Gecanceld – Tour Oost Gelre

Update 16 januari 2022: Helaas heeft het bestuur moeten besluiten het evenement te cancelen omdat er nog steeds een verbod op evenementen is.

Alle data en locaties zijn onder voorbehoud wegens COVID-19.

Op zondag 23 januari zal de Jeep® Tour verreden worden door het Oost Gelre gebied van Nederland tegen de Duitse grens over de vele kleine en onverharde weggetjes.
 
Het dorp waar wij vanuit gaan starten en eindigen met de Jeep Tour is Söwent. Wij verzamelen ons in het centrum van Söwent voor de kerk. Daar is voldoende ruimte voor onze Jeeps waarvandaan wij na wat genuttigde koffie, thee en een lekker gebakje de uitdagende route kunnen aantreden.
  
In de JeepTour zijn een aantal lussen opgenomen waardoor men verward kan raken als je achter een andere Jeep aan rijd en daardoor een deel van de route kan missen, dus je moet opletten met het lezen van het roadbook. Tevens zijn er passages waarbij je de andere Jeepers je te gemoed komen. De paden zijn daar wel smal waardoor geduld is geboden vaar jou en al je mede Jeepers, één voor één kan je elkaar daar passeren. Tijdens de vele momenten dat deze tour is opgezet waren de weersomstandigheden heel variabel. Gedurende onze laatste controle was het zeer nat waardoor de route wel zwaar te noemen was. Er waren een aantal passages bij die we als rood konden aanduiden. Echter de status van de grond en paden zal wijzigen door de verschillende weersomstandigheden. Het kan heel goed zijn dat we met het evenement in de vorstperiode terechtkomen waardoor er eenvoudig over de modder gereden kant worden. Voor het zelfde geld is het landschap geheel wit van de sneeuw en rijden we wellicht door de gesmolten sneeuw en modder of over de bevroren ondergrond. Het is moeilijk te voorspellen hoe de paden erbij zullen liggen, dus help elkaar die dag door de wat zwaardere stukken waar anderen het moeilijk kunnen hebben. Wij schatten in dat er ca. 60% onverharde paden in de route van ca 100 km lang zijn opgenomen.
 
In de zeventiende eeuw is er in de Achterhoek een heel netwerk van kerkenpaden ontstaan. De kerkbezoekers bezochten schuilkerken of liepen naar de kerk net over de Duitse grens. De kerkbezoekers moesten vaak flinke afstanden overbruggen en liepen dan binnendoor: over weilanden, langs slootjes, over bruggetjes en door bossen. Zo ontstonden overal verborgen paden en worden tot de dag van vandaag onderhouden door vrijwilligers. Deze kerkenpaden van destijds lopen vaak naast de paden welke wij in onze tour hebben opgenomen.
 
In de jaren negentig namen her en der in de Achterhoek buurtbewoners het initiatief om de karakteristieke, oude paden te restaureren. Het gaat daarbij niet alleen om cultuurhistorisch herstel, maar ook om landschapsontwikkeling. Zo zijn op diverse plaatsen kikkerpoelen aangelegd en delen van beekjes hersteld.
 
 
Kortom een zeer mooie omgeving die we niet zo snel in het dagelijks leven zullen doorkruisen des te meer een reden om deze tour met ons te gaan beleven en er op uit te trekken met je Jeep en je gezin.
 
 
De startlocatie is tevens de eindlocatie voor deze Jeeptour. Voor jullie ontvangst staat daar de koffie te geuren met daarbij een lekkere versnapering.
 
Helaas is kunnen we met de huidige Covid restricties er niet vanuit gaan dat we bij terugkomst van een georganiseerd wild buffet kunnen gaan genieten. Deze is vanwege de opgelegde sluitingstijd van de horeca van 17uur in de middag bij uitzondering dan niet opgenomen in het programma.
 
 
Covid gerelateerde restricties:
We mogen de Jeep Tour hopelijk ook nog na de volgende persconferentie nog organiseren omdat het een eendaags evenement is, in de buitenlucht, en ruim van opzet.
Echter als het nog toegestaan is om bij de eind en start locatie naar binnen te gaan en u wilt daar naar binnen dan zijn we verplicht om de deelnemer/gast en aan diegene die mee komen te vragen of ze kunnen aantonen dat :

  • ze zijn gevaccineerd of
  • dat ze corona hebben gehad en genezen of
  • dat ze een negatieve PCR test kunnen laten zien die niet ouder is dan 24 uur.

Dit kan getoond worden door de corona-check-app maar als jullie het op papier hebben is dat natuurlijk ook goed. Bij aankomst scannen we de QR-code. Natuurlijk betekend het ook dat we vragen om thuis te blijven als jij of je naasten ziek zijn.
Om zoveel mogelijk verrassingen te voorkomen vragen wij jullie om zoveel als mogelijk de vragen op het inschrijfformulier te beantwoorden.
 
Het programma zondag 23 januari :
Aanmelding:                  Tussen  09.30 uur en 10.30 uur op de startlocatie;
Briefing:                         Om  9.45 uur en 10.00 uur;
Start:                              Rond 9.45 uur tot 10.15 uur;
Finish:                            De route wordt om 16.00 uur gesloten.
 
Kostenopgave:               Inschrijfgeld per jeep € 25,-  inclusief koffie of thee met een lekkere versnapering;
                                       Borg voor het roadbook bedraagt 20,– welke bij retourneren van het roadbook aan het eind 
                                       van de route weer aan u wordt teruggegeven;
                                       Niet lid toeslag voor deelname aan de Jeeptour van 25,-.
          
Start- en eindlocatie:
Voor zowel de start als de eindlocatie is gekozen voor de locatie van
Het Witte Paard, Dorpstraat 49, 7136 LG Zieuwend.
 
 
met vriendelijke groet,
Frank Eijk
 

Sold out!