9DE551C427D

Uitleg kleurcodes

Onder begeleiding van een Marshal van JeepClub Nederland kun je op deze dag heel veel leren over het offroad rijden en wellicht ook over je eigen Jeep. Voor wat betreft het ervarings/uitrustingsniveau gebruiken we kleur categorieën.
Groen
2-wiel aangedreven Jeeps. Niet echt geschikt om te offroaden, wel prima geschikt voor toertochten die ook regelmatig door JCN worden aangeboden.
Blauw
Jeeps die 2-wiel en 4-wiel aangedreven (kunnen) worden. Meestal een keuze tussen hoge en lage gearing. Vaak zijn dit Jeeps op gewone wegbanden, niet opgehoogd en geen lier. Dit wil niet zeggen dat deze Jeeps niet in het terrein kunnen rijden, met een goede chauffeur en de juiste instructies gaat dit prima.
Rood
Jeeps met 2-wiel en/of 4-wiel aandrijving, hoge en lage gearing, verhoogd, een werkende lier, all terrain banden (vaak wat grovere), veiligheidskooi etc.
Zwart
Zwart is een verhaal apart. Jeeps die geheel naar de wensen en de smaak van de Jeeper zijn geprepareerd. Echt grote banden (35”(inch) banden) niet 1 lier maar vaak wel 3 lieren, versterkte assen en differentiëlen. Als je oog ernaartoe getrokken wordt, blijf je kijken.

Het is ook altijd erg leuk en leerzaam om te bekijken hoe de deelnemers de zwarte proeven rijden

Tour
Ook heeft JeepClub Nederland deze editie van de Startersdag ook een (kleine) leuke toer van 40 tot 60 km uitgezet. Deze tour is te rijden via een bolletje-pijltje aanwijzing en duurt ongeveer 2,5 tot 3 uurtjes.

Het lezen van een bolletje-pijltje route is erg gemakkelijk maar vergt wel accuratie. Een makkelijke app is de GPSOdometer pro.

Deze is gratis te downloaden via de app-store. Dit hulpmiddel is vrij nauwkeurig als het gaat om afstanden en de bijrijder kan dit goed bijhouden.

Download deze app voorafgaand aan de start.

Dagindeling 28-08-2022:

 • 09:00 – 09:15    Ontvangst met koffie en thee
 • 09:15 – 09:30    Briefing en de indeling in groepen toewijzing Marshals

Groepsindeling gaat aan de hand van ervaringsklasse die op het inschrijfformulier ingevuld dient te worden.
Groep 1  Bolletje-Pijltje tour rijden
Groep 2   Onder begeleiding van diverse Marshalls, offroad terrein rijden

 • 12u00  Lunch      Mogelijkheid tot lunchen in het restaurant van Experience island de lunch is voor eigen rekening.Het is toegestaan om buiten het restaurant je eigen meegebrachte lunch te nuttigen.
 • 13u00  Na de Lunch   Wisseling van de groepen

Inschrijving:

 • Via het inschrijfformulier op de website.
 • Per inschrijving ontvang je 1 T-shirt cadeau van JeepClub Nederland, graag een maat doorgeven op het inschrijfformulier
 • Als je in het restaurant wilt lunchen en je hebt allergieën, geef dit dan ook aan op het inschrijfformulier dan geeft JCN dit alvast door aan de keuken van het restaurant.

JCN SHOP

Onze JeepClub Nederland Shop is ook aanwezig op dit evenement. T-shirts, Hoody’s, Vesten en het Startersdag T-shirt zijn daar te koop (pin en contant).

Kosten:

 • Leden                                      € 25,00 per Jeep
 • Niet-leden                               € 50,00 per Jeep

Lidmaatschap JCN
Als je interesse hebt in het lidmaatschap van JCN kun je je op de Startersdag inschrijven als lid. Je betaald alleen over de resterende 4 maanden van 2022 contributie. De €15,- inschrijfgeld komt dan te vervallen.

Wij hopen dat jullie in grote getalen inschrijven en dat het een ontzettend gezellige drukke dag gaat worden, tot de 28ste Augustus!!

Adres:

Experience Island
Baan achter de Plakken 1
5175 NP  Loon op Zand

coördinaten:
51.612069911453595, 5.062718091328031

Inschrijven

Inschrijving startersdag - Lid JCN €25,-

Maximaal 1 inschrijving (1 inschrijving = 1 Jeep met 2 personen)

Available Tickets: Onbeperkt
Het Inschrijving startersdag - Lid JCN €25,- ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Inschrijving starterdag - geen Lid JCN € 50,-

Maximaal 1 inschrijving (1 inschrijving = 1 Jeep met 2 personen)

Available Tickets: Onbeperkt
Het Inschrijving starterdag - geen Lid JCN € 50,- ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.